Septembrie 24, 2021

Coduri si mesaje de eroare ale decodoarelor Digi satelit

Daca aveti antene satelit de la Digi si va apare un mesaj de eroare consultati lista de mai jos pentru a vedea ceea ce trebuie sa faceti pentru a rezolva problema.

- Hyundai: NOTA 3 – CARTELA SMART LIPSA
- Humax: Va rugam sa introduceti smartcardul

 1. Se verifica daca aceasta cartela este introdusa in decodor (in majoritatea cazurilor aceasta nu este introdusa in decodor)
 2. Cartela se va introduce in cititorul decodorului cu cipul in jos si inainte pentru decodoarele Hyundai sau cu cipul in sus si inainte pentru Humax.
 3. Daca apare aceeasi eroare se opreste decodorul de la alimentare pentru 1 minut.
 4. Dupa repornire daca situatia nu s-a remediat si va aflati in perioada de un an de zile de la semnarea contractului, garantia va este oferita prin punctele de service Digi TV . Daca perioada de un an de zile de la semnarea contractului a trecut si nu va mai aflati in perioada de garantie a echipamentelor va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.

- Hyundai: NOTA 8 – CARTELA SMART INVALIDA

 1. Se va decupla decodorul de la reteaua de tensiune cateva secunde si se verifica daca aceasta eroare mai apare.
 2. Daca mesajul de eroare a disparut situatia a fost rezolvata.
 3. Dupa repornire daca situatia nu s-a remediat si va aflati in perioada de un an de zile de la semnarea contractului, garantia va este oferita prin punctele de service Digi TV. Daca perioada de un an de zile de la semnarea contractului a trecut si nu va mai aflati in perioada de garantie a echipamentelor va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.

- Hyundai: NOTA 9 – CARTELA SMART EXPIRATA
- Humax: Smartcardul nu este reinitializat

 1. Se verifica daca antena s-a pozitionat corect pe satelitul IntelSat 10-02 (daca se vad posturile la liber: DigiTV, OTV, DDTV, UTV)
 2. Daca nu au trecut mai mult de 3 zile de la incheierea contractului se asteapta pe un post codat (de exemplu TVR1 cu imagine pe tot ecranul) pentru activarea cartelei timp de aproximativ o ora .
 3. Daca nu se activeaza in acest timp va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001. Daca au trecut mai mult de 3 zile va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001 si sa aveti la indemana datele de identificare.

Date de identificare:
CNP-ul si/sau Serie, Numar BI/CI
Numarul de contract si/sau Codul De Client
Seria cartelei si/sau Seria decodorului


- Hyundai: NOTA 10 – CA_ALARMA_ ACCES_INTERZIS
- Humax: Nu sunteti autorizat sa vizionati acest canal

 1. Daca mesajul apare pe un anumit post se verifica in contract daca s-a optat pentru pachetul din care face parte postul respectiv. Daca nu s-a optat trebuie sa se mearga intr-o casierie RCS-RDS pentru a face o cerere prin care se opteaza pentru pachetul respectiv, iar incepand cu data de 1 a lunii viitoare se va activa. Daca postul este in pachetul optat va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.
 2. Daca mesajul apare pe toate posturile iar facturile sunt achitate la zi va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001 si sa aveti la indemana datele de identificare

- Hyundai: NOTA 20 – SMARTCARD COMM EROARE

 1. Va recomandam sa decuplati receptorul (STB) de la reteaua de tensiune, timp de cateva secunde.
 2. Daca mesajul nu mai apare situatia a fost rezolvata.
 3. In cazul in care mesajul continua sa apara pe ecran si va aflati in perioada de un an de zile de la semnarea contractului, garantia va este oferita prin punctele de service Digi TV. Daca perioada de un an de zile de la semnarea contractului a trecut si nu va mai aflati in perioada de garantie a echipamentelor va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.

- Hyundai: NOTA 21 – CARTELA SMART BLOCATA

 1. Va recomandam sa intrerupeti alimentarea de la retea a decodorului timp de cateva secunde si se verifica daca a disparut acest mesaj de eroare.
 2. Daca mesajul de eroare a disparut situatia a fost solutionata.
 3. Daca acest mesaj mai persista, si va aflati in perioada de un an de zile de la semnarea contractului, garantia va este oferita prin punctele de service Digi TV. Daca perioada de un an de zile de la semnarea contractului a trecut si nu va mai aflati in perioada de garantie a echipamentelor va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.

