Ianuarie 21, 2020

Copii

Teatru pentru copii "Alice în Oglindiria", 12, 14 si 15 februarie 2019

Teatru pentru copii "Alice în Oglindiria"

12, 14 si 15 februarie 2019, Teatrul Luceafarul

 

Alice în Oglindiria e cea dintâi premieră a anului 2019 realizată de o echipă de artiști de valoare: regizorul Gavriil Pinte și scenografa Roxana Ionescu. Gavriil Pinte a lucrat cu teatre de top din țară, precum Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul Odeon din București, dar și în zona teatrului radiofonic, fiind laureat cu un Premiu UNITER pentru acest gen. Roxana Ionescu este scenograf și profesor la UNARTE București, unde coordonează departamentul de specialitate.

alice oglindiria teatrul Luceafarul 2019

Pornind de la a doua carte a lui Lewis Carroll cu Alice, Through the Looking Glass/Alice în țara din oglindă, o capodoperă apărută în Anglia în 1872,  regizorul Gavriil Pinte a imaginat un spectacol vizual, modern, cu un design sonor special. “Alice, un copil, visează că trece prin oglindă într-o lume în care se joacă o mare partidă de șah. La început, Alice se află în câmpul al doilea al tablei de șah, pion, dar dacă va ajunge în ultimul câmp va putea deveni regină. E o călătorie inițiatică în care copilul va avea de înfruntat seducțiile unui imaginar fabulos, încercările prin care Alice va trece o pun față în față cu personaje care amintesc de fantasmele medievale, răstălmăcite în chei bizare, deformate până la  absurd. Lewis Carroll prevestește astfel  problemele omului actual –  incomunicarea,  deriziunea limbajului,  înstrăinarea,  pierderea identității. Copilul, omul în fond,  ia contact cu  aceste  probleme, le  cunoaște prin vis ca să fie pregătit, este inițiat,  să le identifice și să le  înfrunte când le va re-întâlni în stare de veghe.”, precizează regizorul. Opțiunea repertorială e provocatoare, iar echipa artistică i-a imaginat o formă scenică pe măsură, cu mijloace de expresivitate în care vizualitatea și onirismul sunt determinante. Spectacolul de 60 de minute este recomandat publicului cu vârsta peste 6 ani.

În rolul Alice, spectatorii o vor urmări pe actrița Raluca Pintilie, alături de care evoluează Ioana Natalia Corban, Gabriela Andrei, Alex Iurașcu, George Cocoș, Claudiu Gălățeanu, Dragoș Maftei, Aurelian Diaconu, Cătălin Cucu, Cristian Gheorghiu.

Programul complet al Teatrului Luceafarul Iasi il gasiti aici - Program Teatrul Luceafarul Iasi

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe platforma www.bilet.ro. Prețul unui bilet este 16 lei.

Ateliere de colinde pentru copii in fiecare marti

Atelier de colinde pentru copii cu Pianul Hazliu

in fiecare marti, 27 noiembrie - 18 decembrie 2018

 

Daca vreti sa il impresionati cu totul pe Mosul in seara de Craciun - sau bunicii, parintii ori prietenii, depinde ce v-ati propus, o colinda la pian va merge intotdeauna la sigur! Drept in suflet 😉

'Pianul Hazliu' este un concept diferit de a invata pian fata de cursurile existente in momentul de fata in Romania, dar totodata porneste de la un fundament foarte vechi.

Copiii incepeau de regula studiul pianului impreuna cu alti copii de varsta lor. Pianul este, in esenta, dedicat studiului individual, insa grupele sunt indispensabile.

ateliere de Craciun 2018 pentru copii

Pianul Hazliu vine cu un plus - nu este doar o simpla intalnire intre copii, ci sunt luate in calcul elemente studiate cu atentie din psihologia copilului. Copiii invata mult prin imitatie, inteleg mai usor notiunile dificile prin jocuri, invata intr-un mod diferit de la un alt copil decat de la un adult si, nu in ultimul rand, rabdarea nu mai este o piedica daca luam parte la un joc.

Cursurile sunt organizate de catre Sound Art Studio
http://www.soundartstudio.co/
Profesor coordonator: Mihaela Chirnoaga
Durata: 1h
Durata atelierului: 27 Nov - 18 Dec (in fiecare zi de Marti)
Contact: 0754-389.709

Nota:
Pentru incepatori este o modalitate de a explora lumea muzicii, iar pentru ceilalti copii este o solutie pentru intelegerea notiunilor dificile si stimularea competitivitatii - si nu in ultimul rand a pretioasei motivatii.

Varsta minima: 4 ani jumatate
Programarile se fac cu confirmare telefonica in prealabil si se achita in avans

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

Poate vă interesează