Tratamente boli

Remedii pentru amigdalita

 

Remedii pentru amigdalita

 

Durerea supărătoare de gât este cauzată de inflamarea amigdalelor si pentru calmarea ei putem folosi metode traditionale. Iată trei ceaiuri folositoare în caz de „roşu în gât”.

Ceaiul de muşeţel calmează iritaţia.

Iritaţiile în gât provoacă dureri înţepătoare şi sunt însoţite de congestii nazale, strănut şi tuse. Acestea pot fi tratate cu ceai de muşeţel, un excelent antibiotic. Pregăteşte o infuzie de muşeţel dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml apă. Bea două-trei căni de ceai călduţ pe zi, îndulcit cu miere sau poţi face gargară.

Infuzia de gălbenele, cicatrizantă

Ceaiul călduţ, uşor îndulcit cu miere, îşi dublează efectul. Mai ales când alegem un ceai de gălbenele, planta ale cărei proprietăţi antibacteriene sunt recunoscute. E bine să clătim şi cavitatea bucală de mai multe ori pe zi.

Tinctura de gălbenele

Pentru tratarea amigdalitei, se poate folosi tinctura de gălbenele care are proprietăţi antiinflamatorii, anestezice  şi antiseptice. Tinctura se prepară din două-trei flori de gălbenele la 100 ml de alcool. Diluează 10-15 picături de tinctură în 100 ml apă şi foloseşte-o ca să faci gargară, de trei ori pe zi.

amigdalita

Gargara cu cimbru tratează infecţia

Cimbrul sau cimbrişorul sunt plante antiseptice şi bactericide, fiind recomandate în special în amigdalitele cu puroi; se face o infuzie din două linguri de plantă uscată la o cană cu apă clocotită şi se face gargară, cu ceai călduţ, la fiecare două ore.

Comprese cu lămâie

Amestecă o lingură de zeamă de lămâie într-un sfert de litru de apă şi lasă câteva minute să se amestece. Înmoaie un şervet, presează-l uşor pentru a îndeparta surplusul de lichid şi aşează-l în jurul gâtului. Ţine compresa o oră, după care e bine să stai cel puţin o oră într-un loc călduros. Compresele cu lămâie ajută dacă aveti temperatură ridicată şi frisoane din cauza amigdalitei

 

Cateva remedii pentru a scapa de constipatie

Remedii pentru a scapa de constipatie

Constipatia este un simptom, nu o boala ea fiind cauzata de cele mai multe ori de o dereglare a modului de functionare a colonului, insa in general ea nu este un simptom foarte serios. Ea trebuie tratata pentru a elimina sau macar pentru a reduce discomfortul abdominal, precum si pentru a evita eventualele complicatii. Constipatia cronica netratata poate duce la probleme mai serioase cum ar fi hemoroizii sau blocarea partiala a colonului. Constipatia se poate preveni si trata printr-o alimentatie adecvata.

Iata cateva masuri pentru tratarea constipatiei. Telul tratamentului este de a restabili un scaun normal fara a folosi laxative sau clisme. Principalele masuri ce pot fi luate ar fi:

• o dieta bogata in fibre;
• mese regulate; este foarte importanta existenta micului dejun;
• folosirea cu moderatie a laxativelor si numai dupa indicatiile medicului;
• obisnuinta unui scaun zilnic;
• daca nu s-a obtinut un scaun dupa 2-3 zile, este desigur recomandata folosirea unui supozitor cu glicerina sau chiar a unei clisme;
• exercitiu fizic zilnic;
• diminuarea consumului de carne, cascaval, telemea si mezeluri;
• consumul a cel putin 2 litri de apa/zi sau sucuri, ceaiuri naturale.

tratare-constipatie

Iata cateva remedii naturiste care se pot aplica alternativ :

- ulei de masline virgin sau ulei de ricin (cate 1 lingura seara inainte de culcare si dimineata la sculare);

- suc de aloe diluat in apa (cate 1 pahar seara inainte de culcare si 1 pahar dimineata la sculare);

- seminte de in sau de tarate: se pun la macerat 3 linguri de tarate de grau sau seminte de in inmuiate in apa si se bea acest amestec seara la culcare. Taratele reprezinta invelisul exterior al boabelor de cereale, adica partea eliminata in procesul de prelucrare pentru obtinerea fainei, si este una din cele mai ieftine surse de fibre din alimentatie. Sunt lipsite de gust, dar o lingurita contine circa 2g de fibre dietetice, ceea ce reprezinta un supliment alimentar foarte bun pentru a fi recomandat. Este posibil ca la inceput sa provoace balonari, gaze sau chiar crampe abdominale, dar se recomanda folosirea in continuare a acestora, pentru ca in 2-3 saptamani scaunul va functiona mai bine, iar aceste efecte neplacute vor disparea.

