Ianuarie 21, 2020

Copii

Ateliere de pictură pentru copii, în fiecare duminică

Ateliere de pictură pentru copii

In fiecare duminica, Palatul Culturii, ora 11:00

 

În Sala de Educație Muzeală a Palatului Culturii din Iași, copiii sunt invitați să-și exerseze creativitatea și talentul în arta plastică, pe o nouă temă: „Tu, Eu și Florile”.
Atelierul face parte din programul DICE: Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ, derulat de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, începând din 2017, cu scopul de a valorifica patrimoniul și expozițiile temporare disponibile în Palatul Culturii.

Atelierul este programat să se desfășoare în fiecare duminică, de la ora 11.00, pentru copii însoțiți de părinți sau bunici, dar și joia, de la aceeași oră, pentru grupurile de preșcolari sau elevi.

Ateliere pentru copii Palatul culturii duminica 2018

Apreciate de specialiști ca fiind extrem de importante din perspectiva formării culturale, atelierele de educație muzeală abordează teme foarte atractive. Deja cunoscute și îndrăgite de cei mici, atelierele de creație de la Palatul Culturii – „Tainele ceramicii Cucuteni” și „(Auto)portretul” – vor continua în perioada următoare, alături de „Tu, Eu și Florile”, fiecare atelier fiind precedat de vizita într-un muzeu.

Activitățile educative din cadrul programului DICE sunt coordonate de Camelia Livadariu, educator muzeal în cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova”, absolventă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași. De această dată, atelierul „Tu, Eu și Florile” va beneficia și de aportul voluntar al Cezarei Moraru, studentă în anul al II-lea la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași și, totodată, masterandă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Litere – Limbă, literatură și civilizaţie hispanică.

Atelierele durează 60 – 90 minute, iar în funcție de suportul ales pentru creațiile pe care copiii le vor lua, la final, acasă, taxa este cuprinsă între 10 lei și 20 lei. Pentru detalii și programare, persoanele interesate sunt rugate să  contacteze organizatorii la numărul de telefon: 0232 275979, int. 142 sau 129.

Concurs de traducere și retroversiune „Păstorel Teodoreanu vs. Mark Twain"

Concurs de traducere și retroversiune „Păstorel Teodoreanu vs. Mark Twain"

Ediția a IV-a

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează cea de a patra ediție a Concursului de traducere și retroversiune, manifestare inclusă în cadrul ediției a V-a a Festivalului „Teodorenii”. Competiția se adresează exclusiv elevilor din ciclul liceal din județul Iași și cuprinde două probe obligatorii:
(1) Realizarea unei traduceri din română în engleză a unui fragment (2500 de caractere) din volumul Hronicul măscăriciului Vălătuc, de Al. O. Teodoreanu (Păstorel);
(2) Realizarea unei traduceri din engleză în română a unui fragment (2500 de caractere) din volumul The Adventures of Huckleberry Finn, de Mark Twain.

Participanții vor face dovada măiestriei în traducere și retroversiune pentru ambele texte.
Vor fi luați în considerare doar participanții care execută ambele traduceri.
Textele vor fi redactate în format editabil (.doc, .docx, .rft, .odt) și vor fi trimise până la data de 28 noiembrie 2018 pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

concurs traducere noiembrie 2018

Documentul va conține numele și prenumele participantului, instituția de învățământ/clasa, adresa de e-mail și numărul de telefon. Nerespectarea acestor condiții, precum și orice dovadă de plagiat vor duce la respingerea concurentului.
Fragmentele propuse de organizator sunt disponibile în format electronic pe pagina www.bjiasi.ro sau în format tipărit la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Compartimentul American Corner (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin).
Câștigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta fidelitatea și transparența traducerii/retroversiunii.

Se vor acorda următoarele premii:
Premiul I – 500 de lei,
Premiul al II-lea – 400 de lei
Premiul al III-lea – 300 de lei.
Se vor mai acorda diplome și premii speciale. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 6 decembrie 2018, ora 14.00, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene Iași. Informații suplimentare puteți obține direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Compartiment American Corner (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefonic, la numărul 0751769118.

Festivalul „Teodorenii” este o manifestare complexă ce se va desfăşura pe parcursul a trei zile (6, 7 și 8 decembrie 2018), organizată de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” în  parteneriat cu instituţii reprezentative din Iași. Scopul festivalului este celebrarea contribuției deosebite a celor doi frați Teodoreanu, Ionel și Păstorel, la viața culturală ieșeană, concomitent cu punerea în valoare a genurilor literare în care au excelat cei doi și a modului „moldovenesc” de viață descris în opera lor.
Ediția din acest an, a V-a, este dedicată umorului și se va desfășura sub genericul „Șaga, umorul și satira”.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

Poate vă interesează