Cateva remedii pentru a scapa de constipatie

Remedii pentru a scapa de constipatie

Constipatia este un simptom, nu o boala ea fiind cauzata de cele mai multe ori de o dereglare a modului de functionare a colonului, insa in general ea nu este un simptom foarte serios. Ea trebuie tratata pentru a elimina sau macar pentru a reduce discomfortul abdominal, precum si pentru a evita eventualele complicatii. Constipatia cronica netratata poate duce la probleme mai serioase cum ar fi hemoroizii sau blocarea partiala a colonului. Constipatia se poate preveni si trata printr-o alimentatie adecvata.

Iata cateva masuri pentru tratarea constipatiei. Telul tratamentului este de a restabili un scaun normal fara a folosi laxative sau clisme. Principalele masuri ce pot fi luate ar fi:

• o dieta bogata in fibre;
• mese regulate; este foarte importanta existenta micului dejun;
• folosirea cu moderatie a laxativelor si numai dupa indicatiile medicului;
• obisnuinta unui scaun zilnic;
• daca nu s-a obtinut un scaun dupa 2-3 zile, este desigur recomandata folosirea unui supozitor cu glicerina sau chiar a unei clisme;
• exercitiu fizic zilnic;
• diminuarea consumului de carne, cascaval, telemea si mezeluri;
• consumul a cel putin 2 litri de apa/zi sau sucuri, ceaiuri naturale.

tratare-constipatie

Iata cateva remedii naturiste care se pot aplica alternativ :

- ulei de masline virgin sau ulei de ricin (cate 1 lingura seara inainte de culcare si dimineata la sculare);

- suc de aloe diluat in apa (cate 1 pahar seara inainte de culcare si 1 pahar dimineata la sculare);

- seminte de in sau de tarate: se pun la macerat 3 linguri de tarate de grau sau seminte de in inmuiate in apa si se bea acest amestec seara la culcare. Taratele reprezinta invelisul exterior al boabelor de cereale, adica partea eliminata in procesul de prelucrare pentru obtinerea fainei, si este una din cele mai ieftine surse de fibre din alimentatie. Sunt lipsite de gust, dar o lingurita contine circa 2g de fibre dietetice, ceea ce reprezinta un supliment alimentar foarte bun pentru a fi recomandat. Este posibil ca la inceput sa provoace balonari, gaze sau chiar crampe abdominale, dar se recomanda folosirea in continuare a acestora, pentru ca in 2-3 saptamani scaunul va functiona mai bine, iar aceste efecte neplacute vor disparea.