Tratamente boli

Remedii contra nasului infundat

Cum tratam nasul infundat

Iata cateva remedii care va pot scapa de aceasta senzatie destul de suparatoare si care creeaza disconfort. inainte de toate trebuie stiut ca senzatia de nas infundat este insotita de dureri de cap care pot provoca insomnii. De aceea cel mai indicat este ca inainte de somn cu doua ore sa evaporati prin camera, cu ajutorul lampii odorizante de lavanda. Lavanda relaxeaza sistemul nervos si tine insomniile la distanta. De asemenea camera ar trebui dotata cu un dezumificator iar bolnavul ar trebui sa aiba obligatoriu prosopul sau personal.

Senzatia de nas infundat este un simptom care, de obicei, insoteste raceala si gripa, si, de aceea, este mai frecventa in anotimpul rece. Alimentatia nesanatoasa bogata in prajeli, grasimi „rele” si dulciuri concentrate, lipsa miscarii si stresul sunt factori care slabesc sistemul imunitar. Implicit, in lipsa unei imunitati bine puse la punct suntem mai expusi virusurilor si bacteriilor. Din cauza infectiilor virale si bacterine, printre altele, mucoasa nazala se inflameaza si nasul se infunda. Înainte de a apela la medicamente, afla cum te poate ajuta natura.

 

Infuzie de musetel, seara inainte de culcare

Musetelul este dezinfectant si accesibil oricui si, de aceea, este bine sa-l pui in fruntea listei plantelor care te ajuta sa scapi de senzatia de nas infundat. Pentru a obtine efecte imediate, fa inhalatii de flori de musetel de doua ori pe zi. În acest sens, pune trei-patru pliculete de flori de musetel intr-o oala cu doi litri de apa clocotita. În functie de gradul de suportabilitate, stai apelcat deasupra oalei si inspira aburul, circa 15 minute. Inhalatii se mai pot face cu lavanda, radacina de cerentel, cimbrisor si salvie.

nas-infundat

Trei-frati-patati si galbenele, sub forma de ceai

Daca nu iti plac inhalatiile, poti beneficia de efectul plantelor si sub forma de ceai. Acesta se poate prepara dintr-un amestec de coada-soricelului, cretisoara si rachitan sau din salvie, trei-frati-patati si din galbenele. Se recomanda doua-trei cani de ceai pe zi. Acestea au efect de antibiotic si de antiinflamator.

Eucaliptul desfunda sinusurile

Eucaliptul contine eucaliptol, o substanta cu proprietati antiseptice si expectorante. De aceea, se recomanda atunci când sinusurile sunt infundate pentru descongestionarea cailor respiratorii si fluidizarea secretiilor nazale. Se bea sub forma de ceai, care se prepara dintr-o lingurita de planta si o cana de apa clocotita. Se recomanda doua cani de ceai pe zi.

Cum scapam de neplacutele gaze de la stomac

Cum scapam de neplacutele gaze de la stomac

 

Gazele la stomac, aparute în cadrul digestiei,  sunt favorizate de vorbitul din timpul mesei, de mâncatul pe fuga,  de anumite alimente (fasole, varza), dar si de unele probleme de sanatate (constipatie, colon iritabil). Atunci când nu sunt eliminate, gazele duc la aparitia balonarii, care poate da disconfort si durere abdominala.

Iata cateva remedii care va pot ajuta sa scapati de neplacutele gaze de la stomac:

Carbunele

Un remediu eficient in eliminarea gazelor intestinale este carbunele medicinal, care are o mare putere de absorbtie. Se pot lua cate doua comprimate pe zi, la nevoie. Preventiv, înainte de a mânca alimente care baloneaza (mazare, fasole, varza, linte), se pot lua cate o capsula.

Atentie! Nu lua carbunele medicinal în combinatie cu alte medicamente (le scade eficienta), ci la o distanta de cel putin doua ore.

