Cum scapam de neplacutele gaze de la stomac
Gazele la stomac, aparute în cadrul digestiei, sunt favorizate de vorbitul din timpul mesei, de mâncatul pe fuga, de anumite alimente (fasole, varza), dar si de unele probleme de sanatate (constipatie, colon iritabil). Atunci când nu sunt eliminate, gazele duc la aparitia balonarii, care poate da disconfort si durere abdominala.
Iata cateva remedii care va pot ajuta sa scapati de neplacutele gaze de la stomac:
Carbunele
Un remediu eficient in eliminarea gazelor intestinale este carbunele medicinal, care are o mare putere de absorbtie. Se pot lua cate doua comprimate pe zi, la nevoie. Preventiv, înainte de a mânca alimente care baloneaza (mazare, fasole, varza, linte), se pot lua cate o capsula.
Atentie! Nu lua carbunele medicinal în combinatie cu alte medicamente (le scade eficienta), ci la o distanta de cel putin doua ore.
Coriandrul
Contra gazelor intestinale, îti sunt de mare ajutor coriandrul, feniculul si maghiranul, plante renumite pentru actiunea lor calmanta a spasmelor gastrointestinale. Infuzia din coriandru se prepara dintr-o lingurita de fructe zdrobite la 250 ml de apa clocotita. Ceaiul se beai pe parcursul unei zile. Din fenicul, se prepara o infuzie din jumatate de lingurita de fructe la 200 ml de apa fierbinte, din care se bea câte putin, dupa mesele principale. Tot sub forma de infuzie, se poate consuma maghiranul, din care se prepara infuzii de o lingurita de planta la 200 ml de apa fierbinte. Se pot bea câte trei infuzii de maghiran pe zi.
Ghimbirul
Radacina de ghimbir stimuleaza enzimele necesare digestiei, reduce spasmele stomacale si elimina gazele intestinale. Poti consuma planta atât în stare proaspata (mesteci o jumatate de felie), cât si sub forma de ceai (fierbi 10 g de ghimbir în 300 ml de apa, timp de zece minute, trei cani pe zi), capsule (doua pe zi) sau de tinctura (o lingurita de tinctura diluata în 100 ml de apa, de trei ori pe zi).
Se mai poate incerca
Se ia înainte de masa o lingurita cu putina pulbere de chimen.
Bea dimineata si seara apa cu argila (o lingura de argila la 300 ml de apa; se lasa de seara pâna dimineata).