Cum protejam masina de canicula

Cum protejam masina de canicula

 

Odată cu venirea verii apar și zilele caniculare este indicat să vă protejați mașina de soarele puternic şi căldura de afară pentru că acestea pot produce daune maşinii și pot crea stări de disconfort.

Iată în continuare câteva sfaturi care vă pot ajuta la protejarea mașinii:

1. Folosiți lichid de parbriz antiinsecte. Lichidul de parbriz pentru sezonul cald, spre deosebire de lichidul folosit iarna, ajută la curăţarea reziduurilor insectelor, grăsimilor şi a altor impurităţi. Plus că în compoziţia soluţiilor de parbriz de calitate superioară se află şi substanţe care ajută la menţinerea flexibilităţii lamelelor ştergătoarelor de parbriz.

protejare masina de canicula

2. Verificați instalaţia de aer condiţionat!  Aceasta verificare este necesară pentru că de multe ori, se întâmplă ca instalaţia de aer condiţionat să rămână fără freon exact in momentele cele mai călduroase. De asemenea verificarea instalației poate detecta eventualele fisuri ale ei, acestea putand duce la o functionare necorespunzatoare si la consum mare de combustibil.

3. Pregătiți huse pentru scaune. Din pacate vara, pe lângă faptul că în maşină se adună mult praf, din cauza căldurii se transpiră foarte mult, astfel scaunele sunt murdarite foarte usor. Odată murdărită, tapiţeria maşinii se curăţă greu, iar această operaţiune costă destul de mult. De aceea este important sa folositi nişte huse pentru scaune, pe care le poţi spăla cât de des este necesar.4. Cumpărați un parasolar.  Razele soarelui afectează plasticul de pe bord, volan, dar şi tapiţeria de pe scaune. Folosind un parasolar se reduce temperatura din maşină şi se previne deteriorarea interiorului autovehicului în urma acţiunii razelor de soare. Este indicat ca pentru sezonul cald să se folosească atât parasolarul, cât şi folia de geam autorizată.

Cititi celelalte sfaturi din articol pe Auto Iasi