Ianuarie 17, 2021

Exercitii fizice sanatate

Burpees - cel mai eficient exercitiu de slabire

 Burpees - cel mai eficient exercitiu de slabire

 

Unul dintre exercitiile cele mai eficiente pentru slabire si pentru tonifierea organismului este burpee. Burpees este un exercitiu complex care necesita forta, mobilitate si coordonare si care are o multime de beneficii.

Iata cateva dintre beneficiile aduse de antrenamentul pe baza de burpees:

1. Burbees iti lucreaza tot corpul, la acest exercitiu lucrand coapsele , gambele, fesierii, abdomenul, pieptul, deltoizii, spatele, tricepsii.  
2. Datorita lucrului cu muschii intregului corp burpees ard cu 50% mai multe grasimi decat antrenamentele de forta obisnuite
3. Antrenamentul pe baza de burpees solicita foarte puternic atat musculatura cat si aparatul cardiovascular ceea ce duce la o crestere a rezistentei la efort a organismului.
4. Ajuta la dezvoltarea mobilitatii si coordonarii. Efectuarea de burpee-uri imbunatateste flexibilitatea din zona picioarelor, soldurilor, abdomenului si spatelui ajutand de asemenea la dezvoltarea mobilitatii si coordonarii.
5. Fiind un exercitiu care foloseste doar greutatea corporala el poate fi efectuat oriunde, inclusiv in propria locuinta, in aer liber, in excursii etc.

Cum se executa un burpees

Mai jos puteti vedea cum se executa unul din cele mai simple exercitii de burpees

- Din pozitia in picioare (pozitia 1) se coboara in genuflexiune pana cand palmele ating podeaua (pozitia 2)

- Se duc picioarele in spate, astfel incat sa se ajunga in pozitia de plansa (pozitia 3)

- Se executa o flotare

- Se aduc genunchii in dreptul pieptului revenindu-se in pozitia de genuflexiune.

- Se executa o saritura, indreptand mainile spre tavan.

cum se executa un burpees

In filmuletul de mai jos puteti vedea cum se executa o varianta de burpees:

Saritul corzii - beneficii

Beneficiile saritului corzii

 

Un exercitiu excelent pentru dezvoltarea conditiei fizice este saritul corzii, fiind o alternativă excelentă la exerciţiile cardio clasice. Este extrem de populară în rândul boxerilor de performanţă şi al fetiţelor din clasele primare. Cred că nu există film despre box in care să nu vedem câte un sportiv sărind coarda.

Din păcate in sălile de sport vedem destul de rar oameni care folosesc coarda în cadrul antrenamentelor cardio. Săritul corzii este un foarte bun exerciţiu cardio, care, pe lângă antrenarea sistemului cardiovascular, are efecte excelente şi asupra coordonării şi echilibrului.

 

Iata in continuare cateva argumente pro sariturii corzii:

 

1. Este o metodă ieftină de antrenament
2. Este foarte eficientă de ars calorii - dacă reusiti să săriţi timp de o oră, puteti consuma până la 1000 de kilocalorii
3. Se poate folosi atât afară, cât şi în sală sau acasă
4. Poate fi folosită oriunde, mai ales dacă nu aveţi acces la o sală sau călătoriţi
5. Poate fi o excelentă schimbare în antrenament pentru cei care s-au plictisit de aceleaşi metode de antrenament
6. Ajută la tonifierea intregului organism - deoarece la săritul corzii este implicată toată musculatura organismului

saritul corzii beneficii

Beneficii
- îmbunătăţeşte coordonarea, agilitatea, viteza, rezistenţa
- întăreşte musculatura cardiacă
- creşte capacitatea pulmonară
- întăreşte oasele
- corectează deficienţele posturale

Cum ne alegem coarda

În primul rând trebuie sa fim atenţi la lungime. Pentru ca o coardă să fie pe mărimea ta, mânerele trebuie să-ţi vină la subraţ atunci când o îndoi de la jumătate aşezându-te cu picioarele pe ea.
Atenţie la greutate, cu cât coarda este mai grea, cu atât mai solicitant devine exerciţiul.
Daca vă improvizaţi una, să fiţi atenţi ca mânerele să se rotească, pentru a preveni încurcarea.

Cele mai bune coarde sunt cele cu rulmenţi, pentru că permit atingengereaunor viteze mari care va vor permite să faceţi sărituri duble, sau chiar triple.

Saritul corzii nu este un exercitiu periculos, insa este de preferat sa va cumparati incaltaminte de sport confortabila, de calitate pentru a evita entorsele si pentru a nu avea dureri la nivelul talpilor dupa atata sarit. Incalziti-va bine inainte sa sariti corda - faceti exercitii de intindere si sarituri pe loc, cu genunchii la piept.

La inceput nu va fi uşor să săriţi corda, dar nu vă pierdeţi increderea şi răbdarea, pentru că după câteva sedinţe de antrenament veţi capata coordonarea necesară, suficientă pentru a face cateva zeci sau sute de sărituri la rând.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!