Cum scapam de depresie

 

Cum tratam depresia

 

Iata cateva lucruri care te vor ajuta sa lupti impotriva depresiei.

1. Activitatile fizice. Multe studii au demonstrat ca exercitiile fizice regulate te pot ajuta sa te simti mult mai bine. Tipul de activitate fizica pe care o il alegi nu are nicio importanta. Alege ceva care sa-ti faca placere si poti incepe incet, poate chiar cu cateva plimbari prin imprejurimi. Incearca sa te antrenezi cu prietenii sau chiar sa te inscrii la diferite cursuri. Sa participi alaturi de cineva cunoscut la un program de antrenament te poate ajuta sa nu renunti.

2. Nu uita de orele de somn! Depresia si, uneori, tratamentele impotriva acesteia iti pot afecta somnul. Unele persoane care sufera de depresii dorm prea mult, iar altele au insomnii. Lipsa somnului poate afecta foarte mult starea ta de spirit. Asa ca solutia este sa ai un program bine stabilit de somn. Activitatea fizica din timpul zilei te poate ajuta sa ai un somn linistit, dar nu te antrena cu putin timp inainte de ora de culcare. Inainte de a te aseza in pat te poti delecta citind o carte sau ascultand muzica. Evita, insa, sa citesti sau sa privesti la tv in pat.

3. Bucura-te de soare! Poti descoperi ca soarele iti poate imbunatati starea de spirit imediat. Exista persoane care sufera de depresii in perioadele fara prea mult soare, toamna sau iarna. Daca faci parte din aceste persoane intreaba-ti medicul daca terapia prin lumina artificiala te poate ajuta.  

la-mare


4. Mananca sanatos. Nu exista diete alimentare care previna sau sa trateze depresia. Dar o alimentatie sanatoasa te poate ajuta sa te simti sanatos(a) si energic(a). Ai grija la calorii, limiteaza cantitatea de grasimi si zahar si consuma cat mai multe legume, cereale si fructe.

5. Distreaza-te! Cand incerci sa scapi de depresie, se poate sa simti ca nu ai dispozitia necesara pentru a iesi in oras cu prietenii. Dar trebuie sa te "fortezi" un pic. Gaseste-ti timp pentru activitatile care, inainte, iti faceau placere. Iesi in oras cu prietenii sau fa-ti timp pentru hobby-uri.

6. Evita alcoolul si drogurile. Acestea pot contribui la stabilirea depresiei sau inrautatirea acesteia.

Poti lua in considerare si medicina alternativa sau terapiile. Trebuie, insa, sa iti consulti medicul inainte de a incerca suplimente sau plante medicinale. Doar pentru ca ceva este natural nu inseamna ca este si sigur. Poti incerca cateva tehnici de relaxare, meditatia, hipnoza, masajul sau acupunctura.

Remedii naturale pentru durerile de urechi

 

Remedii naturale pentru durerile de urechi

 

Urechea este impartita in trei sectiuni: urechea externa, medie si interna. Urechea medie se afla in spatele timpanului, aceasta fiind formata din trei oscioare care se numesc: ciocanul, nicovala si scarita, iar acestea conecteaza timpanul de urechea interna. Aceste trei oscioare transmit sunetul pana la melcul din urechea interna. Melcul transforma sunetul sau vibratia in impuls nervos si il transmite prin nervul auditiv la creier.

Intensitatea auzului uman se gaseste intre 0 si 120 de decibeli. În timp ce dormim nu ne deranjeaza sunetele care nu depasesc 30 de decibeli dar limita suportabila pe care o suporta urechea este de 120 de decibeli. Daca auzul este supus la muzica tare timp de 2 ore pe zi atunci auzul poate fi afectat sever.

Problemele care apar frecvent la urechi sunt otita medie, otita externa, dopuri in urechi, otalgia etc.

Otita medie: este inflamarea sau infectia structurilor anatomice ale urechii medii si ale urechii externe. Aceasta infectie provoaca multa durere.

Otita externa: este o infectie a conductului auditiv extern, cauzele aparitiei ei sunt umiditatea persistenta in conductul auditiv, mici traumatisme locale, infectia foliculilor pilosi, aceasta se mai numeste si otita inotatorului.

Dopuri in urechi: acestea se produc prin acumularea de ceara sau cerumen in interiorul conductului auditiv. Cand devine foarte persistenta se intareste si se formeaza un dop care poate duce la pierderea auzului sau alte simptome de durere usoara. Pentru inmuierea dopurilor din urechi se poate folosi uleiul de migdale. Se pun cateva picaturi de ulei in interiorul urechii si se astupa cu vata. Se lasa sa actioneze toata noaptea, dimineata se scoate vata si se aplica apa calda in ureche cu ajutorul unei seringi mari fara ac. Se dezinfecteaza urechea cu suc de patrunjel sau de ceapa. Se mai poate face un preparat din papaya pentru a scoate dopurile din urechi, compozitia acestei plante ajuta la dizolvarea cerii.

