iasi 365 2018 logo 4

 

banner rezultate loto iasi365

Teatru

Spectacol de teatru "Éram și Éra"

22 ianuarie 2019, Sala Mare de Spectacole ,,Radu Beligan” Ateneul Iasi

 

O nouă reprezentație a spectacolului „Éram și Éra” are loc Marți, 22 ianuarie, ora 19:00, în Sala Mare de Spectacole ,,Radu Beligan”.

Într-o zi un rinocer stătea pe o bancă. Acum era bine. “Sunt proaspăt lipit” își spunea. Ca o zgardă argintie îi stătea lipiciul uscat.
“Înainte nu eram cu capul pe umeri?”
Și-apoi, deodată
Apăru o fată
În palme l-a luat
Era cu un ochi loial și unul lăcrimat
Întors peste umăr o priveam
Și oricât de mult îmi doream
Să redevină viitoare
Eram devenit depărtare
Rinocerul nostru, văzându-și de lungul cornului, își zise atunci cu ochii cruciș “Parcă e mai potrivit acest corn ușor tocit”

eram si era spectacol teatru Ateneul Iasi

Distribuția: Cezara Fantu, Codrin Dănilă.
Regia: Ovidiu Ivan.
Scenografia: Titus Ivan.
Concept grafic: George Ivan

Rezervările se pot face la casieria Ateneului din Iași iar biletele vor putea fi cumpărate online - începând cu data de 1 Ianuarie și de la casieria Ateneului - începând cu data de 3 Ianuarie.

Piesa de teatru "Fantastoria" cu Teatro Blu

12 Ianuarie 2019, Ateneul Iasi

 

Sunteți invitați cu mare bucurie, lăsând fricile departe, la un spectacol oferit de Teatro Blu, Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019, ora 10:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Belign” a Ateneului din Iași.

Cine nu crede în magie și în povești nu le va descoperi niciodată… “Fantastoria” aduce în fața publicului un spectacol unic, în care magia face parte din copilărie, din poveste! Un spectacol despre cum pot copiii să-și învingă frica cu ajutorul magiei și a personajelor de poveste! Vino cu noi… în Fantastoria!

piesa de teatru Fantastoria ianuarie 2019

Rezervările se pot face la casieria Ateneului din Iași iar biletele vor putea fi cumpărate online - începând cu data de 1 Ianuarie și de la casieria Ateneului - începând cu data de 3 Ianuarie.
#HaiLaAteneu #StagiuneaCelor100deAni

Teatru "Cu Cenusareasa la bal"

6 decembrie 2018, Pavilionul artistic al Ateneului Iasi din Piata Unirii

 

Vă așteptăm la Premieră, Joi, 6 Decembrie, de la ora 19:00 în Pavilionul artistic al Ateneului, amplasat în Piața Unirii!!!
„Cu CENUȘĂREASA la bal" este un spectacol pentru toate vârstele, pornind de la adaptarea scenică, care respectă întru totul povestea clasică dar, transpusă scenic într-o viziune regizorală/scenografică modernă.

Orice premieră presupune o nouă provocare pentru fiece artist, este momentul de întânire/descoperire a actorilor cu personajele noi, care însuflețite cu har si plăcerea jocului, oferă lumină, bucurie si zâmbete pe chipul fiecărui spectator.
Titlul premierei ,,Cu CENUȘĂREASA la bal" ne dezvăluie, deja, atmosfera spectacolului dar, totodată, invită publicul, de toate vârstele, de-a fi părtași la seara de bal, unde surprizele vor face tot deliciul.

cu cenusareasa la bal decembrie 2018

O muzică de foarte bună calitate, cu umor, cu momente lirice, semnată de compozitorul Tibor Cári , va întregi atmosfera și va crea aura necesară, specifică unei seri de bal. Un spectacol colorat, cu un decor original și rafinat, semnat de scenografa Axenti Marfa,cu costume deosebit de inventive, cu stil, purtând semnătura scenografei Alina Dincă Pușcașu, completează/ aprofundează gândul regizoral, de a aduce la rampă un spectacol inventiv și modern.

Balul, nu ar fi posibil fără participarea actorilor, o trupă profesionistă, dezinvoltă, cu posibilități multiple de exprimare scenică, cu talent și, nu în ultimul rând, plăcerea și bucuria absolută a jocului...!
ATENEUL din IAȘI, invită pe toți cei care vor să participe la balul Cenușăresei, la o seară de poveste, la o seară magică ... a Sfântului Nicolae!