 

decodor-digi

 

- Hyundai: NOTA 23 – CARTELA SMART NECERTIFICATA

 1. Va recomandam sa se opreasca decodorul de la retea si sa asteptati 2 minute apoi sa reporniti decodorul.
 2. Daca aceasta nota dispare situatia a fost rezolvata.
 3. Daca acest mesaj de eroare mai persista si va aflati in perioada de un an de zile de la semnarea contractului, garantia va este oferita prin punctele de service Digi TV . Daca perioada de un an de zile de la semnarea contractului a trecut si nu va mai aflati in perioada de garantie a echipamentelor va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.

- Hyunday: NOTA 24 – CARTELA SMART INTRODUSA GRESIT
- Humax: Smartcardul este introdus cu fata in jos

 1. Se verifica daca a fost introdusa corect cartela in decodor (cartela se introduce cu cipul in jos si inainte pentru Hyundai sau cu cipul in sus si inainte pentru Humax.).
 2. Daca a fost introdusa gresit va rugam introduceti corect cartela in decodor apoi se verifica daca mai apare acest mesaj.
 3. In cazul in care cartela este introdusa corect si mesajul Nota 24 – Cartela Smart Introdusa Gresit continua sa persiste, va recomandam sa intrerupeti alimentarea de la retea a decodorului timp de cateva secunde, apoi se verifica daca aceasta eroare a disparut.
 4. Daca eroarea a disparut atunci situatia a fost rezolvata.
 5. Daca acest mesaj de eroare mai persista si va aflati in perioada de un an de zile de la semnarea contractului, garantia va este oferita prin punctele de service Digi TV . Daca perioada de un an de zile de la semnarea contractului a trecut si nu va mai aflati in perioada de garantie a echipamentelor va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.

- Hyundai: NOTA 25 – CA_ALARMA_CARTELA_SMART_NICIODATA_PERECHE
- Humax: Smartcardul nu este reinitializat

 1. Se verifica daca antena s-a pozitionat corect pe satelitul IntelSat 10-02 (daca se vad posturile la liber: DigiTV, OTV, DDTV, UTV)
 2. Daca nu au trecut mai mult de 3 zile de la incheierea contractului se asteapta pe un post codat (de exemplu TVR1 cu imagine pe tot ecranul) pentru activarea cartelei.Daca nu se activeaza in acest timp va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.
 3. Daca au trecut mai mult de 3 zile va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001 si sa aveti la indemana datele de identificare.

- Hyundai: NOTA 26 – CA_ALARMA_CARTELA_SMART_NEPERECHE
- Humax: Smartcardul se reinitializeaza cu un alt decodor

 1. Se verifica daca seriile cartelei si decodorului aflate la locatie corespund cu seriile precizate in contract. Daca nu corespund se merge in cea mai apropiata casierie RCS-RDS cu echipamentele, contractul si actul de identitate.
 2. Daca seriile echipamentelor corespund cu cele precizate in cotract va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001 si sa aveti la indemana datele de identificare.

- Hyundai: Canalul nu functioneaza
- Humax: Canalul este codat sau nu este disponibil

Pentru astfel de mesaj trebuie facuta o revenire la setarile fabricantulu:.
Pentru decodoarele Hyundai:

 1. se apasa butomul Menu de pe telecomanda decodorului
 2. se selecteaza instalare si se apasa OK
 3. se selecteaza revenire la setarile fabricantului si se apasa OK
 4. la intrebarea Doriti sa resetati toate datele? se apasa OK
 5. se selecteaza limba dorita pentru afisarea meniului si se apasa OK
 6. la intrebarea Doriti sa salvati setarile de mai sus? se apasa OK
 7. decodorul va incepe scanarea posturilor, la finalul scanarii vor fi afisate data ultimei scanari, numarul posturilor TV si Radio scanate.
 8. Se apasa de 3 ori butonul Exit pentru a iesi din acest meniu.

Pentru decodoarele Humax:

