Noiembrie 18, 2019

Blog

O multime de articole diverse care va pot distrage atentia de la rutina zilnica

Noua caleaşcă a reginei Marii Britanii si Irlandei de Nord

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va călători la evenimentele speciale într-o caleaşcă unicat, care celebrează prin lucrătura sa sute de ani de istorie britanică.
Trăsura a fost concepută şi ulterior realizată de australianul Jim Frecklington, în oraşul Sidney, de-a lungul a zece ani, timp în care a fost ajutat de un grup de sculptori şi meşteşugari.

Dar iată accesoriile care fac din această trăsură una specială:

1 - Coroana care este sculptată din lemn din stejarul Reginei Victoria şi care are o mică cameră video care îi oferă Suveranei Angliei o vedere panoramică. In interiorul Crucii Malteze există o capsulă cu mir, aur şi tămâie.

2 - Mânerele uşilor, fiecare dintre mânere fiind încrustat cu 130 de safire australiene şi 24 de diamante.

caleasca-reginei-marii-britanii

3 - Scaunele din interior sunt capitonate cu peste 18 metri din cel mai fin brocard de Sudbury de culoare aurie, acestea fiind decorate cu emblemele cu blazonul regal şi emblemele celor patru părţi din regatul unit.

4 - Tăbliile de uşă sunt încrustate cu relicve din istoria Marii Britanii, astfel aici găsim fragmente de pe corabia Mary Rose, aeronava Lancaster, puştile de la Waterloo, mărul lui Isaac Newton şi lemn de pe Frontul de Vest (Primul Război Mondial).

5- Galeria (decoraţia de pe acoperiş) intruchipează trandafirul Angliei, ciulinul Scoţiei, prazul Tării Galilor şi Inul Irlandei de Nord.

6 - Lampile sunt placate cu aur şi acoperite cu o replică a coroanei Imperiale, fiecare lampă având geamuri de cristal modelate cu simbolurile Angliei, Scoţiei , Tării Galilor şi Irlandei de Nord.

7 - Capra este facută din frasin, la caleaşca regală putând fi legaţi 9 cai

8 - Vopseaua folosită a fost adăugată în zece straturi, trei din ele folosind o vopsea pentru timbrele jubiliare, cu nuanţă de roşu.

9 - Mânerele scaunelor sunt făcute din balustrada de pe fostul yaht regal Britannia, în aceste mânere găsindu-se comenzi electrice pentru reglarea temperaturii şi a geamurilor.

10 Roţile sunt turnate din aluminiu de un renumit designer australian de maşini de curse, Terry Sainty.

11 - Sistemul electric este susţinut de o baterie aşezată sub scaunul lacheului.

12 Suspensiile - arcurile sunt forjate manual, iar arcurile eliptice sunt făcute din oţel şi apoi aurite.

 

De ce merita Hagi respectul nostru

Hagi dincolo de toate a fost un jucător sclipitor, care a adus românilor ceea ce puțini pot aduce: bucuria. Alături de el, am trăit clipe de neuitat la calificările echipei noastre naționale, și nu cred că există român care să nu fi ieșit în stradă după victoria din meciul cu Argentina.

Insă anii au trecut, și din spate nu a mai apărut un nou Hagi, care să umple golul creat. La fel ca fiecare din noi și Hagi și-a urmat cursul vietii și a incercat să se adapteze la viata post sportivă. Nu cred că a fost ușor, mai ales că dorința lui a fost aceea de a fi antrenor. Insă cred că nu are inclinație și probabil că undeva în subconștientul lui știe și el asta. A fost antrenor al naționalei și nu s-a descurcat prea bine, a fost și la echipe de club, insă nici aici nu a făcut performanță. Insă făcând abstractie de asta, Hagi are o mare calitate, care este și rara: știe să descopere talente. Drept dovadă stă Academia lui, care în momentul de față este printre puținele din tară care scoate fotbaliști de calitate, și mai ales dă o șansă celor tineri și cu calități fotbalistice. Si pentru lucrul ăsta, că întinde o mană de ajutor celor cu adevarat talentați și care cred în șansa lor merită respectul nostru. Si cred că, deși nu este un antrenor mare într-o bună zi această munca i se va intoarce inzecit și probabil că va ajunge și la performanțe, în calitate de antrenor.

Hagi si Simona Halep acum ceva ani in urma

Se pare că o mană de ajutor i-a dat și Simonei Halep, și cred că acum în sinea lui Hagi iși dă seama că ajutorul dat a fost cu folos, și de el se bucură o tară intreagă. Pentru asta Hagi merită respectul nostru.

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

 

Poate vă interesează