Otalgia se produce din cauza inflamarii structurilor anatomice ale urechii medii si externe. Nu este o afectiune grava daca se trateaza la timp cu infuzii de nalba, crin sau menta colorata.

Tratamente pentru infectiile urechii.

- Usturoiul are proprietati bactericide si este indicat atunci cand durerea este acuzata de infectia interna a urechii medii. Pe langa consumarea usturoiului crud in mancaruri, se mai pune si doua picaturi de ulei de usturoi in ureche si se acopera cu vata.

- Adauga in ureche o bucata de ceapa infasurata in putin tifon. Desi are un miros neplacut si foarte puternic, ceapa sterilizeaza si distruge bacteriile din interiorul urechilor.

- Pentru tratarea durerilor de ureche se pot folosii inhalatiile. Eucaliptul este foarte bun pentru a realiza inhalatii cu apa in care se dizolva cateva picaturi din uleiul de eucalipt. Levantica, menta si lumanarica au efecte antibacteriene si sunt indicate in mod special pentru durerea provocata de o infectie a urechii medii. Vaporii ceaiului facut dintr-un pumn de floare de soc poate imbunatatii auzul.
 urechea
- Adauga cate 2 - 3 picaturi de ulei de masline cald in fiecare ureche. Acesta va topi toata ceara din urechi si va ajuta la indepartarea bacteriilor care au provocat infectia.
 
Pentru orice afectiune a urechii trebuie neaparat sa consultatii medicul specialist. Se pot folosi tratamentele naturiste cu incredere dupa ce aflam ca afectiunea pe care o avem nu este grava si nu poate provoca pierderea auzului.

Remedii naturale pentru calmarea tusei

Remedii naturale pentru calmarea tusei

 

Tusea este extrem de neplacuta insa este un simptom, nu o boala in sine! Iar pentru calmarea ei exista cateva plante care, chiar pot rivaliza cu unele medicamente! Iata 6 retete care te pot scapa de tuse!

1. Miere pentru tusea nocturna. Mierea din florile de hrisca este mai eficienta impotriva tusei nocturne decat un produs pe baza de dextrometorfan (antitusiv). Mierea calmeaza si inflamatiile gatului.

2. Sirop de coacaze negre. Se fierbe 250g de coacaze intr-un litru de apa, pana ce lichidul scade de jumatate. Se strecoara, apoi se adauga o cantitate egala de zahar, apoi se fierbe din nou pana scade de jumatate. Se iai cate o lingurita odata la doua ore.

3. Suc de ridiche neagra pentru tusea grasa. Ridichea neagra este extrem de eficienta impotriva tusei grase deoarece contine sulf, acesta actionand ca si un dezinfectant. Intr-o jumatate de pahar de suc de ridiche se pun 4 linguri de miere si se amesteca bine. Se bea cu inghitituri mici dimineata.

4. O infuzie pentru tusea astmatica. Pentru tusea astmatica va recomandam Desmodium, o planta africana care inhiba secretia de histamina.

5. Sirop de cimbrisor pentru tusea uscata insotita de febra. Proprietatile antiseptice ale cimbrisorului fac din cimbrilor planta ideala in caz de tuse seaca! Iata reteta pentru sirop: toarna 1l de apa fierbinte peste doua boluri cu cimbrisor uscat. Lasa la macerat timp de 24 de ore. Strecoara, iar la lichidul obtinut adaugi 1kg de zahar. Fierbe acest sirop la foc mic in jur de o ora. Il lasi la racit, apoi il torni intr-o sticla. De 3-4 ori pe zi iei câte o lingurita din acest sirop.

Remedii naturale pentru calmarea tusei

6. Pentru potolirea tusei. Pentru potolirea tusei va recomandam urmatoarea reteta: timp de 10 minute, fierbe o lamâie si apoi stoarce-o. Adauga doua linguri de glicerina. Amesteca si umple paharul cu miere. Ia maxim 6 lingurite pe zi.

Si infuzia din muguri de pin este eficienta impotriva tusei. Prepara o infuzie din doua lingurite de muguri la o cana de apa clocotita. Bea doua, trei, cani pe zi.

Tratamente naturale pentru durerile de gat

 

Cum tratam durerile de gat

 

Odată cu apariția sezonului rece, apar și bolile de sezon, cum ar fi gripa sau răceala, insă putem să avem probleme și cu gatul, durerile de gât putând fiind insoțite de secreții nazale abundente, strănut, tuse seacă.