 1. se apasa butomul Menu de pe telecomanda decodorului
 2. se selecteaza instalare si se apasa OK
 3. se selecteaza submeniul Setare implicita si se apasa butonul OK
 4. la intrebarea Doriti sa resetati toate valorile initiale selectati Da si apasati butonul OK (daca este ceruta parola aceasta initial este 0000)
 5. se selecteaza limba dorita pentru afisarea meniului si se apasa OK
 6. se selecteaza zona Europa si se apasa butonul OK
 7. va aparea fereastra Setare Antena unde trebuie sa aveti selectat satelitul Intelsat 10-02 apoi mergeti la optiunea Inainte si apasati butonul OK
 8. va urma scanarea poturilor, iar in momentul in care toate frecventele vor fi scanate, in dreapta jos va trebui sa selectati optiunea Salvare si se apasa butonul OK
 9. va aparea fereastra Setare ora unde trebuie sa selectati optiunea Inainte si se apasa butonul OK
 10. va aparea fereastra Rezultate unde trenuie selectata optiunea Finalizare si se apasa butonul OK
- Hyundai: NOTA 3 – CARTELA SMART LIPSA
- Humax: Va rugam sa introduceti smartcardul
 1. Se verifica daca aceasta cartela este introdusa in decodor (in majoritatea cazurilor aceasta nu este introdusa in decodor)
 2. Cartela se va introduce in cititorul decodorului cu cipul in jos si inainte pentru decodoarele Hyundai sau cu cipul in sus si inainte pentru Humax.
 3. Daca apare aceeasi eroare se opreste decodorul de la alimentare pentru 1 minut.
 4. Dupa repornire daca situatia nu s-a remediat si va aflati in perioada de un an de zile de la semnarea contractului, garantia va este oferita prin punctele de service Digi TV . Daca perioada de un an de zile de la semnarea contractului a trecut si nu va mai aflati in perioada de garantie a echipamentelor va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.
- Hyundai: NOTA 8 – CARTELA SMART INVALIDA

 1. Se va decupla decodorul de la reteaua de tensiune cateva secunde si se verifica daca aceasta eroare mai apare.
 2. Daca mesajul de eroare a disparut situatia a fost rezolvata.
 3. Dupa repornire daca situatia nu s-a remediat si va aflati in perioada de un an de zile de la semnarea contractului, garantia va este oferita prin punctele de service Digi TV. Daca perioada de un an de zile de la semnarea contractului a trecut si nu va mai aflati in perioada de garantie a echipamentelor va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.
- Hyundai: NOTA 9 – CARTELA SMART EXPIRATA
- Humax: Smartcardul nu este reinitializat
 1. Se verifica daca antena s-a pozitionat corect pe satelitul IntelSat 10-02 (daca se vad posturile la liber: DigiTV, OTV, DDTV, UTV)
 2. Daca nu au trecut mai mult de 3 zile de la incheierea contractului se asteapta pe un post codat (de exemplu TVR1 cu imagine pe tot ecranul) pentru activarea cartelei timp de aproximativ o ora .
 3. Daca nu se activeaza in acest timp va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001. Daca au trecut mai mult de 3 zile va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001 si sa aveti la indemana datele de identificare.
Date de identificare:
CNP-ul si/sau Serie, Numar BI/CI
Numarul de contract si/sau Codul De Client
Seria cartelei si/sau Seria decodorului


