August 10, 2022

Copii

Școala de vară pentru pitici, 18 - 22 iulie 2022

Școala de vară pentru pitici, Ediția a III-a,

18 - 22 iulie 2022, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează ediția a III-a a programului de vacanță „Școala de vară pentru pitici” – un proiect educațional care are ca scop explorarea laturilor „magice” ale științelor naturale. Prin îmbinarea literaturii de specialitate cu imaginația, specialiștii invitați își propun să le demonstreze celor mici că aceste domenii pot fi nu doar interesante, ci și distractive.

„Școala de vară” se adresează copiilor între 6 și 12 ani și cuprinde activități practice, care au rolul de a dezvolta curiozitatea și de a înțelege şi interpreta procesele naturale care au loc în mediu. Proiectul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Fizică și Facultatea de Biologie ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Mecanică și Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” ale Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, Fundația Academică Idei și Fapte pentru anii 2000 Iași și AstroClubul Iași.

Activitățile se vor desfășura la sediul central al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” (Bd Ștefan cel Mare, nr. 8-10), începând de luni, 18 iulie 2022, în intervalul orar 9.30 – 11.00, după cum urmează:

Luni, 18 iulie 2022:
„Lecția de Robotică” - demonstrație cu roboți de la Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice „Gh. Asachi” Iaşi (Catedra „Teoria Mecanismelor şi Robotică” - Departamentul „Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Robotică”);

Marți, 19 iulie 2022:
„Lecția de ornitologie și arii protejate”. Prezintă: conf. univ. dr. Carmen Gache (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași – Facultatea de Biologie) și ing. Luminița Iconomu (Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate). O oră de cunoaștere a lumii vegetale și animale din jurul nostru.

Miercuri, 20 iulie 2022:
„Chimia demonstrativă”. Prezintă: Șef lucrări dr. ing. Gabriela-Antonela Apostolescu (Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași - Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”); în cadrul sesiunii vor fi prezentate experimente distractive de chimie, realizate cu materiale artizanale.

Joi, 21 iulie 2022:
„Fizica din viața noastră”. Prezintă: studenții masteranzi Ioana Alexandra Popa și Andrei Sandu (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași – Facultatea de Fizică), care vor realiza câteva experimente: tensiunea superficială a apei, curgerea laminară a fluidelor, bobina Tesla în miniatură și lămpi de descărcare în gaze, levitația grafitului.

Vineri, 22 iulie 2022:
„Introducere în matematică și astronomie” și Observații solare cu telescopul”, coord. Bogdan Marian Tofănică. Parteneri: Fundația Academică „Idei și Fapte pentru anii 2000” și Astroclubul Iași. Pe lângă informațiile primite, copiii vor desena, decupa, lipi și învăța despre asteroizii, cometele, meteoriții și planetele Sistemului Solar, iar în partea a doua vor putea participa la observații cu telescopul.

scoala de vara pentru pitici iulie 2022

Vă așteptăm la Școala de vară pentru pitici curioși și curajoși să descoperim împreună cât de distractivă și fascinantă este lumea științelor!
Participarea este GRATUITĂ, dar permisul de intrare este obligatoriu!

Atelierele pentru copii DICE – D(istractiv) – I(nteractiv) – C(reativ) – E(ducativ): „Jocurile copilăriei - Statuile”

Atelierele pentru copii DICE – D(istractiv) – I(nteractiv) – C(reativ) – E(ducativ): „Jocurile copilăriei - Statuile”

Palatul Culturii

 

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, prin Secția Relații publice, marketing, logistică, proiecte, programe, cu sprijinul Muzeului de Artă, lansează marți, 5 iulie 2022, la Palatul Culturii, o nouă temă în cadrul Atelierelor de educație muzeală DICE - D(istractiv) - I(nteractiv) - C(reativ) - E(ducativ): „Jocurile copilăriei - Statuile”.

Atelierul interactiv debutează cu vizitarea expoziției „Maeștrii picturii românești în patrimoniul Muzeului de Artă Iași”, unde atenția se va concentra asupra câtorva dintre cele mai expresive lucrări, semnate de artiști precum: Nicolae Grigorescu, Octav Băncilă, Gheorghe Panaiteanu-Bardasare, Gheorghe Popovici, Constantin D. Stahi.

Inspirați de operele expuse și ghidați de educatorii muzeali, participanții vor continua activitatea animând holul Muzeului de Artă, unde vor transpune atmosfera creată de pictori în unul dintre cele mai îndrăgite jocuri ale copilăriei: „Statuile”.

Atelier Palatul Culturii Jocurile copilariei 5 iulie 2022

Atelierul este conceput pentru grupuri de min. 5 – max. 20 de persoane și durează aproximativ 40 de minute. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Pentru detalii și programări: telefon 0232.275.979 (interior 116); mesaj privat pe pagina de Facebook Atelierele DICE sau e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!