Exercitii fizice care te ajuta sa reduci stresul

Exercitii fizice care te ajuta sa reduci stresul

 

Din păcate stilul de viață modern și haotic, a făcut ca stresul să fie un element intâlnit zilnic în vietilor noastre. Trăim într-o perioadă în care nu ne regăsim liniștea nici la servici și nici măcar acasă și de aceea e necesar ca fiecare dintre noi să încerce metode pentru a combate acest factor negativ.

Iată în continuare câteva exercitii care vă vor ajuta să invingeți stresul și să vă relaxați.

Mersul pe jos

Unul din cele mai practive exerciții de luptă împotriva stresului este mersul pe jos. Este bine să incercați în fiecare seară să faceți scurte plimbări în jurul casei sau la cumpărături, insă care să vă permită jumătate de oră de mers rapid pe jos. Puteți face acest lucru intr-o sală de fitness, setându-vă viteza de mers pe o bandă însă mișcarea din aer liber este mai bună decât cea din sala, mersul natural este mai activ și mai consumator de energie decât cel de pe bandă, aceasta din urmă facilitând mult mișcarea și reducând aproape la jumătate efortul.

Meditatia

Așeazați-vă pe o saltea pentru exerciții cu picioarele indoite. Faceți acest lucru într-o incăpere mai izolată sau unde sunteți singuri. Inchideți ochii și gânditi-vă la un singur lucru care vă face fericit. Concentrați-vă la acest lucru timp de 10 - 15 minute. Când vă centrați atenția asupra lucrurilor care vă fac plăcere vă veți relaxa mintea și vă veți simți mai bine.

mers pe jos

Miscări circulare ale ochilor și capului.

Stați pe o saltea cu picioarele incrucișate. Inchideți ochii și miscații incet în direcția acelor de ceasornic. Repetați apoi în direcția inversă. Faceți acest exercițiu de 5 ori. Același exercițiu îl puteți face și cu capul. Este un exercițiu ușor, care relaxează mușchii ochilor și ai gâtului, care sunt primele părți ale organismului care simt efectele stresului.

Concentrati-vă pe o singura mișcare.

Asezați-vă pe o saltea cu picioarele incrucișate sub voi. Incrucișați-vă brațele la spate și apleacati-vă in față cât de mult putețti, astfel incât sț atingeți podeaua cu capul. O să fie greu sș reusiți de la inceput, insă cu perseverența o să puteți face acest lucru.

Respirație profundă.

Asezați-vă pe o saltea cu picioarele incrucișate. Inchideți ochii și respirați profund de câteva ori. Aveți grijă să inspirați si să expirați aerul rapid, pe nas. Gura trebuie să fie inchisă.