Mai 16, 2021

Teatru copii

Programul Teatrului Luceafarul in perioada 12-14 iunie 2020

Programul Teatrului Luceafarul in perioada 12-14 iunie 2020

 

Luceafărul Iași, în prima linie a teatrelor din țară care au reluat spectacolele live

Teatrul Luceafărul din Iași este prima instituție de gen din orașul culturii care a reluat seria spectacolelor live după perioada de izolare cauzată de noul Coronavirus și de pandemie. Sâmbătă și duminică, s-au jucat două reprezentații cu Ursul păcălit de vulpe după Ion Creangă, cu o densitate uriașă de afecțiune în partea rezervată publicului, și în aceea a artiștilor. "Deși spectacolul e în repertoriu de câțiva ani, am avut energia de premieră: emoții și bucuria revederii. Legăturile cu privitorii păreau să spună « ce bine că am trecut de situația asta. Va fi tot mai bine!». Am simțit o energie care a ținut locul îmbrățișărilor la final.", spune actrița Carmen Mihalache din distribuția în care mai figurează Ileana Ocneanu, Loredana Luca și Aurelian Diaconu.

Reprezentațiile au avut loc în curtea Bojdeucii lui Ion Creangă din Țicău, casă memorială parte a Muzeului Național al Literaturii Române, cu care instituția ieșeană pentru copii și tineret are un parteneriat cultural de cursă lungă. "Am organizat cu mare grijă această primă reîntâlnire cu spectatorii, un eveniment istoric, fiind cel dintâi după mai bine de două luni în care legăturile s-au menținut online. Am avut grijă să respectăm toate regulile sanitare ale momentului: distanță de 2 m, circuite separate de intrare și ieșire, măști, viziere, dezinfectanți. Weekendul care vine vom juca și în fața Teatrului și sperăm ca în curând să putem readuce publicul și în sala de spectacole, în număr mai mic, conform regulilor de securitate medicală. Vom susține o stagiune estivală, pentru a oferi spectatorilor posibilitatea de-a recupera intervalul de izolare și de-a socializa cultural", a precizat Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul.

Programul sfârșitului de săptămână arată așa:

spectacolul CLOVNII - vineri, 12 iunie, ora 19, în fața Teatrului Luceafărul (publicul va sta pe scări/pernuțe, scaune și bănci); sâmbătă, 13 iunie, ora 16, și duminică, 14 iunie, ora 11, în curtea de la Bojdeuca lui Ion Creanga (publicul va sta pe gradene). Clovnii este un spectacol pentru toate vârstele. Echipa de realizatori îi include pe Constantin Brehnescu (dramatizare și regie), Constantin Butoi (scenografie), Radu Ștefan (muzică), Ligia Cosoi (dansuri), Ionela Arvinte, Cristian Gheorghiu, Sebastian Munteanu, Liliana Mavriș Vârlan, Liliana Vârlan (actori). Bilete, la casieria Teatrului și https://www.bilet.ro/promoter/teatrul-luceafarul-iasi.

12 - 14 iunie 2020

Clovnii

Vineri - 12 iunie ora 19:00, sâmbătă - 13 iunie ora 16, duminică - 14 iunie ora 11:00

Scenariu: Constantin Brehnescu şi Ion Agachi
Regia artistică: Constantin Brehnescu
Scenografia: Constantin Butoi
Muzica: Radu Ştefan
Dansuri: Ligia Cosoi

Distribuţia: Ionela Arvinte, Cristian Gheorghiu, Liliana Mavriş-Vîrlan, Liliana Vîrlan, Sebastian Munteanu,

luceafarul teatrul online spectacole aer liber clovnii brehnescu agachi Iasi 2020

 

 

Teatru pentru copii - "Făt Frumos din Lacrimă", 14 iunie 2020

Teatru pentru copii - Făt Frumos din Lacrimă

14 iunie 2020, Amfiteatrul Palas

 

Ateneul Național din Iași vă invită duminică, 14 Iunie, de la ora 17:00, în Amfiteatrul Palas (fostul Teatru de vară), la o nouă PREMIERĂ - „Făt Frumos din Lacrimă”, regia Erica Moldovan!

“Fat-Frumos din Lacrima” este unul dintre basmele emblematice ale culturii românești. Publicat pentru prima dată in revista “Convorbiri literare”, incă din anii studenției marelui poet Mihai Eminescu, “Fat-Frumos din Lacrima” reiterează eternul conflict dintre bine și rău, tema principală fiind drumul inițiatic al tânărului fecior de împărat. Spectacolul “Făt-Frumos din Lacrimă” completează portofoliul de spectacole dedicate publicului tânăr, aducând astfel din nou in atenția copiilor o capodoperă a literaturii naționale. S-a ales data premierei pentru 14 iunie, pentru a comemora aproape 131 de ani de la dispariția marelui poet național.

Teatru Amfiteatrul Palas Iasi Fat Frumos din lacrima iunie 2020

Regia: Erica Moldovan
Asistent regie: Alexandra Paftala
Coregrafia: Cristina Todi
Costume: Alina Dinca Puscasu
Decoruri: Catalin Tarziu

Distributie: Gelu Ciobotaru, Alexandra Macovei, Alexandra Paftala, Dumitru Florescu, Codrin Danila, Ana Hegyi, Andrei Ciobanu, Daniel Onoae, Cezara Fantu, Erica Moldovan

Echipa Ateneului a imbrățișat cu entuziasm lucrul la acest spectacol! Se dorește să se ofere copiilor un spectacol lucrat intr-o maniera specifică Ateneului Național din Iasi, o manieră cu care deja v-ați obișnuit: plină de profesionalism, de bucurie, de culoare. Distribuția cuprinde intreaga echipă de actori care iși interpretează cu măiestrie partiturile. Deși traversăm o perioadă grea pentru mediul cultural și nu numai, răspundem cu optimism acestor provocări și vă invităm cu bucurie să urmăriți producția “Fat-Frumos din Lacrima” a Ateneului Național din Iași.

Bilete pe: https://www.ateneuiasi.ro/class/fat-frumos-din-lacrima/ , la casieria Ateneului, sau la locație cu o oră înainte de începerea spectacolului.

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!