Cum sa evitam si sa tratam durerile de gat

 

Cum sa tratam durerile de gat

 

Odată cu instalarea frigului, durerile de gât sunt foarte frecvente ele provocand o stare de disconfort fizic si vă poate provoca o stare neplacută.

 Iata cateva sfaturi pentru a va proteja impotriva durerilor de gat

Primul lucru pe care ar trebui să îl faceţi în perioada rece este să vă acoperiţi în mod corect! Variaţiile brutale de temperatură sunt cel mai adesea la originea durerilor de gat si ale răcelilor. În perioada rece, sistemul nostru imunitar este foarte fragil, de aceea trebuie să vă îmbrăcaţi cât mai gros pentru a vă adapta cât mai bine schimbărilor de temperatură. Cu ajutorul unor mănuşi sau a căciulilor, acoperiţi părţile corpului care pierd foarte uşor căldura, cum ar fi capul, mâinile şi picioarele.

Durerile de gât sunt cel mai adesea de origine virală, locurile publice fiind locurile ideale pentru transmiterea viruşilor. Este bine ca de fiecare dată când coborâţi dintr-un mijloc de transport în comun să vă spălaţi pe mâini. Acelaşi lucru de fiecare dată când strănutaţi. De fiecare dată când vă ştergeţi nasul, folosiţi alt şerveţel.

Iarna este indicat să vă întăriţi sistemul imunitar consumând în mod regulat fructe proaspete, pline de vitamine, cum ar fi portocalele, lămâile sau chiar şi kiwi.

Dacă sunteţi nefumători, este bine să evitaţi locurile pentru fumători. Persoanele care suferă din cauza durerilor de gât ar trebui să îşi umezească cât mai bine gâtul. Puteţi face acest lucru sugând o bomboană sau o pastilă. 

Leacuri folosite impotriva durerilor de gat

1. Apa sărată actionează ca un antiseptic şi combate mucusul, insă in acelaşi timp ameliorează şi durerile in gât. Astfel, se ia un pahar cu apă in care se adaugă jumătate de linguriţă cu sare, care poate fi de mare, de Himalaya sau sare grunjoasă. Se dizolvă bine şi se face gargară de 3-4 ori pe zi.

Tratamente pentru durerile in gat

2. Cănd sunteţi răciţi sau aveţi dureri în gât supa de pui este benefică pentru calmarea durerilor şi pentru ameliorarea simptomelor neplăcute ale răcealii. De asemenea supa de pui ne hidratează şi ne aduce aminoacizii care susţin sistemul imunitar.â

3. Mierea de albine are efecte antibacteriene binecunoscute. Pentru a calma durerile şi inflamaţia din gât se amestecă o lingură de miere în jumătate de pahar de apă, se adaugă un vârf de cuţit de piper şi cateva picături de suc de lămâie. Amestecul astfel obţinut se bea călduţ. La fel de bună este şi mierea pusă in ceai sau o limonadă caldă.

4. Scortisoara are puternice efecte antibacteriene. Pentru a trata durerile din gât se pun două ceşti de apă cu o bucaţică de băt de scorţişoară, se adaugă puţin piper negru şi se fierbe totul 5 minute. Se  adaugă o linguriţă de miere in fiecare ceaşcă de ceai.

5. Usturoiul, datorită proprietăţilor sale antivirale şi bactericide este de mare ajutor în caz de dureri de gât. Înmuiaţi usturoi proaspăt într-o ceaşcă de ceai cu care să faceţi gargară.

Iata cateva din plantele care vă ajută în lupta împotriva durerilor de gât

Ghimbirul. Preparaţi un ceai cu suc de lămâie, miere şi cu bucăţi de ghimbir proaspăt. Puteţi să beţi acest amestec sau să îl folosiţi pentru gargară.

Cimbrul. Preparaţi un ceai din două ramuri de cimbru si o lingură de miere.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!