Samsung Galaxy S3

Samsung Electronics a prezentat oficial ultimul sau smartphone GALAXY S3, un telefon care functioneaza pe baza sistemului de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich, si care recunoaste vocea proprietarului. Acest model este dotat cu un diplay HD Super AMOLED cu diagonala de 4,8 inch, doua camere - principala de 8  Mp si cea secudara de 2 Mp. Ele ofera utilizatorilor o multime de functii si optiuni inteligente, legate de tehnologia de recunoastere a fetii.

Telefonul se seteaza dupa utilizator, folosind tehnologia de recunoasterea a fetii, vocii si gesturilor. Samsung GALAXY S3 este dotat cu functia Smart stay cu ajutorul camerei din fata se fixeaza pozitia ochilor utilizatorului si determina cind utilizatorul foloseste smartphone-ul - de exemplu, citeste o carte sau o pagina web. Dispozitivul in regim  automat mentine nivelul de luminozitate al ecranului la un nivel constant pentru a citi comfortabil si a naviga pe internet.

Samsung Galaxy S3

Samsung GALAXY S III este dotat cu functia S Voice, care permite smartphone-ului sa recunoasca vocea proprietarului si sa reactioneze la comenzile acestuia. S Voice nu permite doar cautarea de informatie si interactioneaza cu smartphone-ul, dar si functii avansate pentru management-ul telefonului. Pentru a anula alarma desteptatorului, este deajuns sa spui telefonului „snooze”. Cu vocea poti porni redarea pieselor, modifica volumul sunetului, trimite mesaje scrise sau email-uri, coordona intilnirile, porni camera si face poze.

  Cind proprietarul telefonului scrie un mesaj text unei persoane si in acel moment decide sa apeleze acea persoana, este deajuns sa duci telefonul la ureche - smartphone-ul automat apeleaza persoana data (functia Direct call). Cu ajutorul functiei Smart alert, proprietarul va fi informat despre apelurile si mesajele pierdute - telefonul va vibra cand va fi luat in miina de proprietar.

Versiunea imbunatatita a tehnologiei Android Beam - S Beam, permite trimiterea de fisiere doar prin atingerea smartphone-ului de un alt Samsung GALAXY S3, fara conexiuni Wi-Fi sau transmiterea prin alte metode. Un film cu marimea de 1 Gb, poate fi transmis in doar trei minute, iar un fisier audio de 10 Mb in doar  doua secunde. Functia Buddy photo share, permite trimiterea momentana a fotografiilor tuturor prietenilor, care sunt pe aceste poze.

Cu ajutorul functiei AllShare Cast utilizatorii pot conecta smartphone-ul la televizor si privi informatia din telefon pe un ecran mare. Pentru schimbul de fisiere intr-o clipa intre Samsung GALAXY S III si alte dispozitive, cum ar fi tablete, PC, televizor, utilizatorii au la dispozitie serviciul AllShare Play. Astfel, distanta intre dispozitive nu joaca un rol important. Pentru a lucra in colectiv la anumite documente, utilizatorii au la dispozitie functia Group Cast, care permite afisarea continutului de pe ecran pe mai multe dispozitive dintr-o retea Wi-Fi. Astfel utilizatorii pot introduce comentarii si modificari in acelasi timp cu colegii, urmarind modificarile in timp real.

Pentru a lucra rapid si usor pe internet, Samsung GALAXY S III este dotat cu functia Wi-Fi Channel Bonding, care dubleaza latimea de banda Wi-Fi. In plus, noutatea dispune de mai multe caracteristici, care imbunatatesc performanta si gradul de utilizare a smartphone-ului în directii complet noi. In el este inclusa functia Pop up play, care permite redarea clipurilor video in orice loc de pe ecran concomitent cu utilizarea altor programe. Aceasta functie elimina nevoia de a inchide sau reporni anumite clipuri video cind navigezi pe internet, citesti mesajele noi sau posta electronica.

Samsung Galaxy S3

 

Camera de baza de 8 Mp are retinerea zero la opturator, pentru a permite sa fotografiezi usor obiectele in miscare. Smartphone-ul ofera o multime de utilitati pentru fotografiere: functia Burst Shot permite de a face o serie din 20 de poze, iar functia Best photo alege pentru utilizator cea mai buna poza din cele opt facute. Dispozitivul mai este dotat cu functia NFC (Near Field Communication), care permite efectuarea diverselor plati de pe mobil.

La momentul lansarii, smartphone-ul va fi disponibil in doua culori: albastru (Pebble Blue) si alb (Marble White). Pe viitor Samsung va produce si alte culori pentru acest telefoane.
Samsung GALAXY S III va aparea pe piata din Europa la sfirsitul lunii mai, dupa care va aparea si pe alte pieti.

Caracteristicir Samsung GALAXY S III:

 • Suporta standartele de comunicatii: 4G (pentru anumite pieti), 3G (HSPA+ 21Mbps) 850 / 900 / 1900 / 2100 МHz; GSM/ GPRS/ EDGE 850 / 900 / 1800 / 1900 МHz:
 • Dimensiuni: 136,6 x 70,6 x 8,6 mm;
 • Greutate: 133 gr;
 • Sistem de operare: Android 4.0 Ice Cream Sandwich;
 • Display: 4,8 inch HD Super AMOLED, rezolutia de 1270 x 720 px;
 • Camera principala: 8 Mp cu autofocus, blitz si retinerea zero la opturator, dispune de full HD (1280p)  la inregistrare video;
 • Camera din fata: 2 Mp, permite inregistrare video in format HD;
 • Memorie: 16 Gb, 32 Gb (putin mai tirziu si 64 Gb), slot pentru card micro SD (pina la 64 Gb);
 • Optiuni de conectivitate: WiFi a/b/g/n, WiFi HT40, Bluetooth 4.0 (LE), NFC, GPS/GLONASS;
 • Baterie 2100 mA/h;
 • Altele: Accelerometru, Compass, Gyroscop, Barometru, senzor de proximitate.