Februarie 28, 2020

Blog

O multime de articole diverse care va pot distrage atentia de la rutina zilnica

Structura anului școlar 2017-2018

Structura anului școlar 2017-2018

 

Cursurile anului şcolar 2017-2018 încep luni, 11 septembrie și însumează 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni). Structura anului școlar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 - 2 februarie 2018) şi semestrul al II-lea (12 februarie 2018 - 15 iunie 2018).

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel:

- vacanţa de iarnă (23 decembrie 2017 - 14 ianuarie 2018),

- vacanţă intersemestrială (3 - 11 februarie 2018),

- vacanţa de primăvară (31 martie - 10 aprilie 2018)

- vacanţa de vară (16 iunie - 9 septembrie 2018).

- vacanta suplimentara pentru clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar (28 octombrie - 5 noiembrie 2017).

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 8 iunie 2018.

Programul naţional „Şcoala altfel" are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 - 31 mai 2018 pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.  Desfășurarea programului „Şcoala altfel" nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale, care vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

structura anului scolar 2017-2018

Cea mai buna reclama pentru Facultatea de Mecanica

Cred ca cei de la Facultatea de Mecanica au realizat cea mai buna reclama pentru facultatea lor cand s-au hotarat sa expuna la intrarea principala trei din lucrarile de licenta ale studentilor de la aceasta facultate. Alaturi de avionul care acum este expus permanent cele trei masini care se gasesc pe aleea de la intrare fac o impresie foarte buna atat pentru tinerii care vor sa se incris la facultate cat si cei care trec prin zona.

Sincer sa fiu mi-as fi dorit sa lucrez intr-un atelier de tunning auto insa din pacate viata mi-a indreptat pasii spre cu totul altceva, insa astazi cand am vazut masinile m-a cuprins nostalgia. Din pacate generatia din care fac parte nu a avut o baza materiala asa de pusa la punct ca acum si aici ma refer in primul rand la informatie si in al doilea rand la tehnologie.

lucrari licenta expuse in fata Facultatii Mecanica 1

lucrari licenta expuse in fata Facultatii Mecanica 4

Proiectul de licenta de mai sus a fost realizat de studentii Olariu Adrian, Nastasa Ionel si Sacaleanu Alin sub coordonarea profesorului indrumator Conf. Dr. Ing. Adrian Sachelarie.

E destul de usor sa duci un proiect la sfarsit atat timp cat dispui de cativa oameni cu experienta care sa te ajute si de ceva banuti. In alte vremuri chiar daca aveai bani nu prea aveai ce face cu ei, insa asta e cu totul alta poveste.

Cel de al doilea proiect de liceanta este realizat de Canschi Alexandru Mihail, Gaidur Mihai, Popovici Valentin si Silianu Dan sub coordonarea aceluiasi profesor indrumator Conf. Dr. Ing. Adrian Sachelarie.

lucrari licenta expuse in fata Facultatii Mecanica 2

lucrari licenta expuse in fata Facultatii Mecanica 3

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

Poate vă interesează