Padurea de piatra Tsingy de Bemaraha din Madagascar

Pădurea de piatra Tsingy de Bemaraha din Madagascar

Printre locurile magice ale planetei noastre, care socheaza prin originalitate şi frumuseţe se numara si ”pădurea” de piatră din insula Madagascar - Tsingy de Bemaraha, padure care se compune dintr-o junglă luxuriantă care adăposteşte stranii formaţiuni geologice venite parcă din alte lumi.

Forme stancoase madagascar

Rezervatia este situată în provincia Mahajanga, în regiunea Melaki de pe coasta de vest a insulei Madagascar, numele ei Tsingy este termenul din malgaşă pentru "locul unde nu poţi merge desculţ". Labirintul impenetrabil de colţi ascuţiţi din calcar, care se ridică până la înălţimi maxime de 45 metri acoperă o suprafaţă de 1.575 kilometri pătraţi.

Rezervaţia cuprinde biotopuri unice şi variate compuse din canioane, formaţiuni stâncoase, păduri relicte, lacuri şi mlaştini împânzite de mangrove, întregul peisaj fiind animat de o faună şi o floră uluitoare, multe specii vegetale şi animale nefiind încă descoperite şi catalogate din punct de vedere ştiinţific.

Forme stancoase madagascar

Spre sud de Petit Tsingy, tronează Cheile Manambolo, unde pot fi admirate cascade, păduri neatinse, absolut magnifice, precum şi trecerea fugară a "trupelor" de lemurieni. În ciuda terenului foarte accidentat, această porţiune a parcului este tot mai des vizitată de turiştii aduşi aici de autocarele operatorilor regionali.

forme stancoase madagascar

Climatul este de tip tropical, marcat de două anotimpuri foarte contrastante în manifestări. Unul este relativ răcoros şi confortabil, durând, în medie din aprilie, până în octombrie. Anotimpul fierbinte şi ploios ţine din noiembrie până în martie, perioadă în care accesul uman în Tsingy este imposibil, drumurile fiind blocate de aluviuni, iar hotelurile închise. Precipitaţiile ating în mod obişnuit 1.500 mililitri anual, iar temperatura medie este de +28 grade. De reţinut că temperatura scade până la 9 grade în iulie şi urcă până la +40 in luna lui decembrie.