Distribuție:
Cenușăreasa - Alexandra Macovei
Zâna - Erica Moldovan
Majordomul - Daniel Onoae
Regele - Codrin Dănilă
Prințul - Dumitru Florescu
Mama vitregă - Alexandra Paftală
Sora vitregă - Ana Hegyi
Sora vitregă - Cezara Fantu
Tunarul - Daniel Popa/Vlad Baba/Andrei Ciobanu

Bilete pe: https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/premiera-cu-cenusareasa-la-bal-regia-toma-hogea-06-12-2018-1900/
sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30.

Comedia „Amanta”

27 noiembrie 2018, Teatrul Luceafarul

 

A sosit timpul să ne bucurăm de o nouă comedie savuroasă, jucată de actori excepționali! Marti , 27 noiembrie, începând cu orele 19:30, mergeți la piesa de teatru „Amanta”, care are loc la Sala Mare a Teatrului Luceafarul din Iasi !

Comedia „Amanta”, în regia lui Armand Calinovici – o adaptare după celebra lucrare „Încurcă lume” de A.D. Hertz – va fi pusă în scenă de artişti de notorietate, iubiţi de public pentru rolurile de excepţie interpretate în numeroase filme şi piese de teatru din aria comediei: Ilinca Goia (Olga), Tania Popa (Didina Strâmbuleanu), Marius Rizea (Bungrăzescu Traian), Dorin Andone (Matei Pintenaru) şi Armand Calotă (Emil Strâmbuleanu).

comedia amanta casa studentilor Iasi 27 noiembrie 2018

Acţiunea se desfăşoară la începutul secolului XX. În zori, avocatul Emil Strâmbuleanu se întoarce acasă cu o trăsură….Uuups….Didina nu doarme. E furioasă! Câţi bărbați nu au pregătit o minciună când au lipsit o noapte din patul conjugal, pentru a o folosi în faţa nevestei răvăşite?! Dar ce faci atunci când minciuna, o invenţie de moment folosită de avocat, se transformă în realitate şi te trezeşti cu amanta în propria casă! Hai, să vedem pe unde scoţi cămaşa, când în familie cumnatul e… procuror! Trebuie să vedeți spectacolul „Amanta” pentru a afla cum va ieşi dintr-un astfel de coşmar conjugal avocatul infidel.

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate, la preţul de 80 si 100 lei, din reţeaua Eventim si agentiile de bilete ale Tearului National ( program zilnic 12 – 17 , exceptand ziua de miercuri ) si Teatrul Luceafarul Iasi ( program de marti pana duminica inclusiv 9- 14 caseria si 14 – 19 in foaierul teatrului ) , se pot comanda bilete cu distributia acestora la birou sau domiliu in oric interval al zilei de la 7.30 pana la orele 21.00 , fara a se percepe taxa de distributie.

“Freak Show” cu Florin Piersic Jr

13 octombrie 2018, Ateneul Iasi

 

Florin Piersic Junior sosește Sâmbătă, 13 Octombrie, la Ateneul din Iași.
Îndrăgitul actor va încânta publicul ieșean cu celebra piesă Freak Show, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.
Realizat după un material scris de Florin Piersic Jr., în regia și interpretarea sa, FREAK SHOW este un spectacol dinamic, gândit astfel încât să tină publicul cu sufletul la gură, timp de două ore.

Florin Piersic Jr. interpretează mai multe personaje: un miliardar de carton, muncitor pe șantier, bancher, pensionar, producător, profesor, cerșetor . Astfel, spectatorul are ocazia să urmărească evolutia cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj, într-o succesiune halucinantă.

Freak Show Florin Piersic Ateneul din Iasi

“Florin Piersic Jr. face totul în “Freak Show” și face totul bine: l-a scris, l-a regizat și îl joacă, trăind cu atâta artă, fie și pentru puțin timp, viața altora, încât demersul devine o demonstrație de forță în teatru. Face un rol, apoi face un alt rol, se schimbă repede și integral. Trece, într-un singur spectacol, prin treisprezece personaje, fiecare dintre ele definit de stări, nuanțe care se schimbă brusc, deși nu brutal. E uluitor să vezi un om, fie el și un actor atât de talentat, devenind, la fiecare zece minute, altul.”
(Andrei Crăciun – Revoluția bunului scris)

Bilete pe: https://ateneuiasi.ro/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau înainte cu o oră de începerea spectacolului.