Septembrie 26, 2023

Expozitii Iasi

Expoziție de fotografie Daniela Stan - "Veneția altfel", 31 Martie - 30 Aprilie 2023

Expoziție de fotografie Daniela Stan - "Veneția altfel"

31 Martie - 30 Aprilie 2023, Galeria de Artă "Labirint"

 

Vă invităm să vizitați în perioada 31 Martie - 30 Aprilie expoziția de fotografie ”Veneția altfel” ce aparține artistei Daniela Stan.
Daniela Stan este studentă în anul al III-lea, secția de Pedagogie a Artelor plastice și decorative, FAVD Iași. Expoziția este rezultatul bursei de studii Erasmus la .Accademia di Belle Arti din Veneția. Expoziția se află panotată pe simeza Galeriei ”Labirint”.

”Suprapunând imaginile cu care suntem obișnuiți ale Veneției culturale, Daniela Stan aduce prin lentila și intervențiile sale, poveștile oamenilor locului, prin spatiile unde urmele pașilor încă spun povești iar reperele temporale sau alte indicii care ar putea permite privitorului să se raporteze la o tematică rigidă, se dizolvă.

Expozitie de fotografie Stan Daniela Galeria Labirint martie 2023

Luminile proiectate pe apă amintesc de un peisaj a lui Turner așa cum umbrele solitare amintesc de lucrările lui Caspar Friedrich; Veneția pare că plutește înspre un orizont unde se intersectează cu cerul întunecat și Lumina Divină. La începutul zilei ceața împrejmuiește soarele, clădirile, oamenii,însă treptat Veneția se dezvăluie, o Veneție în care redescoperim umanitatea, deseori în spații și chipuri neașteptate cu splendoarea nealterată a oamenilor și obiceiurilor.
Ritmul pașilor Danielei Stan se alătură ritmului clădirilor pline de grandoare ce se ridică pe laterale, pentru a le purta dincolo de culoare. O dată prin jocul dintre lumină și întuneric și încă odată prin intervențiile picturale, lucrările expuse dau iluzia tridimensionalități fotografiei, prin natura bidimensională, ceea ce conferă o profunzime instantanee, acalmia spațiului devenind mult mai plină de sens”. - Maria Bilașevschi, critic de artă

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 31 Martie, ora 12.00. Prezintă: Prof. univ. dr. Constantin Tofan și criticul de artă Maria Bilașevschi.
Intrarea este liberă.

Expoziția “Cele mai frumoase cărți germane”, 9 martie – 12 aprilie 2023

Expoziția “Cele mai frumoase cărți germane”

9 martie – 12 aprilie 2023, Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu”

 

Centrul Cultural German și Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” Iași vă invită joi, 9 martie 2023, începând cu ora 18:00 la vernisajul expoziției “Cele mai frumoase cărți germane”.
Titlurile laureate ale celei mai prestigioase competiții de design de carte din Germania, edițiile 2021 și 2022, vor putea fi admirate la Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” Iași, în spațiul expozițional de la etajul 1.

Expoziția reunește cele mai frumoase 50 de cărți germane din ultimii 2 ani, grupate pe 5 secțiuni: “Beletristică”, “Cărți științifice, cărți de specialitate și manuale școlare”, “Ghiduri și cărți de non-ficțiune”, “Cărți de artă, cărți de fotografie și cataloage de expoziții” și nu în ultimul rând “Cărți pentru copii și adolescenți”.

Concursul "Cele mai frumoase cărți germane" este organizat de Fundația Buchkunst de peste 50 de ani cu scopul de a promova excelența în designul și producția de carte în epoca digitalizării. Astfel două jurii de experți selectează anual cele mai frumoase 25 de cărți, în cadrul unui proces elaborat în mai multe etape. Cărțile sunt evaluate din punctul de vedere al designului, al concepției și al prelucrării și prezintă o gamă largă de posibilități de design și producție.

expozitia cele mai frumoase carti germane martie 2023

Rezultatele acestor concursuri încurajează și sprijină produsele care demonstrează un design grafic și o execuție excepționale, pe de o parte, și stabilesc reperele pentru viitoarele tendințe în materie de design de carte, pe de altă parte.

Program de vizitare:
9 martie – 12 aprilie 2023
luni - vineri, 08:30 – 20:00.
Vernisaj: joi, 9 martie 2023, ora 18:00
Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” Iași
Spațiul expozițional etaj 1

Eveniment organizat de Centrul Cultural German, Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” Iași și Sala de Lectură Germană Iași, cu sprijinul Goethe-Institut.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!