August 10, 2022

Copii

Concurs de desene/colaje dedicat Zilei Mondiale a Apei - „Apele subterane – Faceți vizibil invizibilul”

„Apele subterane – Faceți vizibil invizibilul”

Concurs de desene/colaje dedicat Zilei Mondiale a Apei

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” și ApaVital SA Iași lansează concursul „Apele subterane – Faceți vizibil invizibilul”, dedicat Zilei Mondiale a Apei.
Apele subterane (freatice) sunt invizibile, dar impactul lor este vizibil peste tot. Apa potabilă, aprovizionarea cu alimente și mediul natural – toate acestea se bazează pe apele subterane. Aproape toată apa dulce lichidă din lume este apă subterană. În cele mai uscate părți ale lumii, apa subterană poate fi singura sursă pe care oamenii o au la dispoziție. Pe măsură ce schimbările climatice se agravează, resursele de apă subterane devin critice. Sub titlul „Apele subterane – Faceți vizibil invizibilul”, campania din acest an va explica rolul vital al apelor subterane în sistemele de apă, agricultură, industrie, ecosisteme și adaptarea la schimbările climatice. Mesajul general al campaniei este că explorarea, protejarea și utilizarea durabilă a apelor subterane va fi esențială pentru supraviețuirea și adaptarea la schimbările climatice și pentru satisfacerea nevoilor unei populații în creștere.
Pornind de la tema din acest an, realizați sau integrați în compoziție: izvoare, gheizere, peșteri, fântâni arteziene, puțuri, pompe de apă manuale, cișmele etc.

Concursul se adresează tuturor elevilor și preșcolarilor din întreg județul Iași și se desfășoară pe două secțiuni: ciclul primar (clasele 0-IV) și gimnaziu (clasele V-VIII).
Creațiile (desene, colaje) pot fi trimise pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pot fi aduse la sediul bibliotecii până la data de 22 martie 2022. Alături de lucrarea atașată e-mail-ului, participanții sunt rugați să menționeze: numele și prenumele, clasa, școala și numele profesorului coordonator (dacă este cazul). Încurajăm folosirea mijloacelor de la distanță.
Jurizarea lucrărilor va avea loc în perioada 23 - 28 martie 2022, iar lista premianților va fi publicată pe site-ul www.bjiasi.ro pe data de 29 martie a.c. Stimulăm originalitatea, astfel că lucrările plagiate vor fi exluse din concurs.

concurs pentru copii apele subterane martie 2022

Premiile sunt oferite de ApaVital Iași și constau în jocuri, obiecte promoționale (jocuri, șepci, tricouri, stick-uri memorie etc.) și alte premii surpriză. Toți participanții vor primi certificat de participare. De asemenea, cele mai reușite desene/colaje vor deveni timp de o lună coperțile paginilor de facebook ale celor doi organizatori.

Participarea este gratuită. Pentru informații suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la telefon 0753024405, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau direct la sediul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Serviciul Proiecte și Programe Culturale).

Ziua Mondială a Apei este celebrată pe 22 martie în fiecare an. Este un eveniment anual al Organizatiei Națiunilor Unite, început în 1993, care sărbătorește apa și crește gradul de conștientizare a celor două miliarde de oameni care trăiesc în prezent fără acces la apă potabilă. Un obiectiv central al Zilei Mondiale a Apei este de a inspira acțiunile Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 6 (Sustainable Development Goal): apă și canalizare pentru toți până în 2030.

Atelier educațional pentru copii "Ecleraj. Obiecte şi sisteme de iluminat, din Preistorie până în Epoca Modernă"

Atelier educațional pentru copii "Ecleraj. Obiecte şi sisteme de iluminat, din Preistorie până în Epoca Modernă"

11 ianuarie – 1 mai 2022, Palatul Culturii

 

Secția Relații Publice, Marketing Cultural, Logistică, Proiecte și Programe în colaborare cu Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează la Palatul Culturii, în cadrul programului de educație muzeală DICE – D(istractiv)- I(nteractiv)- C(reativ)- E(ducativ), atelierul „Ecleraj. Obiecte şi sisteme de iluminat, din Preistorie până în Epoca Modernă”.

Propusă publicului, în perioada 11 ianuarie – 1 mai 2022, în contextul proiectului expozițional cu același nume, derulat de Muzeul de Istorie a Moldovei, această activitate educațională îi va imersa pe participanți într-un context muzeal menit să le prezinte un vast şi vechi domeniu: iluminatul artificial.

Produse rezultate din activităţile agro-pastorale, aşa cum erau ceara şi seul, dar și alte elemente pe care natura le-a oferit omului vor putea fi înțelese prin această incursiune teoretică, dar și practică, deoarece vizita ghidată în expoziție va fi urmată de decorarea unui sfeșnic din material ceramic, în Sala de Educație Muzeală, în strânsă legătură cu informațiile primite în expoziție.

La atelierul care durează aproximativ 90 de minute, pot participa maxim 10 persoane, iar prețul unui bilet este de 20 lei, activitatea desfășurându-se în condiții de siguranță sanitară, conform normelor sanitare în vigoare, aplicabile și în instituțiile publice. Programările se fac la numărul de telefon 0232. 275. 979, interior 116, prin mesaj privat pe pagina Atelierele DICE, sau pe email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

atelier educational pentru copii Ecleraj

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!