Cum ne hidratam la sala

Cum ne hidratam la sala

O metodă excelentă de a slăbi şi de a fi în formă o reprezintă practicarea zilnică a exerciţiilor  fizice. Insă trebuie să fiţi atenţi la hidratarea din timpul acestora pentru că dacă aceasta nu este făcută cum trebuie antrenamentul poate fi un eşec sau efectele lui să fie minime.

S-a estimat că organismul uman poate pierde până la ¾ din lichidul corporal la fiecare sesiune de exerciţii fizice, astfel că în această situaţie există riscul crampelor, a durerilor de cap şi a ameţelilor. De aceea este necesar să ştim cum să ne hidratăm corect în timpul antrenamentului, pentru că, deşi pare o soluţie simplă să bem apă suficientă în timpul antrenamentului, este important de a şti si modul in care bem efectiv această apă.

Hidratare la sala de antrenament aerobic sau sport

Una din soluţiile care ar trebui evitate este înghiţirea a 2 litri de apă rece ca gheaţa în mijlocul sesiunii de antrenament. Se pot face crampe stomacale, sau mai grav, organismul tău poate intra în stare de şoc din cauza schimbării bruşte de temperatură. E bine să bei aproximativ 300 ml de apă înainte de antrenament şi câte puţin în timpul desfăşurării acestuia, astfel încât să nu simţi senzaţia de sete.

În timpul antrenamentului, corpul pierde fluide, minerale şi electroliţi prin transpiraţie astfel că nivelurile de sodiu, potasiu şi alţi electroliţi pot să scadă într-un mod periculos. Băuturile speciale pentru sportivi pot ajuta la  înlocuirea acestor minerale. Totuşi ar fi bine să verificaţi etichetele acestor produse pentru a vă asigura că nu conţin cantităţi prea mari de zahăr pentru că se poate ajunge să consumăm mai multe calorii decât ardem. Majoritatea brandurilor de băuturi răcoritoare sau pentru sportivi au acum disponibile şi produse cu un conţinut redus de zahăr.

De asemenea evitaţi băuturile cu cafeina deoarece cafeina poate avea un efect diuretic asupra organismului şi orice băutură consumată după aceasta, va fi insuficientă pentru organism. În general aceste băuturi sunt şi o sursă importantă de zahăr, aşa că ar fi mai bine să le evitaţi. 

Nu uitaţi un lucru, hidratarea trebuie să se facă în tot timpul zilei nu doar în timpul antrenamentului.Beţi suficientă apă şi alte băuturi sănătoase pe parcursul zilei, chiar şi atunci când nu faceţi mişcare. Până la urmă, dacă organismul tău este dezhidratat, câteva pahare de apă înainte de antrenament nu vor rezolva problema. Menţineţi un echilibru sănătos şi va fi mai uşor să vă menţineţi hidratat în timpul antrenamentului.