iasi 365 2018 logo 4

Astazi eram pe adresa mea de facebook si la un moment dat am zis sa imi completez si locurile ramase libere la filmele favorite, muzica favorita etc. Am completat eu ce am completat vreo trei categorii, cand am ajuns la una care m-a socat putin. In primele 5 imagini erau Gary Moore,unu pe care nu il stiu, I.L. Caragiale, Mihai Eminescu si nimeni altul decat Gigi Becali.

becali-eminescu

Socul a fost mare caci asocierea intre Eminescu si Becali e ca de la cer la pamant. Se pare ca analfabetii au cucerit si Facebookul, caci trebuie sa fii dus cu pluta sa il pui pe Becali alaturi de cei de mai sus. In primul rand, daca ma refer strict la momentul actual, acesta este un puscarias - condamnat de justitie, asta ca sa nu aud textul cu sa lasam justitia sa isi spuna cuvantul.

In al doilea rand nu poti sa pui niciodata alaturi de Caragiale si Eminescu persoane care de abia pot scoate 3 cuvinte si care in situatia actuala de abia au terminat un liceu. Nu ca daca ai termina o facultate esti miezul din dodoasca insa simplul fapt ca ti-ai tocit coatele pe bancile ei inseamna ca la un moment dat creierul tau a tras din greu sa inteleaga si sa descalceasca anumite lucruri.

Daca am ajuns sa idolatrizam o persoana care a dat de pomana din banii pe care i-a adunat din munca necinstita am ajuns urat tare. Cati din noi nu ar dona bisericii sau la nevoiasi 100 milioane de euro daca ar avea 150 de mil obtinuti din furtisaguri?

Ceausescu a fost un cizmar, Jiji e un oier - se pare ca natiunea noastra e formata din persoane care iubesc pe cei carora cartea le este straina. Si asta pentru ca majoritatea populatiei de la noi este de fapt semi -analfabeta. Rezultatele de la bac incep sa demostreze lucrul asta.

 Si am sa inchei cu un citat din Malaele:

trecut-de-kkt-avem

Din aceeasi categorie

Like la pagina Iasi365

Close

Daca vrei sa fii le curent cu noutatile din Iasi da-ne like...

0
Shares