Beneficiile uleiului de catina
Cătina este un produs natural ce se folosește cu succes pentru menținerea frumuseții, revitalizarea și hidratarea pielii, a unghiilor și părului. Acest lucru se datorează acizilor grași omega 7 continuți de cătina care stimulează funcția celulară și mentin sănătatea celulelor. Cătina are un rol major în producția de colagen care, odată ce imbătrânim este produs de organism din ce în ce mai puțin fapt care determină probleme ale pielii și apariția ridurilor. Cu ajutorul uleiului de cătina aceste inconveniente pot fi remediate fără să fie nevoie să se folosească alte tipuri de loțiuni sau creme.
Printre beneficiile de care ne putem bucura dacă folosim uleiul de cătină:
- piele netedă și hidratată
- un nivel mai ridicat de energie
- mai puține riduri
- un sistem imunitar puternic
- păr bogat, lucios și revitalizat (fără aspect de păr fragil sau deteriorat).
Fiind bogat în antioxidanți naturali, uleiul de cătină poate imbunătății starea generală de sănătate a unei persoane prin ameliorarea problemelor, de la afecțiuni cardiovasculare la afecțiuni ale sistemului nervos. Uleiul de cătină poate fi o alternativă pentru eliminarea sau estomparea acneei.
Rolul catinei în mentinerea sanatatii corporale
- Profilaxia infecțiilor. Uleiul de cătina fiind bogat în vitamine și minerale, în mod special vitaminele A, C, E și beta-caroten, flavonoide și alți compusi bioactivi stimulează sistemul imunitar și poate preveni deficitul de vitamina A din organism. Uleiul de cătină are acțiune antibacteriană și inhibă multiplicarea stafilococilor și a altor tipuri de bacterii.
- Prevenirea aterosclerozei și a tulburărilor cardiace. Uleiul de cătina conține acizi grasi nesaturați care sunt importanți pentru echilibrarea sintezei de prostaglandine, acestea regland tensiunea arterială și menținînd echilibrul dintre sare și apă în organism.
- Efect de regenerare. Cătina stimuleaza vindecarea în cazul colitei, eroziunilor colului uterin, ale stomacului, ulcerului duodenal precum și în cazul arsurilor care afectează mucoasele. De asemenea, cătina crește viteza de vindecare a rănilor și inflamațiilor (precum escarele de exemplu).
- Uleiul de cătina este prescris pentru tratarea problemelor ginecologice, precum eroziunile colului uterin. Pentru tratarea unora dintre condițiile ginecologice sau a fisurilor anale, se va înmuia un tampon steril în ulei și se va aplica local. Procedura se repetă pânî cînd leziunea se vindecă.