Ce sa mananci dupa ce faci sport

 

Ce mancam dupa ce facem sport

 

Alimentatia dupa terminarea exercitiilor fizice este extrem de importanta si este esentiala pentru ca dupa efortul depus sa beneficiezi de rezultatele pe care le doresti. Dupa fiecare antrenament, ia o gustare care sa contina alimente bogate in proteine si carbohidrati care au rolul de a ajuta la refacerea muschilor.

Orice antrenor de sport cunoaste importanta alimentelor care trebuie servite dupa un program de fitness. Insa, din pacate prea putini sportivi tin cont de aceste sfaturi.

Asadar, iata cateva reguli de alimentatie pe care trebuie sa le ai in vedere dupa terminarea programului de sport.

 

Hidratarea este foarte importanta

Prin sport, corpul transpira si se deshidrateaza puternic. Transpiratia, cea care te ajuta sa elimini si o buna parte din toxinele existente in corpul tau, poate duce uneori la deshidratare , motiv pentru care este recomandat sa bei apa atat in timpul efectuarii exercitiilor fizice, dar mai ales dupa acestea.

 Apa va restabili nivelul de hidratare din corpul tau, astfel incat acesta sa  nu resimta lipsurile.

Carbohidrati

Pentru ca organismul sa se recupereze cu usurinta dupa efortul depus, fara totusi sa recastige caloriile pierdute, este indicat ca alimentatia post antrenament sa fie una usoara, dar totusi bogata in carbohidrati.

Cercetarile au aratat faptul ca daca dupa excercitul fizic se consuma 100 – 200 de grame de carbohidrati in termen de doua ore, se va reface in organism stocul necesar de energie.  Pentru ca acesti carbohidrati sa contribuie in acelasi timp cu vitamine si minerale, este recomandat ca ei sa fie cat mai putin procesati. Astfel, cele mai bune alimente bogate in carbohidrati sunt fructele si legumele 100% naturale, fara adaosuri de zahar sau ingrediente procesate chimic.

carbohidrati

Asadar, dupa antrenamentul sportiv, prepara-ti un cocktail de legume si/sau fructe si consuma-l in cel mai scurt timp posibil de la preparare.

 Proteine

Consumul de proteine dupa efortul fizic este un lucru necesar. Proteinele ofera organismului amino acizii necesari pentru a reface musculatura care s-a deteriorat usor in timpul exercitiilor intense sau prelungite.

Mai mult decat atat, proteinele favorizeaza absorbtia apei in organism si imbunatatesc astfel procesul de hidratare musculara.

Proteinele se gasesc in alimente precum peste, fructe de mare , carne de pui (fara piele), lapte degresat, oua si legume, astfel ca lista de optiuni este destul de permisiva.

Adaugă comentariu

Trimite