iasi 365 2018 logo 4

Teatru

Teatru - „Îndrăgostiți cu același nume”

21 mai 2018, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” Ateneul Iasi, ora 19:00

 

Spectacolul „Îndrăgostiți cu același nume”, regia Ina Hudea, urcă pe scena Ateneului din Iași, în cadrul Festivalului Operelor Independente, ediția a II-a, luni, 21 mai 2018, ora 19, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

”Îndrăgostitii cu același nume”, este un spectacol cu durata de 55 de minute bazat pe opera ”Bastien si Bastienne” de W.A. Mozart. Muzica este folosita integral din opera mozartiana, dar textele de legatura si adaptarea scenica apartin regizorului Ina Hudea.

Datorita acestui scenariu, adus in contemporaneitate, celor trei personaje li se oferă o partitura de joc alerta și amuzanta, atât pentru publicul tânăr și foarte tânăr cât și pentru publicul adult. Scenografia semnata de Gabriel Hutera, student in anul IV al Universitătii de Arta si design Cluj Napoca, prof coordonator Liliana Moraru, este una minimalista, dar extrem de plastică și sugestivă, venind direct in sprijinul jocului actoricesc.

Binecunoscuta operă a lui Mozart, capata astfel o ”haină” nouă, care accentueaza preponderent comicul libretului, facând povestea mult mai accesibila publicului larg. Scurtă descriere a trupei (echipa artistică şi realizatori – premii, montări, festivaluri etc.): Facultatea de Interpretare muzicală a Academiei de Muzică Gh Dima, departamentul de Canto și Artele spectacolului muzical, are ca materie de specialitate disciplina “clasa de operă”, în cadrul căreia studenții secției Canto își pregătesc rolurile pentru licenșă. În fiecare an universitar se realizează între 3 și 5 producții, care cuprind studenți din toți anii de studii de licență și master.

indragostiti cu acelasi nume mai 2018

S-au realizat titluri ca : “Elixirul dragostei” de G. Donizetti, “Suor Angelica” de G. Puccini, “Opera de 4 note” de Tom Johnson, “Habanera” – fragmente din Carmen de G. Bizet, “Hansel și Gretel” de E. Humperdinck, “Offenbach soiree” – opera colaj din creația lui Offenbach, “Bal la printul Orlovsky” dupa actul II al Liliacului de J. Strauss, ”Orfeo ed Euridice” de Ch.W. Gluck etc.

Cu aceste spectacole studenții Academiei au participat la Festivalul de operă studențească Viva vox, au evoluat pe scenele celor două Opere clujene, au performat în spații neconvenționale ale Clujului prin intermediul proiectului Scena Urbană, precum și la alte manifestări de profil (vernisaje, spectacole caritabile, spectacole educative, Ziua internațională a tineretului, Zilele Clujului samd). În 12 martie 2018, acest spectacol a fost inclus in stagiunea Operei Naționale Române Cluj, ca producție a Academiei de Muzică ”Gh. Dima”.
BILETE

Biletele au fost puse în vânzare la pretul de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Teatru - "Presul"

26 mai 2018, Gradina de vara a Ateneului Iasi, ora 20:00

 

Familia nu ne-o alegem, prietenii da…dar ce facem cu VECINII și mai ales când aceștia ne fac viața un calvar. La cine putem să apelăm? Această problematică o ridică și Ion Baieșu în piesa “Preșul”.

“Nu există, domnule, o legislație specială care să-l apere pe vecin în fața celorlalți vecini. Căci nimic pe lume nu poate fi mai periculos ca un vecin. Nimeni pe lume nu te poate invidia mai mult ca un vecin. De aceea, cred că vechiul dicton latin care spune că „homo homini lupus” se poate modifica astfel: „Homo homini vecinus”.”
“ […]oamenii au trăit în cele mai excelente relații atâta vreme cât nu au fost vecini unii cu alții. Din clipa în care au devenit vecini, oamenii au început să se urască unii pe alții.”

Eroul piesei “Preșul”, Pamfil P. Pamfil se confruntă cu o problemă de viață și de moarte cu vecinul sau M.N.Zisu pe care îl acuza că se șterge “ilegal” în fiecare seară pe preșul lui “de lână pură”. “Eu am un preș de lână pură, că îmi place să mă șterg pe ceva de bună calitate. E tabietul meu, e singura mea bucurie pe lume.”

teatru presul Ateneul Iasi mai 2018

Pentru a se răzbuna pe vecinul sau, Pamfil recurge la o metodă, cel puțin inedită, dar mai ales plină de umor. În planul său introduce un doctor, o asistentă, un fotograf și un avocat, iar acest potpuriu de personaje colorate va asigura buna dispoziție a publicului. Întâlnirea cu vecinul M.N. Zisu se va solda cu o mulțime de surprize.

Vă invităm să fiți martori la aceasta confruntare absolut hilară, pe 26 mai 2018, ora 20:00, în Grădina de Vară a Ateneului din Iasi.
Bilete pe www.ateneuiasi.ro

Comedie neagră „Asta-i Ultima Dată!”

27 Mai 2018, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Iasi, ora 18:00

 

Ateneul din Iași și Teatrul 18 prezintă comedia neagră „Asta-i Ultima Dată!”, Duminică 27 Mai 2018, ora 18, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului.

