Digi Mobil va oferi servicii 4G in banda de 2100 MHz

Servicii Digi Mobil 4G in banda de 2100 MHz

Clientii serviciilor mobile ale companiei RCS RDS vor avea parte de o surpriza placuta, compania incercand prin noutatea pe care o aduce sa faca fata celorlate companii de telefonie mobile care exista pe piata. Astfel cei de la RCS RDS ofera începând cu data de 20 octombrie servicii de internet mobil 4G şi prin banda de frecvenţe de 2100 MHz. Aceasta banda de frecvente poate fi accesata de marea majoritate a smartphonurilor din gama segmentului mediu şi jos de preţ

Pana la intrarea pe piata a acestui serviciu de date RCS&RDS ofera servicii de date 4G exclusiv printr-o altă frecvenţă “exotică” (2600 MHz - LTE TDD - bandă 38) al cărui principal dezavantaj îl reprezintă numărul redus de smartphone-uri compatibile. Spre exemplu smartphone-uri de top precum Apple iPhone 6s sau Samsung Galaxy S7 sunt compatibile cu serviciile 4G prin banda de frecvenţe de 2600 MHz TDD a RCS, însă având în vedere costurile ridicate de licenţiere puţine modele ieftine de smartphone-uri sunt compatibile cu această bandă.

Când şi unde vor fi disponibile serviciile 4G prin banda de 2100 MHz

Conform comunicatului celor de la RCS & RDS: “Utilizatorii Digi Mobil din Oradea şi Piteşti vor fi primii care vor beneficia de acces la tehnologia 4G în banda nouă de 2100 Mhz, urmând ca până în ianuarie 2017, aceasta să fie implementată gradual în oraşele: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Craiova, Constanţa, Iaşi, Arad, Sibiu, Galaţi, Târgu Mureş, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Reşiţa, Slatina, Hunedoara, Valea Prahovei şi zona Râşnov, Zărneşti, Moeciu şi Bran.

smartphone 4G Digi Mobil RCS RDS

Prima etapă a noului proiect va continua până în iunie 2017, urmând să acopere şi alte localităţi, precum şi litoralul românesc, numărând peste 1.100 de staţii de bază. În acelaşi timp, compania continuă şi extinderea reţelei Digi Mobil în banda de frecvenţe de 2600 Mhz (banda 38 LTE), numărul de staţii de bază în aceasta frecvenţă urmând să ajungă la aproape 1.000 până la sfârşitului acestui an.

Din 20 octombrie, serviciul de date bazat pe tehnologia 4G pe frecvenţa de 2100 Mhz, va fi disponibil la toate pachetele Digi Mobil care asigură accesul la 4G. Astfel, accesul la serviciile 4G se va realiza complementar în benzile 2100 Mhz şi 2600 Mhz (banda 1 şi banda 38 LTE)”, conform anunţului făcut de companie.