In continuare iată câteva sfaturi pentru a putea să scăpați de aceste dureri:

Daca va doare gatul, alimentele pe care le consumati trebuie sa fie moi si usor de inghitit, dar si bogate in vitamine - A, B, C, D, E si minerale - magneziu, zinc, fier, care sa stimuleze sistemul natural de aparare al organismului. Astfel, e bine sa consumati radacinoase sub forma de piure, legume cu frunze verzi, usturoi,hrean, ridiche, cereale, citrice, ardei, uleiuri extrase prin presare la rece, iaurt si branza, supe, banana, pepene.

Incercati sa nu consumati bauturi carbogazoase pentru ca acestea irita si mai tare gatul si prelungesc boala. Apa plata sau apa de izvor sunt cele mai indicate daca sunt baute la temperatura camerei.

 Tratamente dureri de gat

Gargara te poate ajuta, de asemenea, cand te doare gatul. Prepara o infuzie din flori de galbenele si, cand ajunge la temparatura corpului, adauga-i o jumatate de lingurita de bicarbonate alimentar, o lingura de otet, zeama de lamaie sau o jumatate de lingurita de sare. Alegerea iti apartine.

Daca folosesti sarea ca remediu natural, e bine sa stii ca in scop terapeutic se recomanda sarea mare, grunjoasa, din cea folosita toamna de gospodine, la pus muraturile.

Inhalatiile cu abur te pot ajuta sa scapi mai repede de durerea din gat. Se fac, de obicei, seara, inainte de culcare, si nu se mai iese din casa pana a doua zi. Se pot folosi plante puternic aromate, in combinatie sau simple: menta, cimbru, busuioc, levantica.

Un tratament vechi este cel cu comprese sau cataplasme. Se amesteca otet incalzit si apa, in parti egale, se stropeste din belsug o bucata de panza sau tifon si se infasoara gatul. Se da un cartof prin razatoarea mare, se pune pe o fasie de panza, se stropeste cu otet cald, indoit cu apa, si legatura se pune in jurul gatului, unde poate fi tinuta de seara pana dimineata.

Daca va tratati durerea de gat cu ceaiuri aveti grija cum beti ceaiurile, care trebuie sa fie calde, nu fierbinti, pentru ca fierbintele irita gatul si mai tare si vindecarea se produce lent. Ceaiurile cele mai indicate sunt: cel de muşeţel (un antibiotic natural pe care îl poţi folosi şi ca gargară), de tei (un excelent calmant), de măghiran şi de scoţişoară. Iata mai jos câteva idei de preparare a acestor ceaiuri:

Salvia

Salvia este şi ea un bun remediu pentru durerile de gât, dar mai ales ca gargară. Prepari un ceai infuzând două linguri de frunze uscate la jumătate de litru de apă. Când s-a mai răcit, adaugi oţet de mere şi miere, după gust. Din acest amestec poţi bea o lingură. Restul îl foloseşti pentru gargară.

Scorţişoară

Chiar dacă a început să se găsească şi la noi ceai de scorţişoară, cel mai bun este cel preparat în casă. Iată cum faci: fierbi o linguriţă de scorţişoară la o cană cu apă, la care adaugi un vârf de cuţit de piper şi două linguriţe cu miere. Mai poţi amesteca două-trei picături de ulei de scorţişoară cu o linguriţă de miere.

Petale de trandafir

Delicatele petale de trandafir îţi pot veni şi ele în ajutor. În acest sens, fierbe o mână de petale zdrobite într-o cană cu apă. Strecoară şi îndulceşte cu miere. Durerea de gât va dispărea treptat.Măghiran

Din măghiran se face o infuzie dintr-o linguriţă de pulbere de plantă la o cană cu apă clocotită. Laşi vasul acoperit timp de 15-20 de minute, după care strecori. Acest ceai se bea întotdeauna cald şi îndulcit cu miere. Este bine să adaugi şi lămâie.

Ghimbir

Este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva durerilor de gât. Trebuie doar să te împaci cu gustul lui, cam înţepător. Pentru a-l prepara, curăţă o rădăcină de ghimbir (se găseşte la supermarket). Taie 6-7 felii de 3 mm. Torni deasupra apă clocotită şi laşi două-trei minute.

Cimbru şi cimbrişor

Aceste două plante sunt extrem de benefice în cazul răcelilor şi al durerilor de gât. Cimbrul şi cimbrişorul conţin o substanţă care acţionează ca un antiseptic natural. Ceaiul de cimbru se prepară infuzând o linguriţă cu vârf de plante într-un litru de apă.

Se lasă să stea două-trei minute, după care se strecoară. Ceaiul de cimbrişor se prepară dintr-o lingură de plantă mărunţită, infuzată într-o cană cu apă timp de 10-15 minute.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!