O comedie neagră despre iubire, fidelitate și căutarea fericirii în
„această nouă societate fără păcat”, adaptare după „Last of the Red Hot Lovers” de Neil Simon. „Ție chiar îți place viața ta?” este întrebarea la care protagonistul nostru, un bărbat însurat, de 47 de ani, caută răspunsul în cele mai nepotrivite locuri. El invită pe rând diferite femei acasă la mama sa, din dorința de-a avea „o simplă idillă, o zi de plăcere, nimic mai mult”. În scenă apar pe rând Barney, un patron de restaurant pescăresc, Elaine Navazio, o femeie atrăgătoare, cu poftă de pește, și Jeanette, o prietenă a familiei Cashman. Oricine se poate regăsi în Elaine, Barney sau Jeanette și în poveștile lor pe care le puteți afla dând curs invitației noastre la o seară de teatru viu, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

comedie neagra asta i ultima data mai 2018

Un spectacol recomandat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Elaine: Cezara Fantu
Barney: Tudor Alexandru
Jeanette: Alexandra Elena Botez
Regia: Adrian Bradu

Biletele sunt puse în vânzare online pe www.ateneuiasi.ro la următoarele prețuri: 15 lei/ 10lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate online de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ateneul din Iași, Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi, Tel/fax: 0232-261.846, e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;

Comedia „Măturător de praf de stele”

18 mai 2018, Terasa Acoperis a Ateneului din Iași, ora 19:00

 

Cum ar fi sa poti vedea intr-o singura seara sapte personaje care defileaza in fata ta pe o scena a vietii? Asta se intampla in spectacolul ,,Maturator de praf de stele”, o comedie care surprinde viciile sistemice ale societatii si investigheaza modalitati de opozitie fata de acestea, desconspirind adaptarea la realitatea cotidiana ca pe o forma de abandon social.

Spectacolul aduce in fata publicului o inlantuire de povesti de viata, care aparent nu au nicio legatura una cu cealalta, dar si o evolutie cameleonica a aceluiasi actor, care trece de la un personaj la celalalt. Sau, mai pe scurt, o demonstratie de virtuozitate actoriceasca, ambalata intr-o comedie spumoasa.

comedia maturator de praf De stele 18 mai 2018

O comedie care incepe ca si un one man show si se termina intr-un one and ½ men show.

Cuvantul regizorului: ,,A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea… Dar eu încă mai am speranţe, pentru că poate să apară de nicăieri, chiar si de la niste personaje care cuprind in ele viciile vietii sau chiar din mijlocul nostru. Va dau intalnire la o comedie dinamica, gandita astfel incat sa tina publicul cu sufletul la gura, o radiografiere a societii in care traim sau pur si simplu o intalnire de suflet, in care sa mai si radem, sa facem haz de necaz. Este o intalnire cu publicul pe care mi-o doream de foarte mult timp. Cu siguranta, voi avea nevoie si de ajutorul vostru pentru a ne face seara memorabila, pentru ca publicul va lua parte activ la spectacol. Pentru mine, comunicarea cu voi este esentiala! Eu ma duc la teatru sa imi iau o gura de oxigen? Voi?“

O comedie de Andrei Ciobanu. Distributie: Andrei Ciobanu, Tudor Ostafie. Vineri 18 mai 2018 de la ora 19.

Spectacol de teatru  - "O noapte furtunoasa"

6 mai 2018, Sala Mare de Spectacole ''Radu Beligan" a Ateneului din Iași,  ora 19:00

 

Ateneul din Iași vă invită la o nouă reprezentaţie a spectacolului de teatru “O noapte furtunoasă”, în regia prof. Univ. Dr. Bogdan Ulmu.

Distribuţie: Erica Moldovan – Veta; Dumitru Florescu - Chiriac, Codrin Dănilă – Jupân Dumitrache; Vlad Baba– Nae Ipingescu; Alexandra Paftală– Zița; Daniel Onoae – Spiridon; Dragos Maftei – Rica Venturiano; Ionut Ginju – Ghiţă Ţircădău

Regie – Bogdan Ulmu. Asistent Regie – Erica Moldovan. Scenografie – Erica Moldovan. Ilustraţie Muzicală – Gheorghe Şfaiţer.

„<> – un titlu foarte cunoscut, un text montat atât de des, dar care totuși reușește să surprindă și să umple sălile teatrelor. Dincolo de apanajul colorat și pestriț al personajelor, spectacolul <>, în regia Domnului Bogdan Ulmu surprinde cu dibăcie decrepitudinea mahalalelor bucureștene. Caragiale, în contextul teatral actual, se află la granița dintre <>. Inovația regizorală implică o bună cunoaștere și un studiu aprofundat a operei caragialene, dar mai ales o sclipire de geniu. Iar montarea regizorului Bogdan Ulmu abundă în inovații. Cât noroc că acest text a <> din nou pe mâinile domnului Bogdan Ulmu. Cu siguranță montarea sa, plină de surprize, va genera opinii <>”. (Erica Moldovan, actriță).

o noapte furtunoasa ateneul Iasi mai 2018

Biletele sunt puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.