August 09, 2020

Evenimente nationale

Înscrieri Expoziția Internațională De Artă “Angelo E Uccelli”, 22 iunie – 6 iulie 2020

Înscrieri Expoziția Internațională De Artă “Angelo E Uccelli”

22 iunie – 6 iulie 2020, Galeria De Artă “Kiril Petrov” Montana, Bulgaria,

 

Primăria Municipiului Montana, Uniunea Artiştilor Plastici din Bulgaria, Filiala Montana şi Dan Tudor Truică, curator independent, au plăcerea să vă invite să participați la expozitia Internațională de Artă “ANGELO E UCCELLI”, realizată sub egida TRUICART Events Brand, una din expoziţiile amânate de criza pandemică.

1. MODALITATEA DE JURIZARE

Lucrările trimise spre jurizare trebuie să se înscrie în plaja de raporturi estetice folosită de exegeții bienalelor de artă contemporană din ultimii 20 de ani. În speță utilizarea raportului tradiție / inovație în determinarea actului creator, adaptarea limbajului plastic tradițional necesitățior imagistice ultaratehnologizate ale societățiii contemporane, nevoia racordării, prin mesaj vizual, la dramele umanității și dezastrele naturii, o nouă era a sincerității și implicării artistului în problemele cotidiene ale comunității. Acestea dar și multe alte năzuințe trebuie să constituie bagajul senzorial primordial al artiștilor după o perioadă lungă, controversată și pentru unii încă neepuizată de conținut: POSTMODERNISMUL.

2. REGULAMENT

Înscrierile sunt deschise membrilor UAPR, studenţilor, masterat, doctorat, asolvenţilor Universităţilor de Artă din Romania, cât şi artiștilor neafiliați, membrii ai Uniunilor Artiștilor din țările afiliate la International Association of Art (IAA / AIAP), care pot particpa cu cel mult trei lucrări.
PICTURA - sunt acceptate 1 - 2 lucrări cu latura mare de maxim 80 cm, încadrate şi cu sistem de prindere.
GRAFICĂ – sunt acceptate 1 - 2 lucrări cu latura mare de maxim 70 cm, încadrate şi cu sistem de prindere.
FOTOGRAFIE – sunt acceptate 1 - 2 lucrări cu latura mare de maxim 70 cm, încadrate şi cu sistem de prindere.
SCULPTURĂ – 1 - 2 lucrări, material finit, dimensiune maximă 60x60x60 cm.
ARTA DECORATIVA – sunt acceptate 1 - 2 lucrări cu latura mica de minim 50 cm, avand sistem de prindere.
Lucrările vor conţine pe verso datele personale: nume, prenume, titlul lucrării, dimensiune, material, tehnică, anul realizării, adresă, număr de telefon şi e-mail.

ETAPA I PRELIMINARĂ – fiecare artist plastic care dorește să participe trebuie sa trimita 1 - 3 imagini ale lucrărilor, cu specificația “pentru expozitia Internațională de Arta ANGELO E UCCELLI”, însoțite obligatoriu și de datele lucrărilor în limba romana (nume, prenume, titlul lucrării, dimensiune, material, tehnică, anul realizării), pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., lucrări pe care le are în posesie sau pe care le poate trimite în perioada de primiri a lucrărilor, în cazul în care acestea au fost acceptate, PÂNĂ PE 13 IUNIE 2020. Imaginile lucrărilor vor fi însoțite de nume autor, titlu lucrare, tehnică și anul realizării. Rezultatele vor fi comunicate pe 14 IUNIE 2020.

ETAPA A II-A - lucrările acceptate, ale artistilor din Bucuresti, se vor preda sâmbătă 20 IUNIE 2020, între orele 16.00 – 18.00 la adresa: Str. Doamnei nr. 5, etj. 3, at. 12, sect. 3, București.

Artiștii din provincie vor trimite lucrările prin curierat, exclus prin poştă, în perioada 15 – 16 IUNIE 2020, la adresa: Str. Banul Udrea nr. 9 – 11, bl. J2, sc. 2, etj. 3, ap. 51, sect. 3, Bucuresti, cu mențiunea pe pachet “pentru expozitia Internațională de Arta ANGELO E UCCELLI”.

