Beneficiile consumului de nuci

 

Nucile sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi (aprox. 72%), precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic (ALA), de asemenea conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.

 

Iată in continuare câteva dintre beneficiile consumului de nuci

Nucile ajută la reducerea nivelului colesterolului „rău”

Nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse boli de inimă sau de hipertensiune arterială și asta datorită conţinutului de grăsimi nesaturate, în proporţie de aproximativ 60%, precum şi a potasiului şi magneziului. In urma studiilor s-a constatat că acestea reduc nivelul colesterolului „rău”, LDL, din sânge şi întăresc pereţii vaselor de sânge. Astfel, persoanele care consumă aproximativ 30 de grame de nuci de două sau de trei ori pe săptămână au un risc mult mai mic de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Nucile ajută la îmbunătățirea memoriei

Substanţele active din conţinutul nucilor au un efect benefic asupra vaselor de sânge care irigă creierul, astfel, ele ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare. Pentru mărirea capacităţii de concentrare se recomandă consumul zilnic a opt sau zece nuci amestecate cu patru linguri de miere polifloră.

beneficiile-nucilor-asupra-memoriei

Aliment care lupta împotriva diabetului

Nucile reprezintă un aliment preţios pentru diabetici, deoarece au un procent mic de glucide. Ele pot fi consumate de persoanele cu diabet, deoarece acestora nu le este recomandat consumul de carne, nucile fiind un înlocuitor perfect al acesteia. În plus, nucile au şi un efect de scădere a glicemiei.

Nucile sunt benefice pentru piele

Datorită conţinutului de grăsimi, nucile sunt recomandate mai ales în perioada iernii, când factorii externi au un efect negativ asupra pielii. Totodată, ele îmbunătăţesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat şi persoanelor care suferă de diverse eczeme sau psoriazis.

Coaja este indicată pentru combaterea infecţiilor intestinale acute

Coaja nucilor verzi este indicată pentru combaterea afecţiunilor la nivelul stomacului, precum infecţiile intestinale acute. Preparare: în 300 ml de apă adaugă aproximativ cinci linguriţe de coji de nuci verzi mărunţite şi lasă-le la macerat zece ore. Se strecoară, iar amestecul rămas se fierbe cu 300 ml de apă timp de cinci minute. Combină apoi cele două preparate şi bea aproximativ un litru pe parcursul unei zile pentru a remedia problemele.

Ajută la prevenirea apariţiei cancerului la sân

O alimentaţie bogată în nuci previne apariţia cancerului la sân, datorită conţinutului de acizi graşi Omega 3, a unor antioxidanţi, polifenoli şi fitosteroli.

Nucile combat durerile de cap si stresul

Următorul preparat vă poate ajuta să combateți durerile de cap şi stresul. Amestecăți foarte bine, până se obţine o pastă, miezul a zece nuci verzi cu o lingură de miere şi adaugăți apoi un pahar natural de fructe. Acest preparat are efect energizant şi combate stresul iar ca efectul să fie vizibil se recomandă să urmați acest tratament timp de patru săptămâni.

Contraindicatii

Consumul de nuci nu este contraindicat persoanelor care suferă de hepatită, dar acestea trebuie să consume cantităţi mici. Nucile nu provoacă tulburări digestive dacă sunt corect asociate. Nu mânca niciodată nuci la o masă copioasă, de prânz sau cină. Se pot asocia cu crudităţi, dar nu se recomandă combinarea cu făinoase, carne, amidon, produse de patiserie şi dulciuri.