Modele masini

Dacia Grand Duster - model 2017

Iata ca Dacia se pregătește să intre pe piața auto incepând cu 2017 cu un nou model, un SUV cu şapte locuri, care va avea și un nume nou - Grand Duster. Această surpriză a fost dezvaluită de cei de la Autoexpress.

Dacia Grand Duster 2017

Dacia a vândut deja peste 4 milioane de bucati la nivel mondial și cei de la Mioveni incearcă să mențină acest trend crescător prin aruncarea pe piață a unui nou model, care va fi superior actualului Duster și la care se va incerca să se menţină costurile cât mai mici. Astfel acest nou Duster supranumit Grand Duster va folosi platforma actualei versiuni cu cinci locuri, insă va avea un ampatament mărit pentru a găzdui un al treilea rând de scaune.

Se pare ca această versiune va avea şapte locuri și va măsura în jur de 4,7 metri lungime, fiind cu 2 cm mai lung decât un Duster standard. Capacitatea de încărcare a Dusterului va creşte, și ne aşteptăm la o suprafaţă de încărcare de 650 de litri cu al treilea rând de scaune pliate.

Dacia Grand Duster 2017

Deoarece se doreşte păstrarea unui preţ mic de achiziţie, cabina va rămâne destul de săracă în opţiuni hi-tech, astfel că cele mai importante dotări pe maşinile entry-level vor fi scaunele din stofă, geamurile electrice faţă şi jantele de oţel. Insă pe unele versiuni vom putea vedea senzori de control al climei, sisteme de navigaţie şi de parcare ca dotări standard.

iAro Camarad - un model nou de Aro propus de studentii ieseni

ARO a fost una din mărcile de succes ale românilor de dinainte de 1989. Insă din păcate, după 89,  la fel ca în marea majoritate a întreprinderilor românești, șacali au câștigat, astfel că aceste uzine au ajuns să fie vândute la fier vechi.

Si astfel ARO a ajuns la lada de gunoi a economiei noastre. Mai există totusi o speranță, că noul val al tinerilor noștri va face să reapară la lumină aceasta marcă.

Astfel un grup de studenți din cadrul Facultății de Mecanică au realizat conceptul unui vehicul off-road. Acesta a fost construit pe șasiul unui vechi Aro și se numește iAro Camarad.

Proiectul mașinii de teren al studenților de la Mecanică, a început în urmă cu doi ani iar realizarea lui s-a finalizat anul acesta.

iAro Camarad proiectul auto al celor de la Mecanica

După ce au schițat conceptul s-au apucat de construirea lui de la zero, trecand cu bine peste momentele in care au existat piedici care ar fi putut sa ii opreasca. Entuziaștii studenții au fost  îndrumați de un profesor al Facultății si astfel au reușit să materializeze schițele.

iAro Camarad proiectul auto al celor de la Mecanica

Au avut nevoie de un Aro cu șasiu lung, pe care l-au dezmembrat și pe care l-au modificat. Rezultatul final s-a numit iAro Camarad și a fost prezentat ca lucrare de licență pentru tinerii studenți.

Studentii care au participat la proiectul iARO

Apreciat la nivelul facultății și răsplătit cu o medalie de aur la salonul de inventică, proiectul unui automobil românesc de tip SUV renăscut sub brandul Aro este încă de domeniul fantasticului.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!