Telefon: 0040 / 787.592.187 – Dan Tudor Truică; 0040 / 766.790.095 – Ioana Truică.

• Taxa de participare pentru transportul lucrarilor dus – intors.( detalii prin telefon )
• Lucrările vor fi expediate în Bulgaria prin grija personală a curatorului, acesta ocupându-se de actele necesare transportului.

expozitie internationala pictura in bulgaria iunie 2020

3. REGULAMENT CADRU:

• Orice lucrare care nu corespunde condiţiilor de participare va fi respinsă şi expediată cu plata la destinatar prin curierat. Lipsa unui ambalaj corespunzător conduce deasemenea la respingerea lucrărilor.
• Curatorul va verifica la primire starea lucrărilor iar dacă acestea sunt afectate din cauza transportului le va returna.
• Curatorul va preda lucrările, pe baza unui proces verbal de predare – primire, galeriei gazdă. În perioada de desfăşurare a expoziției galeria gazdă este responsabilă de integritatea lucrărilor.
• Returnarea lucrărilor se face în termen de 45 de zile de la finalizarea expoziției cu plata la destinatar prin curierat. Participanţii din Bucureşti vor ridica lucrările în primele 10 zile de la finalizarea expoziţiei. După această dată comitetul curatorial nu mai este responsabil pentru lucrări.
• Fiecare lucrare va fi returnată în ambalajul expeditorului, eventualele deteriorări datorate returului neintrând în responsabilitatea comitetului curatorial.

Comitet de organizare:
Dan Tudor Truică – artist plastic, curator independent
e-mail : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
telefon: 0787.592.187
un eveniment prezentat pe
http://www.facebook.com/pages/Salonul-National-De-Arta-Plastica-Atitudini-Contemporane/149093825144945
Ioana Enescu Truică – artist plastic, PR Manager TRUICART Events
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
telefon: 0766.790.095

Concurs Internațional de Arte Plastice "Ionel Perlea", 15 iunie – 20 iulie 2020

Concurs Internațional de Arte Plastice "Ionel Perlea"

15 iunie – 20 iulie 2020

 

Asociatia Pro Valores, în parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea” organizează prima ediție a Concursului Internațional de Arte plastice care poartă numele marelui muzician Ionel Perlea, un artist cu o carieră cu o carieră excepțională, de la a cărui naștere se implinesc 120 de ani, iar de la trecerea sa în eternitate marcăm în 2020, 50 de ani.

Competiția cu premii de peste 10000 lei se adresează tuturor tinerilor talentați, iubitori ai reprezentării imaginilor artistice, iubitori ai culorilor, formelor și libertății absolute reprezentată de imaginație.

Concursul se va desfășura on-line și este dedicată tinerilor artiști plastici cu vârste de maxim 25 de ani.

Fotografiile lucrărilor și documentele necesare încrierii vor putea fi trimise în perioada 15 iunie – 20 iulie 2020, pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Concursul de arte plastice Ionel Perlea 2020

Lucrările premiate în urma jurizarii realizate de: Artistul vizual Petru Lucaci, profesor la Universitatea Națională de Arte București și Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici, artistul vizual și profesorul Valeriu Mladin și jurnalistul Sebastian Crăciun, realizator Radio România Cultural, vor fi aduse în atenția publicului cu ocazia Festivalului Ionel Perlea, care se va desfășura între 29 iulie și 1 august 2020, la Slobozia.

Lucrările premiate vor face obiectul expoziției permanente care va fi organizată în Casa memorială Ionel Perlea, un adevărat muzeu păstrător al memoriei marelui muzician.

Premiile, oferite cu spijinul Consiliului Județean Ialomița, depășesc suma de 10000 lei.

Regulamentul complet precum si amănunte despre conditiile de participare la aceasta competiție găsiți pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-ionel-perlea-…/

Co-organizatori: Asociaţia “Pro Valores”, Ovalsart SRL și Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea”.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, Agentia de carte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal

Sebastian CRACIUN

Presedinte al Asociaţiei Cultural Sportive Pro Valores
http://asociatiaprovalores.ro
Tel. 0743123631

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!