- Hyundai: NOTA 10 – CA_ALARMA_ ACCES_INTERZIS
- Humax: Nu sunteti autorizat sa vizionati acest canal
 1. Daca mesajul apare pe un anumit post se verifica in contract daca s-a optat pentru pachetul din care face parte postul respectiv. Daca nu s-a optat trebuie sa se mearga intr-o casierie RCS-RDS pentru a face o cerere prin care se opteaza pentru pachetul respectiv, iar incepand cu data de 1 a lunii viitoare se va activa. Daca postul este in pachetul optat va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.
 2. Daca mesajul apare pe toate posturile iar facturile sunt achitate la zi va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001 si sa aveti la indemana datele de identificare
- Hyundai: NOTA 20 – SMARTCARD COMM EROARE
 1. Va recomandam sa decuplati receptorul (STB) de la reteaua de tensiune, timp de cateva secunde.
 2. Daca mesajul nu mai apare situatia a fost rezolvata.
 3. In cazul in care mesajul continua sa apara pe ecran si va aflati in perioada de un an de zile de la semnarea contractului, garantia va este oferita prin punctele de service Digi TV. Daca perioada de un an de zile de la semnarea contractului a trecut si nu va mai aflati in perioada de garantie a echipamentelor va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.
- Hyundai: NOTA 21 – CARTELA SMART BLOCATA
 1. Va recomandam sa intrerupeti alimentarea de la retea a decodorului timp de cateva secunde si se verifica daca a disparut acest mesaj de eroare.
 2. Daca mesajul de eroare a disparut situatia a fost solutionata.
 3. Daca acest mesaj mai persista, si va aflati in perioada de un an de zile de la semnarea contractului, garantia va este oferita prin punctele de service Digi TV. Daca perioada de un an de zile de la semnarea contractului a trecut si nu va mai aflati in perioada de garantie a echipamentelor va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.
- Hyundai: NOTA 23 – CARTELA SMART NECERTIFICATA
 1. Va recomandam sa se opreasca decodorul de la retea si sa asteptati 2 minute apoi sa reporniti decodorul.
 2. Daca aceasta nota dispare situatia a fost rezolvata.
 3. Daca acest mesaj de eroare mai persista si va aflati in perioada de un an de zile de la semnarea contractului, garantia va este oferita prin punctele de service Digi TV . Daca perioada de un an de zile de la semnarea contractului a trecut si nu va mai aflati in perioada de garantie a echipamentelor va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.
- Hyunday: NOTA 24 – CARTELA SMART INTRODUSA GRESIT
- Humax: Smartcardul este introdus cu fata in jos
 1. Se verifica daca a fost introdusa corect cartela in decodor (cartela se introduce cu cipul in jos si inainte pentru Hyundai sau cu cipul in sus si inainte pentru Humax.).
 2. Daca a fost introdusa gresit va rugam introduceti corect cartela in decodor apoi se verifica daca mai apare acest mesaj.
 3. In cazul in care cartela este introdusa corect si mesajul Nota 24 – Cartela Smart Introdusa Gresit continua sa persiste, va recomandam sa intrerupeti alimentarea de la retea a decodorului timp de cateva secunde, apoi se verifica daca aceasta eroare a disparut.
 4. Daca eroarea a disparut atunci situatia a fost rezolvata.
 5. Daca acest mesaj de eroare mai persista si va aflati in perioada de un an de zile de la semnarea contractului, garantia va este oferita prin punctele de service Digi TV . Daca perioada de un an de zile de la semnarea contractului a trecut si nu va mai aflati in perioada de garantie a echipamentelor va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.
- Hyundai: NOTA 25 – CA_ALARMA_CARTELA_SMART_NICIODATA_PERECHE
- Humax: Smartcardul nu este reinitializat
 1. Se verifica daca antena s-a pozitionat corect pe satelitul IntelSat 10-02 (daca se vad posturile la liber: DigiTV, OTV, DDTV, UTV)
 2. Daca nu au trecut mai mult de 3 zile de la incheierea contractului se asteapta pe un post codat (de exemplu TVR1 cu imagine pe tot ecranul) pentru activarea cartelei.Daca nu se activeaza in acest timp va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001.
 3. Daca au trecut mai mult de 3 zile va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001 si sa aveti la indemana datele de identificare.
- Hyundai: NOTA 26 – CA_ALARMA_CARTELA_SMART_NEPERECHE
- Humax: Smartcardul se reinitializeaza cu un alt decodor
 1. Se verifica daca seriile cartelei si decodorului aflate la locatie corespund cu seriile precizate in contract. Daca nu corespund se merge in cea mai apropiata casierie RCS-RDS cu echipamentele, contractul si actul de identitate.
 2. Daca seriile echipamentelor corespund cu cele precizate in cotract va recomandam sa contactati serviciul tehnic Digi TV la numarul de telefon 031.400.4001 si sa aveti la indemana datele de identificare.
- Hyundai: Canalul nu functioneaza
- Humax: Canalul este codat sau nu este disponibil

Pentru astfel de mesaj trebuie facuta o revenire la setarile fabricantulu:.
Pentru decodoarele Hyundai:
 1. se apasa butomul Menu de pe telecomanda decodorului
 2. se selecteaza instalare si se apasa OK
 3. se selecteaza revenire la setarile fabricantului si se apasa OK
 4. la intrebarea Doriti sa resetati toate datele? se apasa OK
 5. se selecteaza limba dorita pentru afisarea meniului si se apasa OK
 6. la intrebarea Doriti sa salvati setarile de mai sus? se apasa OK
 7. decodorul va incepe scanarea posturilor, la finalul scanarii vor fi afisate data ultimei scanari, numarul posturilor TV si Radio scanate.
 8. Se apasa de 3 ori butonul Exit pentru a iesi din acest meniu.
Pentru decodoarele Humax:
 1. se apasa butomul Menu de pe telecomanda decodorului
 2. se selecteaza instalare si se apasa OK
 3. se selecteaza submeniul Setare implicita si se apasa butonul OK
 4. la intrebarea Doriti sa resetati toate valorile initiale selectati Da si apasati butonul OK (daca este ceruta parola aceasta initial este 0000)
 5. se selecteaza limba dorita pentru afisarea meniului si se apasa OK
 6. se selecteaza zona Europa si se apasa butonul OK
 7. va aparea fereastra Setare Antena unde trebuie sa aveti selectat satelitul Intelsat 10-02 apoi mergeti la optiunea Inainte si apasati butonul OK
 8. va urma scanarea poturilor, iar in momentul in care toate frecventele vor fi scanate, in dreapta jos va trebui sa selectati optiunea Salvare si se apasa butonul OK
 9. va aparea fereastra Setare ora unde trebuie sa selectati optiunea Inainte si se apasa butonul OK
 10. va aparea fereastra Rezultate unde trenuie selectata optiunea Finalizare si se apasa butonul OK

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!