August 24, 2019

Expozitii Iasi

Expozitie „Jurnal de călătorie (1830-1930)”, 15 decembrie 2018 – 15 ianuarie 2019

Expozitie „Jurnal de călătorie (1830-1930)”

15 decembrie 2018 – 15 ianuarie 2019, Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”

 

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi vă invită să vizitați, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, în perioada 15 decembrie 2018 – 15 ianuarie 2019, expoziția temporară „Jurnal de călătorie (1830-1930)”.

Organizată de Muzeul de Istorie a Moldovei – Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” şi Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” – Muzeul „Poni – Cernătescu”, din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Serviciul Județean Iași al Arhivelor Naționale, expoziţia valorifică bunuri culturale din patrimoniul celor două muzee memoriale.

expozitia jurnal de calatorie ianuarie 2019

Specialiștii aduc în atenţia publicului obiecte uzuale, indispensabile unei călătorii de lungă durată. În bagajul călătorului de altădată se regăsesc: jurnalul de călătorie, veşminte, truse de toaletă, trusa de scris, aparatul de fotografiat, binoclul, biletele de drum, paşapoarte.

Expoziția de pictură și grafică Daniela Ungureanu și Dan Popa, 3-31 ianuarie 2018

Expoziția de pictură și grafică Daniela Ungureanu și Dan Popa - „Je veux”

3-31 ianuarie 2018, Galeria de Artă Grand Hotel Traian

 

Expoziția de pictură și grafică „Je veux” ce urcă pe simezele Galeriei de Artă Grand Hotel Traian în luna ianuarie 2019, este semnată de Daniela Ungureanu și tatăl ei Dan Popa.

Artista Daniela Ungureanu membru UAPR, este absolventa a Universitatii de Arte ” George Enescu” din Iasi – Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design, a Universitatii ” Alexandru Ioan Cuza ” – Facultatea de Istorie – Master in Istorie Antica si Medievala, in prezent studenta a Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi – Facultatea de Teatru-Master in antreprenoriat artistic si profesor de pictura la Palatul Copiilor Iasi.

Dan Popa este un artist profesionist din anul 1996, membru al UAPR, absolvent al Facultatii de arte plastice a Universitatii “Al.I. Cuza” din Iasi desavarsindu-si pregatirea profesionala la Facultatea de Muzeologie din cadrul Institutului de Arte ” Nicolae Grigorescu” Bucuresti.

Expozitie pictura Daniela Ungureanu Dan Popa ianuarie 2019

“Intr-o maniera amintind de fervoarea tuselor virile ale lui Hans Hartung, Dan Popa agita suprafata prin intermediul unor la fel de puternice trasee grafice. Practic, el urmareste instaurarea unor veritabile retele unde verticala impune sensul iar orizontala recheama la o necesara liniste. Intreaga imagine traieste din substanta gestului insurgent si necesitatea contadictiei.“(Valentin Ciuca)

O neobisnuita stradanie, o ciudata nemultumire il indeamna pe creator la numeroase cautari si incercari de a ajunge la imaginea visata, care sa exprime cat mai convingator, gandul sau, visul si trairea. Artistul cauta necontenit, in mai multe directii, este nehotarat. Dintre numeroasele tatonari de zi cu zi se iveste pe neasteptate forma visata. Expozitia de grafica si pictura ” Je Veux” semnata de cei doi artisti, tata si fiica, contempla pasii, stradaniile, exploziile emotionale, caile sinuase ale vietii, lumi si idei diferite, dar cu un sens comun.„ Daniela Ungureanu

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

 

Poate vă interesează