Septembrie 22, 2019

Sfaturi practice

Idei pentru refolosirea cauciucurilor uzate

 

Ce poti face cu cauciucurile uzate

 

Cred ca nu exista sofer care sa nu aiba acasa, mai ales cei care stau la casa, cauciucuri uzate. Daca nu doriti sa le aruncati si mai ales daca doriti sa le folositi pentru a va usura viata iata cateva idei:

Le puteti folosi ca si ghiveci pentru flori, mai ales daca iubiti florile si iar curtea casei este betonata si nu aveti cum planta flori. Cateva asemenea "ghivece" pot schimba aspectul curtii, facand-o sa fie placuta ochiului.

Reconditionare anvelope ghiveci flori

Sau daca sunteti intr-o zona in care ploua mult si aveti multe umbrele sau bastoane iata cum puteti face un suport pentru acestea:

reconditionare anvelope suport umbrele

Sau poate doriti un candelabru nou

reconditionare anvelope candelabru

Vreti sa le faceti o surpriza placuta copiilor? Iata cum puteti face un banlansoar pentru ei. Va trebui sa fiti atenti si sa folositi un schelet metalic in interiorul cauciucului pentru a-si pastra forma, mai ales vara cand e foarte cald si acesta se inmoaie puternic.

reconditionare anvelope balansoar

Daca aveti copaci in curte puteti sa le faceti copiilor un leagan. Cred ca multi dintre cei au copilarit la casa si ai caror parinti aveau masina au avut pe acasa asemenea leagan

reconditionare anvelope - leagan copii

Iata si cum arata cateva cosuri de gunoi facute din anvelope uzate. Fiind nevoiti sa sortam deseurile menajere iar o pubela de gunoi sau un cos mai marisor costa ceva banuti, cred ca solutia cu cauciucurile este foarte buna. Mai ales ca aceste cosuri de gunoi nu sunt puse la vedere pentru a putea fi admirate ci sunt folosite exclusiv pentru acest depozitarea gunoiului. Facand o paranteza, nu inteleg depozitarea selectiva a deseurilor menajere in recipiente diferite, mai ales la Iasi de exemplu, atat timp cat acestea sunt carate cu aceeasi masina.

Deci, eu unul avand spirit civic ma apuc sa selectez gunoaiele, le pun in pubelele speciale pierzand timpul cu asta, pentru ca la urma cand vine masina de la Salubris sa le arunce pe toate in acelasi compartiment al masinii. Pai si timpul pierdut, energia pierduta de noi, ce facem cu ele. Ca sa nu mai vorbim de procedura de lucru, care este idioata rau.

reconditionare anvelope cos de gunoi

Cauciucurile uzate le puteti folosi si pentru a face mobilier (in special scaune), si daca doriti sa vedeti cateva modele intrati aici Auto Iasi

La ce putem folosi folia de aluminiu - sfaturi practice

La ce putem folosi folia de aluminiu

Cred că majoritatea dintre noi avem prin casă folie de aluminiu, pe care de obicei o folosim doar la invelitul mâncării sau câteodată, vara,  la protejarea de razele solare. Insă această folie poate aveă și alte intrebuințări.

Iată câteva din ele.

Puteți curăța grătarul sau oalele arse din bucătărie. In locul buretelui de sârmă se poate folosi folia de aluminiu. Se ia o bucată mai mare, se mototoleşte şi se freacă cu ea obiectele din bucătărie care sunt pătate de arsură.

Alimente invelite in folie de aluminiu 

Folia este un conductor excelent de căldură, astfel că aceasă poate să vă ajute să calcați rufele pe ambele părţi dintr-o dată. Se pune o bucată de folie de aluminiu între cele două suprafeţe de călcat şi astfel o să scurtați timpul dedicat acestei activităţi la jumate.

Dacă aveți un pat sau o canapea masivă sau grea și sunteți singur neavând ajutor, puteti să faceți sa fie o activitate ușoară dacă îmbracați picioarele cu folie de aluminiu, care face ca picioarele acestora să alunece ușor pe covor.

Dupa ce ati prăjit șuncă doriți să aruncați imediat grăsimea insă nu în chiuveta sau la WC, pentru a proteja mediul, atunci puneți grăsimea topită intr-un recipient făcut din folie, așteptați până se răcește și pe urmă o aruncați la gunoi.

Dacă nu ai timp să cureţi des aragazul, îl poţi proteja de murdărie, de pete de ulei, de arsură acoperind suprafaţa de gătit cu folie de aluminiu, lăsând descoperită doar zona din dreptul ochiurilor.

O parte din exemplele date mai sus le găsiți exemplificate în filmulețul de mai jos.

 

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

 

Poate vă interesează