Atentie la tepele de Black Friday. Cum ne ferim de ele

Cum ne ferim de tepele de Black Friday

Comerciatii de la noi si-au batut joc de conceptul de Black Friday, anuntand tot anul asemenea zile cu promotii desi aceasta zi sau saptamana ar trebui sa fie una pe an si aia in noiembrie si sa contina reduceri substantiale. Insa romanul are un talent innascut de a face praf concepte pentru care cei in afara au depus eforturi remarcabile pentru a le impune in atentia oamenilor.
Deci, daca doriti sa cumparati ceva de Black Friday-ul romanesc ar trebui sa aveti grija pentru a nu va arde la buzunare.

Atentie la emailurile cu reclame

In perioada asta de Black Friday intra in scena si scammerii si cei care doresc sa va fure banii sau datele cartilor de credit.
Deci mare atentie la emailurile care contin oferte de nerefuzat sau reduceri de neimaginat. In principiu e mai bine sa cautati magazinul la care se face reducerea in google decat sa dati click pe un link cu o oferta extraordinara a acestuia. De obicei aceste linkuri duc pe site-uri fake ale magazinelor si unde aveti mari sanse sa vi se fure datele cartilor de credit.

O alta escrocherie care se foloseste frecvent este cea a preturilor foarte mici, insa dupa ce platiti produsul respectiv nu primiti nimic in schimbul banilor.

Urmariti evolutia preturilor.

Din pacate una dintre practicile extrem de deranjante ale comerciantilor romani si care nu este ilegala este aceea de scumpire a produselor, cu cel putin o luna inainte de Black Friday, pentru ca apoi sa urmeze o ieftinire, chiar in vinerea neagra.
Este o strategie care merge de cele mai multe ori pentru ca foarte multa lume nu urmareste un produs cu mult timp inainte si procentele de reducere afisate pe site-uri le ia la unii mintile.
Conform legii 650/2002 se interzice reducerea pretului unui produs daca acesta a avut o crestere de pret in mai putin de 30 de zile inainte de data reducerii. Astfel, chiar daca un anumit produs vine cu un discount de 50%, pretul sau de Black Friday poate sa fie acelasi cu pretul pe care produsul il avea cu cateva luni in urma pentru ca inainte cu 30 de zile pretul acestuia a fost marit de comerciant.
Exista site-uri pe care se pot face verificari ale evolutiei preturilor, cum este de exemplu compari.ro

O practica perfect legala insa care mie imi lasa un gust amar in gura este cel al unui site mare de la noi.
Nu vreau sa dau nume insa am sa dau un exemplu
Lucrand ca inginer de sistem, pentru pozat cablurile aveam nevoie de un Capsator (tacker) de pozat cabluri
Am intrat din obisnuinta pe site-ul lor si am vazut pretul lor (era mult mai mare decat printscreenul luat astazi 27.10.2019). Nu am vrut sa dau 340 de lei asa ca am cautat pe site-ul firmei pentru ca ei erau intermediari.
Si aici hop surpriza pretul era mult, mult mai mic decat ce vazusem eu pe site-ul intermediarului.
Astazi cand am scris randurile de mai sus preturile sunt urmatoarele:

 oferte diferite capsator tacker

34 de lei poate fi considerata de unii o diferenta mica de pret, insa la 10 produse cumparate se aduna o suma marisoara. Plus ca daca cumperi trei produse diferite de la trei firme diferite platesti trei transporturi diferite. Insa asta e alta poveste.

De aceea e bine sa urmariti preturile si sa cautati prin multitudinea de site-uri care vand un produs, pentru a gasi pretul cel mai mic al acestuia.

Iata si un banc pe seama Black Friday de la romani:

– Ai cumparat ceva de Black Friday?
– Da, un kg de rosii, de la 6 lei kg, le-am luat cu 9 lei, reduse de la 12 lei.

Cumparaturi placute si preturi cat mai mici care sa fie pe placul vostru.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!