Featured

Fântâna arteziană din Grădina Palas Iași

Fântâna arteziană din Grădina Palas Iași

 

Complexul Palas rămâne punctul de atracție numarul unu al Iasului, fiind pozitionat in centrul orasului, langa cel mai important obiectiv istoric al urbei, care este Palatul Culturii. Cei care viziteaza Iasul si ajung la Palas au posibilitatea sa treaca pragul celor patru muzee care sunt gazduite de Palatul Culturii, pot fac sedinte de shoping in Palas Mall, sau isi pot petrece timpul liber la una din terasele din jurul Gradinei Palas.

Fantana arteziana din Gradina Palas din Iasi 1

Intruna din lateralele Grădinii Palas s-a păstrat unul dintre bazinele cu apă care existau inainte de apariția complexului (aici pe vremuri era Strandul Municipal Iași, un loc după care plâng mulți nostalgici trecuți de prima tinerețe)

Fantana arteziana din Gradina Palas din Iasi 5

Iar in acest bazin, care a rezistat timpului , in mijlocul lui a fost montată o fântâna arteziană.

Fantana arteziana din Gradina Palas din Iasi 2

Dacă la această fântână arteziană ar fi fost montate și lămpi care să coloreze jeturile fântânii, cum sunt colorate cele din Parcul Copou (pe care le puteți vedea aici - Fantanile Colorate din parcul Copou) ar fi fost o priveliște de milioane. Insă, și așa fântâna arteziană are farmecul ei și încântă pe cei care se plimbă prin parc.

Fantana arteziana din Gradina Palas din Iasi 4

Vizitatorii parcului pot admira fântâna, fie stând pe una din băncile din jurul ei, pe iarbă sau la mesele teraselor din marginea bazinului.

Fantana arteziana din Gradina Palas din Iasi 3

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!