Tehnologie

Featured

Aplicații pentru scanat și salvat documente în pdf pentru smartphone

Aplicații pentru scanat și salvat documente în pdf pentru smartphone

 

In aceasta perioada a pandemiei cu coronavirus romanii au interactionat cu institutiile publice cu ajutorul emailului trimiterea actelor facandu-se online.  Plus ca de multe ori am fost pusi in situatia in care a trebuit sa trimitem o copie a unui document (CI, certificat nastere, carnet de conducere) prin email insa nu am avut cum pentru simplul fapt ca nu am avut unde sa il scanam.

Dezvoltatorii de soft au realizat aplicatii cu ajutorul carora posesorii de smartphone au posibilitatea sa scaneze documente si sa le salveze in format pdf.

Iata mai jos cateva dintre aplicatiile de scanare pe care le regasiti in magazine play.

CamScanner

Aplicatia CamScanner o gasiti in Magazin Play fiind usor de instalat. Folosind camera telefonului, CamScanner face o fotografie a documentului, după care selectând marginile precis, aplatizează și aplică diverse efecte acelui document pentru a realiza un scan perfect. Documentul poate fi salvat in format PDF sau JPEG.

aplicatie scanare documente 2

Marire imagine cu ajutorul Cam Scanneraplicatie scanare documente 4

Documentul obtinut se poate trimite către imprimantă, mail, bluetooth.

Adobe Scan

Aplicatia Adobe Scan, transforma telefonul într-o unealtă de scanare care recunoaște textul dintr-un document scanat. Cu ajutorul aplicației fotografiezi documentele pe care apoi le poți transforma în PDF-uri si dupa le poti partaja sau trimite prin email. Aplicatia recunoaște marginile, corecteaza perspectiva documentului, curățarea documentului, eliminarea umbrelor și clarificarea textului.

aplicatie scanare documente 5

Imaginea obtinuta se poate prelucra in functie de dorintele utilizatorului putand fi redimensionata, saturata in culoare, rotita etc . In printscreenurile din acest material nu am avut rabdarea sa focalizez cum trebuie documentul din cauza aceasta el aparand neclar. In conditii normale de utilizare si cu putin atentie se pot obtine documente identice cu originalul. 

aplicatie scanare documente 6

Fisierele obtinute pot fi trimise prin email sau shareuite pe retele sociale

aplicatie scanare documente 7

Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, oferindu-ți posibilitatea să te folosești de funcțiile OCR pentru recunoașterea automată a textelor din imagini

Alte doua aplicatii pe care le gasiti pentru download si pe care le puteti folosi sunt Scanbot sau Tiny Scanner

Featured

Setări închidere capac laptop windows 10

 Setări închidere capac laptop windows 10

 

Atunci când ne-am cumpărat un laptop nou e necesar să facem o mulțime de setări pentru a putea să ne mulțumească in timpul funcționării acestuia.

Una dintre setările pe care ar trebui să o facem laptopului nostru este legată de ce dorim să se intample cu el când inchidem capacul lui și asta pentru că de multe ori nu il mai inchidem din shutdown ci doar ii inchidem capacul.

setari inchidere capac laptop Iasi365 

Pentru a modifica setările laptopului pentru ca el să continue funcționarea la închiderea capacului, se deschid  setările de alimentare in modul urmator

1. Apasă combinația de taste Win+R pe claviatură, introdu powercfg.cpl și apasă Enter.

reglaj inchidere capac laptop 1

2. Se va deschide o fereastră cu setări in care din meniul din stânga se selectează Choose what closing the lid does (alege ce face închiderea capacului)

 reglaj inchidere capac laptop 2

3. In fereastra nou deschisă aveți la dispoziție următoarele setări ca in imaginea de mai jos.

reglaj inchidere capac laptop 3

Puteți seta ce se va intâmpla când vom inchide capacul laptopului dacă nu este conectat la rețeaua electrica (On battery) sau când este conectat la rețea (Plugged in)

In imagine săgeata indică setarile laptopului când se inchide capacul și alimentarea lui se face din acumulator, având la dispozitie patru variante:

- Do nothing (nu face nimic)

- Sleep

Modul Sleep al computerului este starea in care laptopul intră in mod automat dacă nu mai este utilizat o anumită perioadă de timp. Sleep inseamnă că toate ferestrele deschise și starea lor curentă sunt salvate în memoria RAM a PC-ului, astfel încât, atunci când deschizi capacul laptop-ului sau miști mouse-ul pe desktop, ele vor fi așa cum le-ai lăsat înainte să pleci. Timpul necesar pentru a aduce totul la viață durează doar o secundă sau două. În cazul în care bateria se apropie de epuizare sau chiar se termină în timp ce laptopul se află în modul Sleep, PC-ul va salva automat totul pe hard disk și se va relua când este conectat din nou la curent.

- Hibernate

Modul Hibernate – computerul va salva starea actuală pe hard disk, descărcând datele de pe RAM intr-un fișier de pe hard disk. Când reporniți computerul, veți reveni la starea inițială de dinainte de activarea modului “Hibernate”. Acest lucru va permite păstrarea programelor și datelor deschise, pentru a reveni la ele mai tarziu. Față de modul “sleep”, in cazul modului “Hibernate” pornirea computerului este mai lentă, insă acest mod folosește mai puțină energie față de anteriorul.

- Shutdown (inchidere)

4. Salvați setările dând click pe Save changes

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!