iasi 365 2018 logo 4

 

banner rezultate loto iasi365

Expozitii Iasi

Expoziția de pictură și grafică Daniela Ungureanu și Dan Popa - „Je veux”

3-31 ianuarie 2018, Galeria de Artă Grand Hotel Traian

 

Expoziția de pictură și grafică „Je veux” ce urcă pe simezele Galeriei de Artă Grand Hotel Traian în luna ianuarie 2019, este semnată de Daniela Ungureanu și tatăl ei Dan Popa.

Artista Daniela Ungureanu membru UAPR, este absolventa a Universitatii de Arte ” George Enescu” din Iasi – Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design, a Universitatii ” Alexandru Ioan Cuza ” – Facultatea de Istorie – Master in Istorie Antica si Medievala, in prezent studenta a Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi – Facultatea de Teatru-Master in antreprenoriat artistic si profesor de pictura la Palatul Copiilor Iasi.

Dan Popa este un artist profesionist din anul 1996, membru al UAPR, absolvent al Facultatii de arte plastice a Universitatii “Al.I. Cuza” din Iasi desavarsindu-si pregatirea profesionala la Facultatea de Muzeologie din cadrul Institutului de Arte ” Nicolae Grigorescu” Bucuresti.

Expozitie pictura Daniela Ungureanu Dan Popa ianuarie 2019

“Intr-o maniera amintind de fervoarea tuselor virile ale lui Hans Hartung, Dan Popa agita suprafata prin intermediul unor la fel de puternice trasee grafice. Practic, el urmareste instaurarea unor veritabile retele unde verticala impune sensul iar orizontala recheama la o necesara liniste. Intreaga imagine traieste din substanta gestului insurgent si necesitatea contadictiei.“(Valentin Ciuca)

O neobisnuita stradanie, o ciudata nemultumire il indeamna pe creator la numeroase cautari si incercari de a ajunge la imaginea visata, care sa exprime cat mai convingator, gandul sau, visul si trairea. Artistul cauta necontenit, in mai multe directii, este nehotarat. Dintre numeroasele tatonari de zi cu zi se iveste pe neasteptate forma visata. Expozitia de grafica si pictura ” Je Veux” semnata de cei doi artisti, tata si fiica, contempla pasii, stradaniile, exploziile emotionale, caile sinuase ale vietii, lumi si idei diferite, dar cu un sens comun.„ Daniela Ungureanu

Instalatie ,Aici Radio Moldova” 

16 decembrie 2018 – 28 februarie 2019, Muzeul „Mihai Codreanu” - Vila Sonet

 

Duminică, 16 decembrie 2018, cu începere de la ora 12:00, la Muzeul „Mihai Codreanu” – Vila Sonet va avea loc vernisajul instalației „Aici Radio Moldova”.

Proiectul pune în evidență rolul radioului în evoluția societății și marchează aniversarea a 77 de ani de la inaugurarea postului Radio Moldova, care poartă numele de Radio Iaşi din anul 1956.

Ideea expoziţiei ,,Aici Radio Moldova” s-a conturat plecând de la o fotografie tipărită pe un QSL al Radiodifuziunii Române din anul 1935, pe care scrie Inginerii Societăţii Române de Radiodifuziune în misiune la Iaşi, pentru înregistrarea pe discuri, a clopotelor, orchestrelor şi corurilor de acolo.

În ilustraţie pe lângă d. Lohan inginerul şef al misiunii se văd: poetul Mihai Codreanu, scriitorul Al. O. Teodoreanu, tenorul Ravega şi G. Iamandi. În acea perioadă, Al. O. Teodoreanu și Mihai Codreanu erau membri în comitetul Societății Scriitorilor Români, iar cel din urmă era și rector al Conservatorului de Muzică și Artă Dramatică din Iași.

expoazitia aici instalatie radio moldova

Expoziția, concepută ca o instalație, prezintă publicului aparate de radio şi obiecte de patrimoniu din Colecţia Mihai Codreanu și, în premieră, colecţii ale revistelor Radio Adevărul, Radio România, Radio Universul, programele posturilor Radio România și Radio Moldova din perioada 1936-1945, echipamente militare de recepţie, folosite pe front în cel de al Doilea Război Mondial, pentru ascultarea emisiunii „Poşta militară radio” de la Radio Moldova, componente electronice originale din perioada interbelică folosite în echipamente de recepţie şi emisie radio, fotografii din epocă, din colecţie privată.

Instalația „Aici Radio Moldova” poate fi vizitată la Muzeul „Mihai Codreanu” – Vila Sonet, din str. Rece nr. 5, în perioada 16 decembrie 2018 – 28 februarie 2019, de marţi până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00.

Curatorul expoziției este Beatrice Panțiru.

Alte concerte in Iasi