Mai 26, 2022

Carti

Lansare de carte „Bancherul diavolului" - Bradley C. Birkenfeld 22 noiembrie 2017

Lansare de carte „Bancherul diavolului" - Bradley C. Birkenfeld

22 noiembrie 2017 Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași și Editura Minerva organizează miercuri, 22 noiembrie 2017, de la ora 14.00, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola, nr. 34, etaj 1), evenimentul de lansare a volumului „Bancherul diavolului. Cum am distrus secretul bancar elvețian”, scrisă de Bradley C. Birkenfeld, autor american cu origini în România, care va fi prezent la Iași. Cu această ocazie, autorul va susține și o mini-conferință.

Lansare de carte Bancherul Diavolului

Cartea „Bancherul diavolului. Cum am distrus secretul bancar elvețian” este considerată unul dintre cele mai importante evenimente editoriale ale anului. Editura Minerva, componentă a Trustului Megapress, a achiziționat drepturile de autor pentru această carte și a  reușit performanța de a-l aduce în fața publicului din țara noastră chiar pe autor. Ediția în limba română este dedicată memoriei bunicului autorului, născut în România. Cartea a fost tradusă de Lucia Verona și Bogdan Hrib.

Volumul este un bestseller internațional, poveste adevărată cu o privire în spatele sistemului bancar elvețian și al unui sistem juridic corupt. Autorul, fost bancher al băncii elvețiene UBS, cea mai mare bancă din lume, a devenit celebru pentru demnitatea și curajul de care a dat dovadă. Gestul său l-a costat, fiind condamnat la 2 ani și jumătate închisoare.

Invitat: scriitorul și publicistul Liviu Antonesei.
Moderatorul evenimentului este Cristina Poterășoiu, redactorul cărții.

 

"Sot si sotie" de Zeruya Shalev

"Sot si sotie"

de Zeruya Shalev

Romanul Sot si sotie aduce in prim-plan problemele unui cuplu format inca din perioada adolescentei. Protagonistii, Udi si Naama, sint doi oameni care au crescut unul linga celalalt, insa pe parcursul acestui drum comunicarea dintre ei a fost intrerupta, iar viata impreuna, alaturi de fiica lor, Noga, este pusa in miscare doar de sentimente precum gelozia, furia, vina, paranoia.

Se dovedeste incetul cu incetul ca intreaga fundatie pe care fusese cladita aceasta casnicie era una firava, imaginea iubirii idilice traite in adolescenta nefiind decit un invelis searbad al unei vieti de familie distruse.

sot-si-sotie

Dincolo de acest caz individual, insa, exista si o a doua lectura a romanului, una in care singuratatea, teama de imprevizibilul vietii, imposibilitatea de a lua o decizie care implica mai mult decit viata personala a unui individ, cum se intimpla de cele mai multe ori, si insuportabila greutate a constiintei, care nu se poate pacali cu miraje, devin motoarele intrigii, iar posibilele solutii se risipesc intr-un cliseistic "asa e viata".
Editura Polirom

"Flori pentru Zoe" de Antonia Kerr

"Flori pentru Zoe"

de  Antonia Kerr

„Atunci, ea m-a răsplătit cu un sărut pe obraz și a dispărut legănându-și șoldurile în noaptea caldă și mohorâtă. Nu mai e nevoie să spun că n-am mai putut să dorm; e adevărat, băusem ceva, dar ceea ce mă tulbura era parfumul pe care Zoe îl lăsase în inima mea aflată în cădere liberă. Eram Titanicul și ea aisbergul: m-aș fi scufundat rapid gâlgâind, în vreme ce ea ar fi rămas acolo neclintită, ca o victorie a naturii.“

Antonia Kerr

flori-pentru-zoe

Richard părăsește zgomotosul și agitatul Manhattan pentru câteva zile liniștite în Florida. Are peste șaizeci de ani, e singur și deprimat. Atunci o întâlnește pe tânăra Zoe... Și totul se schimbă. Văzută prin ochii bărbatului îndrăgostit, lumea devine cu totul alta.

"Ubik" de Philip K Dick

"Ubik"

de Philip K Dick

Publicat initial in anul 1969, romanul a fost inclus de revista Time in topul celor mai importante carti scrise in limba engleza in perioada 1923–2005, criticul Lev Grossman considerându-l „un cosmar din care nu esti sigur ca te vei trezi“. Preocupat de multiplele forme ale realitatii, Philip K. Dick a scris o poveste SF in care regresia timpului si deriva temporala invita cititorii intr-o incursiune in viitor. Moartea lui Glen Runciter declanseaza o misiune nebuneasca, in decursul careia mortii le dicteaza viilor. Entitatea Ubik, metafora a unui Dumnezeu atotputernic si atotstiutor, intra in scena. Incepe spectacolul.

Philip K. Dick este Shakespeare pentru literatura SF. Opera lui reprezinta una dintre cele mai puternice expresii ale societatii spectacolului.“  Fredric Jameson

„Philip K. Dick a fost primul scriitor SF care s-a jucat intr-adevar cu mintea cititorului si l-a facut sa se gândeasca la natura realitatii si la perceptiile oamenilor. Iata de ce cârtile lui sunt mereu de actualitate. Te poti intoarce la ele dupa ani intregi de la prima lectura.“ A.L. Sirois

ubik-philip-k-dick

„Ubik este o calatorie fascinanta si uimitoare, care se sfârseste in cele din urma cu o salvare intru eternitate. Datorita multelor elemente comice, teme grave si subiecte SF provocatoare, cartea este o lectura obligatorie pentru fanii de azi si de mâine ai scriitorului.“  Jason Koornick
Editura Nemira

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!