Cum ne protejam pielea de efectele nocive ale razelor solare

A venit concediul şi deja vă faceţi bagajele pentru mult aşteptata vacanţă de vară?

Dacă mergeţi la mare iată câteva recomandări pentru a vă face şederea placută şi pentru a evita problemele legate de insolaţie.
- Incercaţi să evitaţi expunerea excesivă la soare la orele de vârf, de obicei între orele 11.00 şi 15.00;
- Dacă nu este posibil să vă adăpostiţi de soare, acoperiţi-vă;
- Evitaţi expunerea directă la soare a bebeluşilor şi a copiilor mici;
- Folosiţi produse de protecţie solară care protejează atât împotriva radiaţiilor UVB, cât şi a celor UVA;

 

Dacă doriţi să vă protejaţi pielea şi să evitaţi consecinţelor negative ale expunerii la soare, crema de protecţie solară este cel mai bun aliat al dumneavoastră.

In momentul în care v-aţi hotărât să folosiţi o cremă de protecţie pentru piele şi mergeţi să cumpăraţi una trebuie să tineţi cont de următoarele:

  1. Incercaţi să cautaţi o crema care sa vă protejeze şi de razele UVB, dar şi de razele UVA.
  2. Alegeţi pentru corp o formulă fluidă uşor de aplicat şi hidratantă deoarece crema de protecţie solară se aplică de obicei inainte de a ieşi din casă şi ea trebuie să aibă timp să intre in acţiune filtrele de protecţie.
  3. Cu cât pigmentul pielii este mai deschis, factorul de protecţie al cremei de faţă trebuie să fie mai mare.
  4. Buzele fiind partea feţei care se bucură de cea mai mare expunere la soare, riscul de a le arde este foarte mare, aşa că alegeţi gloss-urile cu factor de protectie de cel puţin 20, iar inainte, aplicaţi un balsam de buze protector.
  5. Dacă sunteţi convinşi că utilizarea cremei de protecţie solară vă va afecta pielea feţei,iritând-o, trebuie să ştiţi că pe piaţă există diferite formule pentru fiecare tip de ten, deci trebuie doar să o alegeţi pe cea potrivită pentru voi.
  6. Alegeţi-vă tuburi la gramajele de care aveţi nevoie, dacă nu aplicaţi cantitatea necesară de cremă, nu veţi obţine protecţia de care aveţi nevoie. Dermatologii recomandă pentru faţă o cantitate de dimensiunea unei alune de pădure, iar pentru corp, cam două păhărele de shot-uri.
  7. Aveţi grija la protecţia părului, iar dacă nu vă place să purtaţi pălărie  e bine sa optaţi pentru un spray special pentru păr, care să conţină, desigur, factor de protecţie. Nu uitaţi nici de urechi, pentru care puteţi alege fie un balsam standard, fie puteţi să folosiţi ulei de cocos. Uleiul de cocos este un ulei foarte hidratant si protejează părul în profunzime.

protectie la mare

Acestea fiind spuse sper să aveţi o vacanţă plăcută si razele solare să nu vă facă nici un fel de probleme.