Sunt cateva lucruri pe care daca le faci, vei avea cu siguranta un copil sanatos, iar tu te vei bucura de o sanatate perfecta pe tot parcursul sarcinii.
Iata ce ar trebui sa faci in cele noua luni de sarcina ca sa elimini orice risc.
Obligatoriu
1. Controale si analize medicale regulate
Una dintre cele mai usoare si cele mai bune metode de a evita problemele si complicatiile in timpul sarcinii este sa mergi la examenele medicale periodice prescrise de medicul tau.
2. Ia-ti doza zilnica de acid folic
Recomandarea actuala este de 0,4-0,6 mg de acid folic pe zi.
3. Vaccineaza-te impotriva rujeolei
Rujeola (rubeolic), in cazul in care apare in timpul sarcinii, poate duce la avorturi spontane si malformatii fetale. Cel mai bun mod de a evita aceast lucru este de a te vaccina impotriva acestei boli inainte de a ramane insarcinata.
4. Ia vitaminele prenatale
Atat tu cat si copilul tau aveti nevoie de vitamine in timpul sarcinii, aceste va ofera tot necesarul nutritional pentru o sanatate perfecta.
5. Mananca echilibrat
Ideea ca o gravida trebuie sa manince pentru doi este total gresita . Calitatea alimentelor, meniul variat, bazat pe legume si fructe, modul dietetic de preparare a mancarurilor sunt acum extrem de importante.
6. Nu uita de exercitiile fizice
Miscarea este la fel de sanatoasa pentru viitoarele mamici, cum este pentru toate femeile. Asa ca trebuie sa faci exercitii permise in timpul sarcinii si sa-ti urmaresti greutatea, astfel incat sa ramana in limite normale.
7. Pune-ti pe lista exercitiile Kegal
antrenarea muschilor perineali prin exercitiile Kegal poate contribui la micsorarea durerii in timpul nasterii.
8. Evita stresul si gandurile negative
Ai grija, sarcina nu este un moment in care sa te lasi prada gandurilor negre, anxietatii, stresului. Linistea ta sufleteasca ii da copilului ragazul de a se dezvolta in liniste.
9. Informeaza-ti medicul despre bolile de familie
Daca tu sau sotul tau aveti afectiuni pre-existente (diabetul, herpes, probleme cardiace, epilepsie si hipertensiune arteriala), probleme de reproducere, boli cronice sau boli mostenite din familie, trebuie sa le comunici medicului tau, pentru ca acesta sa poata lua masurile corespunzatoare.