Noiembrie 19, 2019

Telefonie mobila

Digi Mobil va oferi servicii 4G in banda de 2100 MHz

Servicii Digi Mobil 4G in banda de 2100 MHz

Clientii serviciilor mobile ale companiei RCS RDS vor avea parte de o surpriza placuta, compania incercand prin noutatea pe care o aduce sa faca fata celorlate companii de telefonie mobile care exista pe piata. Astfel cei de la RCS RDS ofera începând cu data de 20 octombrie servicii de internet mobil 4G şi prin banda de frecvenţe de 2100 MHz. Aceasta banda de frecvente poate fi accesata de marea majoritate a smartphonurilor din gama segmentului mediu şi jos de preţ

Pana la intrarea pe piata a acestui serviciu de date RCS&RDS ofera servicii de date 4G exclusiv printr-o altă frecvenţă “exotică” (2600 MHz - LTE TDD - bandă 38) al cărui principal dezavantaj îl reprezintă numărul redus de smartphone-uri compatibile. Spre exemplu smartphone-uri de top precum Apple iPhone 6s sau Samsung Galaxy S7 sunt compatibile cu serviciile 4G prin banda de frecvenţe de 2600 MHz TDD a RCS, însă având în vedere costurile ridicate de licenţiere puţine modele ieftine de smartphone-uri sunt compatibile cu această bandă.

Când şi unde vor fi disponibile serviciile 4G prin banda de 2100 MHz

Conform comunicatului celor de la RCS & RDS: “Utilizatorii Digi Mobil din Oradea şi Piteşti vor fi primii care vor beneficia de acces la tehnologia 4G în banda nouă de 2100 Mhz, urmând ca până în ianuarie 2017, aceasta să fie implementată gradual în oraşele: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Craiova, Constanţa, Iaşi, Arad, Sibiu, Galaţi, Târgu Mureş, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Reşiţa, Slatina, Hunedoara, Valea Prahovei şi zona Râşnov, Zărneşti, Moeciu şi Bran.

smartphone 4G Digi Mobil RCS RDS

Prima etapă a noului proiect va continua până în iunie 2017, urmând să acopere şi alte localităţi, precum şi litoralul românesc, numărând peste 1.100 de staţii de bază. În acelaşi timp, compania continuă şi extinderea reţelei Digi Mobil în banda de frecvenţe de 2600 Mhz (banda 38 LTE), numărul de staţii de bază în aceasta frecvenţă urmând să ajungă la aproape 1.000 până la sfârşitului acestui an.

Din 20 octombrie, serviciul de date bazat pe tehnologia 4G pe frecvenţa de 2100 Mhz, va fi disponibil la toate pachetele Digi Mobil care asigură accesul la 4G. Astfel, accesul la serviciile 4G se va realiza complementar în benzile 2100 Mhz şi 2600 Mhz (banda 1 şi banda 38 LTE)”, conform anunţului făcut de companie.

Samsung Note 4 - ultimul model al celor de la Samsung

 Samsung pregăteşte lansarea, la IFA Berlin, pe data de 3 septembrie, a celei de-a patra generaţii a phablet-ului Note. 

Samsung Galaxy Note 4

Astfel Samsung Note 4 urmează să fie cel mai perfomant telefon creat vreodată de coreenii de la Samsung şi se pare că este un rival puternic pentru iPhone 6 al celor de la Apple.

Principala noutate adusă de Note 4 o va reprezenta ecranul, Note 4 fiind primul telefon Samsung cu un display QHD (rezolutie de 1440 x 2560 pixeli) la o diagonala de 5,7 inchi, cu o densitate de pixeli de peste 500.

Telefonul va avea şi un nou procesor, un octa-core Samsung Exynos 5433, alături de o versiune Snapdragon 805, in funcţie de pieţele de desfacere. In privinţa RAM-ului se pare că acest model va avea tot 3GB, singura lui deficienţă fiind spaţiul de stocare de numai 16 GB, ceea ce inseamnă jumătate faţă de versiunea Note 3. Insă acesta va putea fi extins prin microSD.

Note 4 va rula cea mai nouă versiune de Android 4.4.4, alături de pachetul de aplicaţii dedicate cu care ne-am obişnuit în seria Note, însă mult imbunătaţite.

In privinţa camerei video noul Note 4 ar urma să aibă una de 15.8 MP, cu stabilizator optic.

Telefonul va include şi noutăţile aduse de Samsung odată cu Galaxy S5, de la senzorii de amprentă şi puls, la software-urile care cresc autonomia şi asigura un trafic de date mult mai rapid pe internet.

In clipul de mai jos puteţi urmări unul dintre conceptele care anticipează noul telefon.

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

 

Poate vă interesează