Pelinul

Pelinul

 Cunoscut sub denumirea ştiinţifică de Artemisia absinthus Pelinul creşte în special în Europa, nordul Africii şi vestul Asiei, fiind un arbust peren cu frunze verzi-argintii ce au un gust amar, fiind recunoscut chiar ca fiind cea mai amară plantă de pe Pământ.
Pelinul este cunoscut ca fiind folosit la fabricarea Absintului, lichiorurilor, a tincturilor şi a altor produse alcoolice, dar sunt numeroase efecte terapeutice ale pelinului şi beneficii pentru sănătate ale ceaiului de pelin. Pelinul are proprietăţi halucinogene.

Denumirea din latină a pelinului este Artemisia Absinthium L. însă are şi alte denumiri: iarba fecioarelor, pelinaş, pelinită, pilon, polene.

De la pelin se poate folosi toată planta, acesta fiind recomandat pentru: gastrite hipoacide, anorexie, edeme renale, constipaţii, hemoroizi, plăgi purulente, vaginită atrofică, oxiuraza.

Pelinul este o plantă erbacee perenă, robustă,cu o inăltime de 0,5-1,2 m, alb-cenuşie datorită perilor deşi şi mătăsoşi, cu frunze lanceolate, flori galbene, aşezate la varful tulpinilor.

Recomandari:
- ceai din planta de pelin pentru dezinfectare, împotriva stărilor de vomă, etc.
Pentru persoanele care nu suportă gustul foarte amar al pelinului, după ce se bea păhărelul, se poate lua o linguriţă de miere curată. De obicei se foloseşte pelin de mai pe care îl puteţi găsi la farmacie.

Planta medicinala Pelin - informatii generale, tratamente ceaiuri

Pentru cei care nu pot suferi gustul amar al unor plante, nu forţaţi nota şi nu consumaţi în silă. Cura cu pelin se ţine o dată, dar la nevoie se poate repeta după o lună pauză, însă nu mai des, deoarece pelinul în cantităţi mari este toxic.

Din aceeasi categorie