Coriandrul

Contra gazelor intestinale, îti sunt de mare ajutor coriandrul, feniculul si maghiranul, plante renumite pentru actiunea lor calmanta a spasmelor gastrointestinale. Infuzia din coriandru se prepara dintr-o lingurita de fructe zdrobite la 250 ml de apa clocotita. Ceaiul se beai pe parcursul unei zile. Din fenicul, se prepara o infuzie din jumatate de lingurita de fructe la 200 ml de apa fierbinte, din care se bea câte putin, dupa mesele principale. Tot sub forma de infuzie, se poate consuma maghiranul, din care se prepara infuzii de o lingurita de planta la 200 ml de apa fierbinte. Se pot bea câte trei infuzii de maghiran pe zi.

Ghimbirul

gaze-la-stomacRadacina de ghimbir stimuleaza enzimele necesare digestiei, reduce spasmele stomacale si elimina gazele intestinale. Poti consuma planta atât în stare proaspata (mesteci o jumatate de felie), cât si sub forma de ceai (fierbi 10 g de ghimbir în 300 ml de apa, timp de zece minute, trei cani pe zi), capsule (doua pe zi) sau de tinctura (o lingurita de tinctura diluata în 100 ml de apa, de trei ori pe zi).

Se mai poate incerca

Se ia înainte de masa o lingurita cu putina pulbere de chimen.

Bea dimineata si seara apa cu argila (o lingura de argila la 300 ml de apa; se lasa de seara pâna dimineata).

Sfaturi de urmat in timpul sarcinii

Sunt cateva lucruri pe care daca le faci, vei avea cu siguranta un copil sanatos, iar tu te vei bucura de o sanatate perfecta pe tot parcursul sarcinii.
Iata ce ar trebui sa faci in cele noua luni de sarcina ca sa elimini orice risc.

 

Obligatoriu

1. Controale si analize medicale regulate
Una dintre cele mai usoare si cele mai bune metode de a evita problemele si complicatiile in timpul sarcinii este sa mergi la examenele medicale periodice prescrise de medicul tau.

2. Ia-ti doza zilnica de acid folic
Recomandarea actuala este de 0,4-0,6 mg de acid folic pe zi.

3. Vaccineaza-te impotriva rujeolei
Rujeola (rubeolic), in cazul in care apare in timpul sarcinii, poate duce la avorturi spontane si malformatii fetale. Cel mai bun mod de a evita aceast lucru este de a te vaccina impotriva acestei boli inainte de a ramane insarcinata.

Nicoleta Luciu gravida

4. Ia vitaminele prenatale
Atat tu cat si copilul tau aveti nevoie de vitamine in timpul sarcinii, aceste va ofera tot necesarul nutritional pentru o sanatate perfecta.

5. Mananca echilibrat
Ideea ca o gravida trebuie sa manince pentru doi este total gresita . Calitatea alimentelor, meniul variat, bazat pe legume si fructe, modul dietetic de preparare a mancarurilor sunt acum extrem de importante.

6. Nu uita de exercitiile fizice
Miscarea este la fel de sanatoasa pentru viitoarele mamici, cum este pentru toate femeile. Asa ca trebuie sa faci exercitii permise in timpul sarcinii si sa-ti urmaresti greutatea, astfel incat sa ramana in limite normale.

7. Pune-ti pe lista exercitiile Kegal
antrenarea muschilor perineali prin exercitiile Kegal poate contribui la micsorarea durerii in timpul nasterii.

8. Evita stresul si gandurile negative
Ai grija, sarcina nu este un moment in care sa te lasi prada gandurilor negre, anxietatii, stresului. Linistea ta sufleteasca ii da copilului ragazul de a se dezvolta in liniste.

9. Informeaza-ti medicul despre bolile de familie
Daca tu sau sotul tau aveti afectiuni pre-existente (diabetul, herpes, probleme cardiace, epilepsie si hipertensiune arteriala), probleme de reproducere, boli cronice sau boli mostenite din familie, trebuie sa le comunici medicului tau, pentru ca acesta sa poata lua masurile corespunzatoare.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!