Remedii naturale pentru durerile de urechi

 

Remedii naturale pentru durerile de urechi

 

Urechea este impartita in trei sectiuni: urechea externa, medie si interna. Urechea medie se afla in spatele timpanului, aceasta fiind formata din trei oscioare care se numesc: ciocanul, nicovala si scarita, iar acestea conecteaza timpanul de urechea interna. Aceste trei oscioare transmit sunetul pana la melcul din urechea interna. Melcul transforma sunetul sau vibratia in impuls nervos si il transmite prin nervul auditiv la creier.

Intensitatea auzului uman se gaseste intre 0 si 120 de decibeli. În timp ce dormim nu ne deranjeaza sunetele care nu depasesc 30 de decibeli dar limita suportabila pe care o suporta urechea este de 120 de decibeli. Daca auzul este supus la muzica tare timp de 2 ore pe zi atunci auzul poate fi afectat sever.

Problemele care apar frecvent la urechi sunt otita medie, otita externa, dopuri in urechi, otalgia etc.

Otita medie: este inflamarea sau infectia structurilor anatomice ale urechii medii si ale urechii externe. Aceasta infectie provoaca multa durere.

Otita externa: este o infectie a conductului auditiv extern, cauzele aparitiei ei sunt umiditatea persistenta in conductul auditiv, mici traumatisme locale, infectia foliculilor pilosi, aceasta se mai numeste si otita inotatorului.

Dopuri in urechi: acestea se produc prin acumularea de ceara sau cerumen in interiorul conductului auditiv. Cand devine foarte persistenta se intareste si se formeaza un dop care poate duce la pierderea auzului sau alte simptome de durere usoara. Pentru inmuierea dopurilor din urechi se poate folosi uleiul de migdale. Se pun cateva picaturi de ulei in interiorul urechii si se astupa cu vata. Se lasa sa actioneze toata noaptea, dimineata se scoate vata si se aplica apa calda in ureche cu ajutorul unei seringi mari fara ac. Se dezinfecteaza urechea cu suc de patrunjel sau de ceapa. Se mai poate face un preparat din papaya pentru a scoate dopurile din urechi, compozitia acestei plante ajuta la dizolvarea cerii.

Otalgia se produce din cauza inflamarii structurilor anatomice ale urechii medii si externe. Nu este o afectiune grava daca se trateaza la timp cu infuzii de nalba, crin sau menta colorata.

Tratamente pentru infectiile urechii.

- Usturoiul are proprietati bactericide si este indicat atunci cand durerea este acuzata de infectia interna a urechii medii. Pe langa consumarea usturoiului crud in mancaruri, se mai pune si doua picaturi de ulei de usturoi in ureche si se acopera cu vata.

- Adauga in ureche o bucata de ceapa infasurata in putin tifon. Desi are un miros neplacut si foarte puternic, ceapa sterilizeaza si distruge bacteriile din interiorul urechilor.

- Pentru tratarea durerilor de ureche se pot folosii inhalatiile. Eucaliptul este foarte bun pentru a realiza inhalatii cu apa in care se dizolva cateva picaturi din uleiul de eucalipt. Levantica, menta si lumanarica au efecte antibacteriene si sunt indicate in mod special pentru durerea provocata de o infectie a urechii medii. Vaporii ceaiului facut dintr-un pumn de floare de soc poate imbunatatii auzul.
 urechea
- Adauga cate 2 - 3 picaturi de ulei de masline cald in fiecare ureche. Acesta va topi toata ceara din urechi si va ajuta la indepartarea bacteriilor care au provocat infectia.
 
Pentru orice afectiune a urechii trebuie neaparat sa consultatii medicul specialist. Se pot folosi tratamentele naturiste cu incredere dupa ce aflam ca afectiunea pe care o avem nu este grava si nu poate provoca pierderea auzului.