Cum prevenim in mod natural matreata

 

Cum prevenim aparitia matretii

 

 “Prevenirea este mai eficientă decât vindecarea” este un proverb care se poate aplica și asupra problemei părului cu care se confruntă foarte mulți oameni, si anume mătreața. Deși există modalități și căi de atac diferite pe care le puteți aplica acasă pentru a vindeca mătreața, tot mai bine este să o prevenim. Această afecțiune a scalpului nu vă va provoca stres și jenă dacă știți cum să impiedicați apariția ei. Puteți preveni producerea de mătreață prin aplicarea unor modificări iăn obiceiurile zilnice și în stilul vostru de viață.

 

Iată câteva sfaturi pentru a preveni în mod natural apariția mătreții:

Mâncați întotdeauna sănătos

– Cu ajutorul unei diete echilibrate și sănătoase, pe lîngă multe părți ale organismului tăuș și părul va avea parte de beneficii. Scalpul și părul obțin astfel hrană și suficiente vitamine, care să le mențină sănătoase. Trebuie sa vă asigurați că aveți un consum de alimente bogate în acizi grasi omega 3, vitamina B si zinc, deoarece acestea sunt necesare părului. Alimentatia trebuie să conțină alimente care sunt bogate în zinc precum fasolea, nucile, cerealele, carnea rosie, homarul, carnea de pasăre, produsele lactate și cerealele integrale. De asemenea consumați alimente bogate în omega 3 cum sunt broccoli, spanacul, conopida, somonul, kiwi si strugurii. Pentru a obțtine vitaminele B, trebuie să includeți în dietă cartofii dulci, varza, peștele, ouăle, laptele și legumele.

 

Evitați stresul

– Stresul este unul din principalii inamicii ai vremurilor noastre pentru sănătate. El face rău intregului organism, deoarece slăbește sistemul imunitar și determină o predispunere a organismului la diverse boli, printre care se numără și bolile de piele și mătreața. Deci, dacă doriți să preveniți mătreața, încearcați să nu vă mai ingrijorați pentru orice lucru din viața voastră.

 Cum prevenim matreata

Spalați-vă părul cu șampon în mod regulat

– Este foarte important să vă spălați regulat părul, deoarece, astfel, nu numai că se curăță scalpul și parul, dar se obține și un control al producției de sebum, al cărui exces duce la formarea mătreții. Nu ar trebui să folosiți șampoane dure, ci ar trebui să optați pentru șampoane blânde, anti-măatreață. Utilizarea șampoanelor dure iți va irita scalpul, provocând o producere și mai mare de mătreață.