Mai 26, 2022

Zona lui Andrei

Jocurile Star Wars nu vor mai fi produse exclusiv de către EA

sw5

LUCASFILM GAMES, compania care deține drepturile de licență pentru jocurile Star Wars, a anunțat că a intrat într-un parteneriat cu Ubisoft pentru un nou joc open world în celebrul univers. Momentan, singura companie care are drepturi de a produce jocuri sub licența Star Wars este Electronic Arts, care în 2013 a semnat un contract de exclusivitate, ce urmează să expire în 2023. Cu toate ca ca EA încă mai au timp la dispoziție, momentan este incert dacă vor mai lansa titluri în următorii 2 ani sub acest brand. Dar un lucru e sigur: gigantul Disney caută să lucreze cu noi parteneri.

În 2012, Disney a cumpărat Lucasfilm pentru suma de 4 miliarde de dolari, înglobând astfel și francizele Indiana Jones și Star Wars. Un an mai târziu, LUCASFILM GAMES avea să-și transforme modelul de business din producție internă, în cel de licență. De atunci, EA s-au bucurat de drepturi exclusive pentru titlurile Star Wars. Dar e posibil ca ritmul lent de producție și criticile frecvente la adresa noilor titluri să fi pus la încercare colaborarea dintre cele două companii, obiectivul celor de la Disney fiind să-și mărească portofoliul cu jocuri Star Wars de calitate. Din 2013 și până astăzi, lansările noi au fost destul de rare, doar cinci titluri mari merită o mențiune: Star Wars Jedi: Fallen Order, Star Wars: Battlefront and Battlefront II, Star Wars: Galaxy of Heroes, Star Wars: Squadrons.

Sw3

Cu toate că jocurile mai recente, precum Squadrons și Fallen Order au primit laude din partea presei și a jucatorilor, titlurile Battlefront au fost aspru criticate, mai ales pentru tacticile agresive de marketing legate de microtranzacții. Fanii au fost nemulțumiți să descopere că în Battlefront II, pentru a debloca personaje celebre, precum Luke Skywalker sau Darth Vader, trebuiau să petreacă un număr uriaș de ore în joc, sau sa le cumpere cu bani reali, din magazinul jocului. Asta după ce deja au plătit prețul inițial de 60 euro pentru joc. 

Sw1

Întrebați pe site-ul Reddit de ce au introdus aceste mecanici în joc, reprezentanții EA au declarat că intenția lor a fost sa ofere jucătorilor un sentiment de mândrie și reușita atunci cand deblocau eroii favoriți. Mesajul ajuns rapid la peste 683,000 de voturi negative, fapt ce le-a adus producătorilor o mențiune neplăcută în cartea recordurilor ca cel mai criticat comentariu din istoria site-ului.

Sw4

Cât despre jocul nou, informațiile sunt limitate. Tot ce știm este că va fi open-world și produs de către aceeași echipa responsabilă pentru jocurile The Division. De asemenea, este posibil ca data de lansare să nu fie mai devreme de anul 2023, atunci când drepturile de exclusivitate a celor de la EA vor expira. Dar pentru licența Star Wars, nu cred că ar fi greșit de spus că o competiție între mai multe companii e binevenita si poate aduce jocuri mai frecvente, cu mai puține din problemele din trecut.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!