Decembrie 07, 2019

Evenimente in Iasi

Ziua profesorului de franceză în România și în Țările din Europa Centrală și Orientală, 28 noiembrie 2019

Ziua profesorului de franceză în România și în Țările din Europa Centrală și Orientală

28 noiembrie 2019

 

Ziua profesorului de franceză va fi sărbătorită pentru prima dată pe 28 noiembrie în întreaga lume. Întâlnirile, competițiile, pregătirile, distincțiile vor pune în centrul atenției profesorii de franceză din Europa Centrală și de Est.

Valorizarea meseriei de profesor de limba franceză, consolidarea legăturii și solidarității dintre profesori, dar și promovarea culturii francofone, acestea sunt obiectivele Zilei profesorilor de franceză. Tema din acest an este « Innovation et créativité ».

Mai multe activități vor fi co-organizate în România de Ministerul Educației și Cercetării din România, Federația Internațională a Profesorilor de Franceză (FIPF), Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză (ARPF), Institutul Francez din România, Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) și Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) prin Biroul său regional pentru țările Europei Centrale și de Est (BRECO).

 Ziua profesorului de Franceza

PROGRAMUL DE LA IAŞI CUPRINDE :

14:00 - 15:00: CONFERINŢA PROFESORULUI ROGER PILHION, „ET LE MONDE PARLERA FRANÇAIS”

Conferința intitulată „Și lumea va vorbi franceza”, susținută de Roger Pilhion, specialist al Francofoniei, este organizată de Institutul Francez din Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar din Iași și ARPF, la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași.

17.00: WEBINAR PENTRU PROFESORII DE FRANCEZĂ

Un webinar cu tema „Enseigner aux adolécrans à partir de documents authentiques”, animat de Emilie Lehr, expert asociat France Education International şi
formatoare TV5 Monde, va avea loc în sala „Benjamin Fondane” a Institutului Francez din Iaşi, dar şi în colegii partenere din regiunea Moldovei : Colegiul Naţional „Petru Rareș”, Piatra Neamţ, Colegiul Naţional „Petru Rareș”, Suceava, Colegiul Naţional „A. T. Laurian”, Botoşani.

Înscrieri : https://forms.gle/UpXCcAJNKYKuHpnd9

ABONAMENTE OFERITE PROFESORILOR

OIF va oferi un abonament de un an la site-ul « Le français dans le monde » (LFDM) profesorilor care au pregătit elevii câștigători ai celei de-a 5-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Franceză, care a avut loc în Republica Moldova. În acest abonament sunt incluse accesul personalizat la fișele educaționale, la sunetele și imaginile de pe site, știri despre didactica limbilor și o revistă practică pentru utilizare la clasă.

CONCURS DE POEZIE

Pentru a da cuvântul profesorilor de franceză din Europa Centrală și de Est, BRECO a organizat concursul de poezie pe tema « Ma langue française ». Câștigătorii vor fi anunțați pe 28 noiembrie în cadrul întâlnirii de la Institutul Francez din România, marele premiu fiind un sejur în Tunis, oferit de OIF, în cadrul Congresului Mondial al FIPF. Detaliile referitoare la acest concurs sunt disponibile pe site-ul https://crefeco.org/display.php?en/PoesieContest

OPERAȚIUNI PE REȚELE SOCIALE

Elevii vor putea să mulțumească profesorilor lor prin publicarea unui text, a unei fotografii sau a unui videoclip pe rețelele de socializare (Facebook, Twitter și Instagram) folosind hashtag-ul #MerciMonProf.

De asemenea, profesorii de franceză își vor putea împărtăși experiențele, iar hashtag-ul va fi #MoiJenseignelefrançais.

Va fi creat un cadru special pentru fotografia de profil și toți profesorii de franceză din regiune vor fi invitați să îl folosească.

COLAJ DE FOTOGRAFII APARȚINÂND ELEVULUI ȘI PROFESORULUI

Persoanele publice sunt rugate să facă un colaj cu fotografii cu profesorii lor de limba franceză și apoi să le publice pe Instagram în formă de mozaic.

 

Musicalul „MAMMA MIA!”, 15 decembrie 2019

Musicalul „MAMMA MIA!”

15 decembrie 2019, Sala Polivalentă din Iaşi

 

Una dintre cele mai frumoase modalități pentru a întâmpina sărbătorile de iarnă alături de cei dragi este cu certitudine vizionarea unui spectacol memorabil care să rămână în suflet pentru tot restul vieții.
„MAMMA MIA!”, celebrul musical care a cucerit întreaga lume și a fost urmărit de peste 60 de milioane de oameni din 50 de țări, ajunge pe 15 decembrie, începând cu ora 19:00, la Sala Polivalentă și, reprezintă alegerea ideală de sărbători pentru toți iubitorii de spectacole.

Cea mai mare producție de musical din România, desemnată „Spectacolul anului 2018”, îi aduce pe scena din Iași pe unii dintre cei mai iubiți artiști ai momentului. Loredana, Cornel Ilie, Ecaterina Ladin, Ioana Sihota, Adrian Nour, Ernest Fazekas, Ana Munteanu și Silviu Mircescu vor îmbina teatrul, muzica și dansul pentru a le oferi spectatorilor un spectacol irezistibil, plin energie și umor.

Cu o distribuție de excepție, acte de comedie, momente coregrafice impresionante, decoruri de vis și nu mai puțin de 200 de costume pentru cele 17 numere scenografice ale musical-ului, iubitorii de spectacole din Iași vor putea dansa și cânta pe faimoasele melodii ale trupei ABBA.
Povestea scrisă de Catherine Johnson, imaginată în paradisul unei insule grecești, pe muzica legendarei trupe ABBA, pusă în scenă de regizorul Răzvan Ioan Dincă asigură privitorilor trei ore de bună dispoziție, emoție, romantism, dans și culoare.

 muzicalul MamaMia decembrie 2019 Iasi

„MAMMA MIA!“ prezintă povestea lui Sophie, o tânără aflată în ajunul nunţii, care îşi doreşte să-şi cunoască tatăl natural şi să fie condusă de acesta la altar. Dar se confruntă cu trei posibile variante, aşa că decide să-i invite pe micuţa insulă grecească pe toţi cei trei bărbaţi din trecutul romantic al mamei sale, fără a le dezvălui motivul. Lucrurile vor lua întorsături complet neaşteptate, care vor crea multe momente amuzante și vor încânta publicul prezent!
În fiecare zi, în întreaga lume au loc cel puțin 7 show-uri „MAMMA MIA!“ și mii de reprezentații jucate în sute de țări, pe șase continente. Musicalul „MAMMA MIA!“ a fost lansat în 1999 la Londra, pe West End, și apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturga Catherine Johnson și producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson și Bjorn Ulvaeus, foști membri ai formației ABBA. Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth și Stellan Skarsgård în rolurile principale, iar în 2018 a fost lansat filmul Mamma Mia 2.

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate online prin Iabilet.ro sau din magazinele Flanco, Diverta și Cărturești, la prețuri ce variază în funcție de categoria de loc, între 50 lei și 249 lei. La minumim 4 bilete cumpărate se aplică o reducere de 10%, iar la minimum 8 bilete o reducere de 15%, ofertă perfectă pentru cei care vor să vină la spectacol alături de prieteni și familie!
DISTRIBUȚIE: Loredana - Donna, Cornel Ilie - Sam, Ecaterina Ladin - Rosie, Ioana Sihota - Tanya, Adrian Nour - Bill, Ernest Fazekas - Harry, Ana Munteanu – Sophie, Silviu Mircescu - Sky

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

 

Poate vă interesează