Remedii si tratamente pentru mainile si picioarele reci

 

Remedii si tratamente pentru mainile si picioarele reci

 

Din păcate sindromul mâinilor și picioarelor reci afectează atât pe femei cât și pe bărbati și se intâlnește la toate vârstele putând avea și un caracter genetic, sindromul putând fi moștenit de copii de la părinții lor.

 

Simptomele și semnele intalnite în sindromul mainilor și picioarelor reci sunt:
- senzatia foarte neplacuta de rece la nivelul mainilor și picioarelor
- amorteli
- furnicaturi
- culoarea cianotica ( violet-albastruie ) a mainilor și a picioarelor
- un discomfort continuu

Ce leacuri putem folosi pentru sindromul mainilor si picioarelor reci

 Un factor care are un rol important în ameliorarea circulatiei este alimentația, fiind indicat să evitați consumul de grăsimi, zahăr, sare și de prăjeli.

Iată în continuare ce alimente e bine să consumați căci au o influiență pozitivă

1. Usturoiul are efect vasodilatator şi este excelent pentru activarea circulaţiei sanguine. Un efect benefic îl au şi urzicile sau varza

2. Vinul este foarte bun la incălzit picioarele, pentru acest lucru consumați amestecul următor. Amestecați doi litri de vin alb cu 100 g de vâsc măcinat, 200 ml de suc de ceapă, 200 g de usturoi pisat şi 200 g de miere. Puneți preparatul la macerat într-un vas şi ţine-l la temperatura camerei timp de două săptămâni, timp în care trebuie amestecat zilnic. După această perioadă, strecurați-l şi puneți-l în sticle. Beți câte 50 ml de vin, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

 

3. Hreanul este indicat şi sub formă de comprese. Amestecă hrean ras cu o cantitate dublă de mălai. Aplică această compresă pe picioare, pune o pereche de şosete şi ţine-le pe tot parcursul nopţii. Îţi vei îmbunătăţi circulaţia sanguină după doar trei nopţi de tratament.

4. Efecte excepţionale în tratamentul circulaţiei periferice deficitare o are cura cu suc din morcovi şi rădăcină de ţelină. Pentru aceasta cură se rad legumele pe răzătoarea mare (câte un kilogram din fiecare) şi se pun apoi într-un borcan de sticlă. Se adaugă trei litri de apă plată şi se acoperă vasul cu un capac sau cu un tifon. Se lasă la macerat timp de cinci zile, însă nu uitati ca, de două-trei ori pe zi, să amestecati preparatul cu o lingură de lemn. După ce au trecut cele cinci zile,se strecoară amestecul prin tifon şi se pune sucul obţinut în sticle. Timp de 10-11 zile, se bea câte 100 ml de suc, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă. Puteti repeta cura după ce se face o pauză de o lună.

5. O cură de 15 zile cu oţet de mere şi miere este foarte eficientă pentru stimularea circulaţiei sanguine. Pune una-două linguri de oţet de mere şi o linguriţă de miere într-un pahar cu apă. Bea un astfel de amestec de trei ori pe zi, înainte de masă.

Plante medicinale

Pentru imbunătățirea circulației sanguine sunt indicate și cateva leacuri din bătrâni pe bază de plante medicinale, pentru că pe langă faptul că ne ajută să ne rezolvam problema medicală nici nu au efecte adverse.

Tratamente si remedii pentru sindromul mainilor reci

1. Anghinarea Se pune o linguriţă de frunze uscate de anghinare la infuzat în 250 ml de apă clocotită, timp de 15 minute. Ceaiul se bea de trei ori pe zi, între mese.

2. Păpădia Se  prepară o infuzie din 50 g de rădăcini şi frunze mărunţite de păpădie la un litru de apă.Se fierbe apa timp de două minute şi apoi se lasă planta la infuzat 10 minute.Se bea câte trei căni pe zi, înaintea meselor.

3. Ceai din amestec de plante. Se amestecă în părţi egale busuioc, cimbrişor, salvie, urzică, isop şi mentă. Se pune o linguriţă de amestec la 200 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat 10 minute.Se bea câte două căni de ceai pe zi.

4. Băi cu mentă şi pelin. Se amestecă 40 g de mentă cu o cantitate egală de pelin şi se pune la infuzat timp de 15 minute în doi litri de apă clocotită. Se strecoară ceaiul, se pune într-un lighean şi se ţin picioarele în el câte o jumătate de oră în fiecare seară. Tratamentul se face cinci seri la rând.

Sfaturi practice pentru a evita aparitia acestui sindrom

Dacă lucrați al birou, sunteți sofer sau aveți o muncă statică este indicat să faceți pauze la fiecare oră  - cel mai bun este sistemul 50 + 10, adică 50 de minute să lucrați, să conduceți etc și 10 minute sa faceti pauză timp în care să vă plimbați și să faceți scurte exerciții ca să revigorați circulația.

Deoarece statul picior peste picior comprimă circulația și accentuează fenomenul de insuficiență circulatorie periferică este indicat să evitați să stați în această poziție.

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!