August 10, 2022

Copii

Club al poveștilor distractive: Veselica de Ziua Copilului, 2 iunie 2022

Club al poveștilor distractive: "Veselica de Ziua Copilului"

2 iunie 2022, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași va desfășura un Club al poveștilor distractive: Veselica de Ziua Copilului de 2 iunie 2022, ora 10,00 la sediul central al bibliotecii (Galeriile Comerciale Ștefan cel Mare, etaj).

Publicul va fi format din elevii clasei a I-a împreună cu profesor coordonator Diana Savu de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” structură a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași. Invitata specială a copiilor este Irina Olariu, co-fondator „Clubul Tineri de Succes” din cadrul Asociației Tineri de Succes Iași.

1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, miracolul purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă. Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului.

Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca macăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat şi să simţim că ludicul înfloreşte în inimile noastre.

Veselica de 1 iunie Biblioteca judeteana Iasi

Vă așteptăm pe un tărâm al poveștilor frumoase pentru toate vârstele, al personajelor din cărți, cu păpuși și costume create © Teatru de Păpuși Veselica.

Festivalul "CineCopilăria", 5-6 martie 2022, Buhuși

Festivalul "CineCopilăria"

5-6 martie 2022, Buhuși

 

Ediția pilot a festivalului CineCopilăria, va fi dedicat în întregime regizoarei Elisabeta Bostan, și va avea loc în orașul natal al celei cunoscută și sub numele de regizoarea filmelor pentru copii.
În cele două zile de festival, respectiv 5 și 6 martie 2022, locuitorii orașului Buhuși și toți cei care o iubesc pe Elisabeta Bostan sunt așteptați la Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” Buhuși. Evenimentul este adresat în special copiilor, care vor avea ocazia să vadă pe marele ecran unele dintre cele mai apreciate filme românești pentru copiii din toate timpurile.

„Ne dorim de foarte mulți ani să organizăm un eveniment atât de plin de gratitudine chiar în orașul în care s-a născut Elisabeta Bostan. Nu putem face acest proiect decât în prezența apropiaților iubitei regizoare: prieteni din cinematografie și familie. Am găsit deschidere și dorință din partea acestora, iar pentru asta suntem recunoscători. Au spus DA unei reverențe pentru o viață dedicată filmului românesc și copiilor. Am pregătit un program complet de activități, iar faptul că publicul va putea retrăi emoția filmelor sale ne bucură nespus. Ne propunem să continuăm proiectul sub forma festivalului dedicat Elisabetei Bostan și să atragem o rețea de parteneri din zonă, care să schimbe, de ce nu, fața orașului și a județului. Avem planuri mari legate de zonă și de festival”, a precizat Andrei Giurgia, coordonatorul proiectului.

 Regizoarea Elisabeta Bostan

Programul complet include proiecții de film, un interviu în exclusivitate cu regizoarea, lansări de carte și fotografii și, mai mult de atât, o serie de evenimente organizate în semn de apreciere și recunoaștere pentru prestigioasa activitate.
În aceeași perioadă, Primăria orașului Buhuși îi va acorda regizoarei titlul de cetățean de onoare al orașului Buhuși, iar Casa de Cultură, care îi va purta numele, va fi gazda unei expoziții de fotografie cu imagini din colecția personală. Tot în cadrul ediției de anul acesta, va fi lansată și cartea scrisă de Titus Vîjeu, „Elisabeta Bostan. Imaginarium sau filmul în împărăția candorii”, unde regizoarea este prezentată ca fiind creatoarea unei lumi a copilăriei.
Printre invitații speciali ai ediției se numără Izabela Bostan, Manuela Hărăbor, George Mihăiță, Ileana Popovici, Laurențiu Damian, Bianca Brad, Mircea Diaconu, Adi Vîlcu, Doru Nițescu și Medeea Marinescu (intervenție online).

Intrarea la toate evenimentele este liberă, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Programul Festivalului "CineCopilăria"

 

Sâmbătă, 5 martie 2022

15.00 – Deschiderea oficială – Festivalul CineCopilăria, ediția I
*inaugurarea Casei de Cultură cu noua denumire
*acordarea titlului de cetățean de onoare pentru regizoarea Elisabeta Bostan
*lansare expoziție foto Elisabeta Bostan 90+
*lansare ediție filatelică Elisabeta Bostan – Mari regizori români cu sprijinul Romfilatelia

15.30 – Interviu cu Elisabeta Bostan – realizator Andrei Giurgia – PREMIERĂ
*lansare de carte Imaginarium sau filmul în împărăția candorii, autor Titus Vîjeu – Invitați: Laurențiu Damian, Izabela Bostan

17.30 – Veronica (r. Elisabeta Bostan) – Proiecție specială – 50 de ani de la lansare
Invitați: George Mihăiță, Manuela Hărăbor, Izabela Bostan, Laurențiu Damian
*lansare DVD Veronica 50 și traista fermecată

19.30 – Campioana (r. Elisabeta Bostan)
Invitați: Izabela Bostan, Mircea Diaconu, George Mihăiță, Ileana Popovici, Laurențiu Damian
*lansare site www.elisabetabostan.ro

 

Duminică, 6 martie 2022

11.00 – Mama (r. Elisabeta Bostan)
Invitați: George Mihăiță, Manuela Hărăbor, Izabela Bostan, Laurențiu Damian, Ileana Popovici

14.00 – Interviu cu Elisabeta Bostan – Doctor Honoris Causa Magistri - realizator Laurențiu Damian

16.00 – Zâmbet de soare (r. Elisabeta Bostan)
Invitați: Adrian Vîlcu, George Mihăiță, Bianca Brad, Mircea Diaconu, Medeea Marinescu (on-line), Izabela Bostan, Laurențiu Damian

19.00 – Promisiuni (r. Elisabeta Bostan)
*închiderea festivalului
Invitați: Mircea Diaconu, Medeea Marinescu (on-line), George Mihăiță, Izabela Bostan, Laurențiu Damian

Programul complet poate fi consultat și pe site-ul www.elisabetabostan.ro și pagina de facebook CineCopilăria. Intrarea la eveniment va fi liberă, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!