Noiembrie 14, 2019

Evenimente in Iasi

Iași Guitar Festival, a XII-a ediție, 16 - 18 noiembrie 2019

Iași Guitar Festival, a XII-a ediție

16 - 18 noiembrie 2019, Casa de Cultură a Studenților din Iași

 

Casa de Cultură a Studenților din Iași, prin Clubul de chitară clasică și electrică, coordonat de referentul Petran Paveliuc organizează în perioada 16-18 noiembrie 2019, cea de-a XII-a ediție Iași Guitar Festival.

Concursul are loc pe data de 16 noiembrie 2019 în intervalul orar 14.00 – 16.00 în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași. Intrarea este liberă. Concurenții vor avea vârstele cuprinse între 11 și 18 de ani.

Echipa de jurizare pentru concursul de chitară electrică este fost formată din: Dan Spînu – conferențiar universitar doctor (Univ.G.Enescu Iasi); Petran Paveliuc – profesor chitară (Casa de Cultură a Studenților Iași); Andrei Roșulescu – profesor de chitară (Cluj); Nicu Patoi – profesor de chitară (București); Rares Totu – chitarist.

concurs iasi guitar festival 2019

Premiile oferite de organizatori sunt:
Premiul I – Amplificator Handmade marca Viorel Firtat;
Premiul II – 300 lei;
Premiul III – 200 lei

Se completează online formularul de inscriere în concurs pe care îl găsiți AICI si se trimite până la data de 10 noiembrie 2019 împreună cu piesa aleasă pentru interpretare.

Toți participanții la CONCURSUL DE CHITARĂ ELECTRICĂ trebuie să citească și să accepte regulamentul și condițiile înainte de a completa formularul de înscriere. Nerespectarea acestor reguli duce la descalificare.Se poate adăuga un link către Youtube cu negativul piesei ori trimite în format mp3 la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Concurenții care nu au împlinit încă 18 ani trebuie să fie însoțiți de un profesor coordonator, tutore legal sau părinte. În cazurile speciale, copiii pot participa și cu o cerere din partea parinților sau a tutorelui legal care să dovedească acordul acestora pentru participarea la concurs, act cu care se vor prezenta juriului/organizatorilor.

Zilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” 2019

Zilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”

8-10 noiembrie 2019

 

In acest an, Zilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” stau sub semnul celor 180 de ani de evoluție neîntreruptă a acestei instituții de cultură. Trăgându-și seva din vechile biblioteci ale Academiei Vasiliene de la 1640, ale mănăstirilor Sf. Sava şi Barnovschi și ale Academiei Domneşti, biblioteca se reorganizează pe principii moderne odată cu fondarea Academiei Mihăilene.

Înfiinţarea Academiei Mihăilene în 1835 şi înzestrarea bibliotecii, la 8 noiembrie 1839, cu „600 tomuri alese” se leagă de numele domnitorului Mihail Sturdza. În semn de omagiu, sărbătorim gândul nobil al domnitorului printr-o serie de evenimente pe care le organizăm în beneficiul publicului ieșean.

Conferința intitulată „Cititorul contemporan și ceremonia lecturii” va fi susținută de scriitorul Valeriu GHERGHEL, vineri, 8 noiembrie 2019, de la ora 12, în Aula BCU. Prelegerea va fi urmată de lansarea numărului omagial al Revistei Biblos (25 de ani de la apariţia primului număr).

zilele bibliotecii centrale universitare Iasi

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, cu începere de la ora 11.30, va avea loc premierea celor mai activi cititori din acest an. De asemenea, vor fi răsplătiți cu premii participanții la concursul de fotografie „Eu şi Biblioteca”. La intrarea în Bibliotecă, vor fi expuse fotografiile câștigătoare la concursul „Biblioteca într-o imagine”.

Duminică, 10 noiembrie 2019, în Ziua Porților deschise, organizăm vizite ghidate, inclusiv în depozitele de carte. Tururile se desfășoară în intervalul orar 10-16. În această zi deosebită, vor fi pregătite și câteva surprize. Seara, de la ora 18, în Aula BCU Iași, vă invităm la proiecția în premieră a filmului documentar „Jurnaliști în linia întâi (1916-1918)”, realizat de Alina Țiței Ioncioaia.

În perioada 8-10 noiembrie 2019, toate persoanele care dețin permis BCU beneficiază de gratuitate la călătoriile cu mijloace de transport public pe traseele către și dinspre Copou. Călătorii vor prezenta controlorilor permisul de utilizator BCU.

În luna noiembrie, vizitatorii Palatului Fundației vor putea admira două expoziții de excepție: „Arhivele memoriei: Biblioteca Academiei Mihăilene”, organizată de Departamentul de Colecții Speciale, la etajul I al sediului central, și „Literatura de popularizare a științei în România: din perioada interbelică până în zilele noastre”, organizată de Departamentul Indexare, în Cupola BCU.

Sponsori: Banca Transilvania, British Council, Asociația ACVO, Printco, Polirom, Humanitas, Junimea, Compania de Transport Public Iași. Totodată, le transmitem recunoștința noastră tuturor partenerilor media.

Intrarea la toate evenimentele este liberă.

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

 

Poate vă interesează