Proprietatile benefice ale sarii de la Marea Moarta

 

Beneficiile sarii de la Marea Moarta

 

Marea Moartă este unul din cele mai joase locuri de pe Pământ, ea aflându-se la o altitudine de 396 -400 metri sub nivelul mării şi are o suprafaţă de 600 de kilometri pătraţi. Lungimea Mării Moarte este de aproximativ 80 de kilometri iar lăţimea maximă de 18 kilometri ea fiind alimentată cu apă de râul Iordanului.

Apa Mării Moarte este cam de opt ori mai sărată ca majoritatea oceanelor, cu o salinitate de 33.7%, sarea acestei ape continând o mulţime de minerale cu efecte benefice asupra organismului, minerale ce nu se găsesc în alte mări. Apa din Marea Moartă este unică, deoarece are un conţinut bogat de săruri, de 27%, comparativ cu sarea din apa de mare,al cărei de săruri este de 3%.

Iată şi o parte din mineralele conţinute de apa din Marea Moartă şi beneficiile lor asupra sănătăţii:

Brom – are proprietăţi anti-inflamatoare si de curăţire, ajută la relaxarea musculară
Calciu – ajută la curăţarea porilor şi reglează permeabilitatea membranelor celulelor. Este esenţial în curăţarea rănilor şi prevenirea infecţiilor
Clorul – este esenţial în păstrarea echilibrului alcalin
Iod -  îmbunătăţeşte funcţionarea glandei tiroide şi ajută la funcţionarea corectă a celulei prin echilibrarea nivelului de apă necesar pentru metabolism. Ajută la vindecarea rănilor
Mangan – ajută la producerea de antioxidanţi şi imbunătăţeşte micro-circulaţia
Magneziu – ajută la vindecarea rapidă a ţesutului lezat, imbunătăţeşte metabolismul celulelor şi protejează membranele acestora, magneziul combate stresul şi reţine apa în organism
Potasiu – echilibrează umiditatea pielii şi regularizează contracţiile muşchilor. Previne acneea
Sodiu – ajută la hidratarea pielii şi la relaxarea musculară. Incetineşte îmbătrănirea pielii
Sulf – cunoscut şi sub denumirea de mineral terapeutic, acţionează ca şi dezinfectant natural şi agent antibacterian, fiind foarte eficient în tratarea acneei.
Zinc – are proprietăţi anti-acneice, ajută la vindecarea rănilor şi facilitează regenerarea celulelor ceea ce conferă pielii un aspect tineresc.

Beneficiile sarii de la Marea Moarta

 

Tratament cu sare marină contra acneii

Dacă doriţi să vă menţineţi tenul curat şi fără coşuri, puteţi incerca un tratament cu sare marină. Astfel dizolvaţi în apă două-trei ceşti cu sare marină. Aplicaţi amestecul pe faţa şi lăsaţi aproximativ 25 minute. Clatiţi apoi cu apă caldă. Se poate folosi şi un sapun cu sare marină.

Sarea marină pentru psoriazis şi eczeme

In urma testelor dermatologice recente s-a constatat că sarea de la Marea Moartă imbunătăteşte vizibil aspectul pielii afectate de psoriazis si eczeme.  Pentru a imbunătăţi aspectul pielii afectate, folosiţi în timpul băii două ceşti de sare, pentru nu mai mult de 20 minute. Repetaţi procedeul de trei ori pe săptămână, timp de şase săptămâni.

Beneficiile sarii de la Marea Moarta

Tratarea mătreţii

Sarea marină de la Marea Moartă se poate folosi cu succes şi în tratarea cazurilor de mătreaţă. Acest tip de tratament este eficient în regenerarea părului şi în îmbunătăţirea circulaţiei sangvine la nivelul scalpului.
După ce aţi umezit părul, aplecaţi capul şi aplicaţi sarea printr-o mişcare circulară. La final, spălaţi cu apă calduţă şi sampon. De asemenea, acest remediu va conferi părului dumneavoastră strălucire şi o textură catifelată.

Baie cu sare pentru relaxare

Pentru a vă relaxa după o zi incărcată, nu uitaţi să adaugaţi în cada şi sare marină. Se umple cada cu apă caldă şi se adaugă o jumătate de cană de sare din Marea Moartă. Pentru o relaxare excelentă,  puteţi adăuga şi cateva picături de ulei de levanţică sau de rozmarin.
De asemenea, se poate adăuga un pumn de sare şi două picături de ulei de mentă şi în baia pentru picioare. Veţi simţi cum senzaţia de oboseală dispare imediat.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!